Τρίτη 21 Σεπτέμβρη, απαιτούμε δικαιοσύνη!

Τρίτη 21 Σεπτέμβρη, απαιτούμε δικαιοσύνη!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Τρία χρόνια μετά την δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου στο κέντρο της Αθήνας, είμαστε ακόμα σε αναμονή να ξεκινήσει η δίκη των δραστών.
Η άγρια δολοφονία, ενός άοπλου ανθρώπου, χωρίς επιθετική συμπεριφορά, μπροστά στα μάτια δεκάδων περαστικών, σε κεντρικό πολυσύχναστο σημείο. Η εμφανής και βιντεοσκοπημένη συμβολή των αστυνομικών στη δολοφονική κακοποίηση, η πλημμελής φροντίδα των διασωστών του ΕΚΑΒ. Η ανύπαρκτη προσπάθεια των διωκτικών αρχών να συλλέξουν αποδεικτικά στοιχεία και μαρτυρίες. Η ενοχοποίηση του θύματος από τα ΜΜΕ, κάνουν αυτή την παρατεταμένη αναβολή της δίκης να μοιάζει άλλο ένα επεισόδιο στον εμπαιγμό.
Ο Ζακ Κωστόπουλος, η Zackie Oh, ήταν δραστήριος ακτιβιστής της ΛΟΑΤΚΙΑ+ κοινότητας, γκέι, οροθετικός από HIV, drag queen. Εφερε περήφανα ταυτότητες που τον τοποθετούν εκτός του πλαισίου της “κανονικότητας”. Ταυτότητες που υπερασπιζόταν και διεκδικούσε την ορατότητά τους. Σε αυτό ακριβώς επιτέθηκαν με μίσος εκείνο το μεσημέρι της 21ης Σεπτεμβρίου, στη Γλάδστωνος.
Εμείς για 3η χρονιά θα είμαστε πάλι εκεί, στο σημείο της δολοφονίας. θα είμαστε εκεί γιατί δεν θέλουμε να ξεχάσουμε και θέλουμε να θυμίζουμε. Θα είμαστε εκεί γιατί θέλουμε να συνεχίσουμε να διεκδικούμε όλα όσα υπερασπιζόταν ο Ζακ με τη δράση και την παρουσία του. Αλλά κυρίως θα είμαστε εκεί γιατί απαιτούμε τη δικαίωση, απαιτούμε να τιμωρηθούν οι δολοφόνοι, απαιτούμε οι ζωές όλων μας να είναι σεβαστές.

Τρίτη 21/9/2021, στις 6:00 μ.μ., Γλάδστωνος & Πατησίων συμμετέχουμε και καλούμε στη συγκέντρωση και πορεία.

Η Ζάκι ζει, απαιτούμε να δικαιωθεί

Κίνηση “Απελάστε τον Ρατσισμό», Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών

74

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση