Αποφάσεις Συνέλευσης της Κίνησης «Απελάστε τον Ρατσισμό» και του Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών, 08/04/2023

Αποφάσεις Συνέλευσης της Κίνησης «Απελάστε τον Ρατσισμό» και του Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών, 08/04/2023

Τo Σάββατο 8 Απριλίου πραγματοποιήθηκε δια ζώσης αλλά και διαδικτυακά, η γενική συνέλευση της Κίνησης «Απελάστε τον Ρατσισμό» και του Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών. Έγινε ένας απολογισμός δράσης για το 2023, αλλά κι ένας προγραμματισμός. Συζητήθηκαν θέματα που άπτονται της οργάνωσης του σχολείου, αλλά και προτάθηκαν νέες ιδέες που θα διερευνηθούν και θα παρθούν ανάλογες αποφάσεις στην επόμενη συνέλευση.

Όσον αφορά τον απολογισμό, συζητήθηκε η επιτυχημένη μας παρουσία με τη συμμετοχή μεταναστών/ριων, μαθητών/ριων αλλά και εθελοντών/ριών δασκάλων στην πορεία που πραγματοποίησε η Κίνηση «Απελάστε τον Ρατσισμό» και το ΚΣΜ μαζί με άλλες συλλογικότητες, όπως αντιφασιστικές κινήσεις και συντονισμοί, προσφυγικές και μεταναστευτικές οργανώσεις, εργατικά συνδικάτα, τοπικές συλλογικότητες και πρωτοβουλίες αλληλεγγύης, το Σάββατο 18 Μάρτη ενάντια στον ρατσισμό, τον φασισμό και τον πόλεμο.
Παρουσιάστηκε και συζητήθηκε η πρωτοβουλία εθελοντών/εθελοντριών για τη δημιουργία «Ομάδας Προβολών» στο χώρο του ΚΣΜ. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 2 προβολές,  το Σάββατο 04/02/2023 «Θεέ μου , τι σου κάναμε» και το Σάββατο 25/03/2023 «The Navigators» , του Ken Loach  ενώ έχει ήδη προγραμματιστεί και η τρίτη προβολή στις 29/04/2023, Σάββατο 19:00, με την ταινία «The Swimmers». Μετά από κάθε προβολή ακολουθεί συζήτηση σχετική με το περιεχόμενο της ταινίας και την επικαιρότητα. Τα μέλη της ομάδας προβολών ενημέρωσαν για ζητήματα που άπτονται της προώθησης της ταινίας στο κοινό και των γλωσσών των υποτίτλων.
Όσον αφορά τον προγραμματισμό, αποφασίστηκε ότι η 16η Αντιρατσιστική Γιορτή θα γίνει το Σαββατοκύριακο 23/24 Σεπτέμβρη. Σαν πρώτος στόχος, λόγω της δυσκολίας του, τέθηκε η ανεύρεση καλλιτεχνών που στηρίζουν την προσπάθεια της Κίνησης και του Σχολείου και που θα συμμετέχουν στη γιορτή. Η πρώτη οργανωτική συνέλευση για τη γιορτή θα γίνει στις 6 Μαΐου προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την οργάνωση της.
Συζητήθηκε εκτενώς το ζήτημα του κουπονιού οικονομικής ενίσχυσης, η αξία του οποίου θα καθοριστεί αργότερα. Αναδείχθηκε η σημασία της διακίνησης των κουπονιών πριν από την διεξαγωγή της Γιορτής ώστε να συγκεντρωθούν τα απαραίτητα έσοδα που απαιτούνται για να οργανωθεί η Γιορτή. Τονίστηκε ότι το κουπόνι έχει αποκλειστικά το χαρακτήρα της οικονομικής ενίσχυσης του ΚΣΜ και της ΚΑΡ για να συνεχίσουν τις δράσεις αλληλεγγύης, τα δωρεάν μαθήματα ελληνικών και αγγλικών σε ντόπιους/ες, μετανασ(τρι)ες, πρόσφυγες/ισσες και για να καλύψουν τα έξοδα λειτουργίας του σχολείου (νοίκι, ρεύμα, κ.λπ.) πράγμα που θα πρέπει να επικοινωνείται με έμφαση στον κόσμο. Παράλληλα, τονίστηκε πως τα άνεργα άτομα θα έχουν ελεύθερη είσοδο, όπως ήταν όλα τα χρόνια που διεξάγεται η Γιορτή.
Eπίσης, αποφασίστηκε η συμμετοχή της Κίνησης «Απελάστε τον Ρατσισμό» και του Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών στη διαδήλωση της Πρωτομαγιάς και η στήριξη της καμπάνιας » » του Αντιφασιστικού Συντονισμού Αθήνας – Πειραιά.
Με την κυβέρνηση να έχει ψηφίσει το νέο μεταναστευτικό κώδικα, κατά παραγγελία των αφεντικών για φτηνό εργατικό δυναμικό και με ελάχιστα εργασιακά δικαιώματα, παράλληλα με το θέμα του φράχτη στον Έβρο, με το οποίο η κυβέρνηση με ακροδεξιά ρητορική προσπαθεί να συσπειρώσει τα ακροδεξιά ακροάτρια εν όψει εκλογών και με την τροπολογία για το κόμμα Κασιδιάρη, ο φασισμός αντιμετωπίστηκε και θα αντιμετωπίζεται στις γειτονιές, στην κοινωνία και στον δρόμο.
Η εκμετάλλευση, η εργοδοτική παραβατικότητα, η απουσία μέτρων ασφάλειας και υγείας για όλους, η ακρίβεια που φτωχοποιεί καθημερινά ντόπιους και μετανάστες είναι οι κεντρικές πολιτικές κράτους και κυβερνήσεων. Και την Πρωτομαγιά και όποτε χρειαστεί θα είμαστε απέναντι τους στο δρόμο.
52

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση