Αποφασισμένοι να μην κάνουν πίσω

Αποφασισμένοι να μην κάνουν πίσω


Καθημερινός, πολύμορφος αγώνας εργαζομένων και σπουδαστών στον χώρο του Πολιτισμού για την απόσυρση του απαράδεκτου προεδρικού διατάγματος που υποβαθμίζει τα καλλιτεχνικά πτυχία και απορρυθμίζει πλήρως τα εργασιακά τους δικαιώματα.
Γροθιές υψωμένες και ο αγώνας συνεχίζεται με νέα συναυλία αλληλεγγύης στους καλλιτέχνες στο υπό κατάληψη θέατρο Rex, στην Πανεπιστήμιου, με τη συμμετοχή του Σωκράτη Μάλαμα, του Δημήτρη Μυστακίδη, της Μάρθας Φριντζήλας και άλλων τραγουδιστών.

Από νωρίς το απόγευμα άρχισε να μαζεύεται κόσμος, κυρίως νέοι, που στέκονται αλληλέγγυοι στο αγώνα εργαζομένων και σπουδαστών στον χώρο του Πολιτισμού για να αποσυρθεί το προεδρικό διάταγμα που υποβαθμίζει τα καλλιτεχνικά πτυχία.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI
Έκλεισαν η Πανεπιστημίου (στο ύψος της Χαριλάου Τρικούπη έως την Ομόνοια) και η Αρσάκη (στο ύψος της Σταδίου) και το ανθρώπινο ποτάμι ξεχύθηκε στους δρόμους ένα 24ωρο μετά τη μεγάλη συναυλία που διοργανώθηκε, έξω από το κτίριο του Εθνικού Θεάτρου με τη συμμετοχή 3.000 και πλέον ατόμων.

Το πρωί της 11ης Φεβρουαρίου σπουδαστές δραματικών σχολών προχώρησαν σε σιωπηρή διαμαρτυρία, με κεντρικό σύνθημα «Κάτω τα χέρια από τον Πολιτισμό», στο Σύνταγμα.

► Θυμίζουμε πως οι καλλιτεχνικές σχολές του Εθνικού Θεάτρου, του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος (Κ.Θ.Β.Ε.), του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Πάτρας (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας), και της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης (Κ.Σ.Ο.Τ) βρίσκονται υπό κατάληψη
Πηγή: efsyn.gr

49

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση