Ζήλεψε τη δόξα του Μπρέιβικ!

Ζήλεψε τη δόξα του Μπρέιβικ!

Η αστυνομία στην Τσέχικη Δημοκρατία έχει αποδόσει κατηγορίες σε έναν άνδρα που φέρεται ύποπτος να είχε σχεδιάσει επιθέσεις παρόμοιες αυτών του Anders Behring Breivik στην Νορβηγία.

Ο 29χρονος άνδρας κατηγορήθηκε για παράνομη οπλοκατοχή και ότι θα έθετε σε κίνδυνο τον πληθυσμό.

Όπλα, εκρηκτικά και αστυνομικές στολές βρέθηκαν στο διαμέρισμά του στην πόλη της Ostrava και οι ντετέκτιβς λένε ότι χρησιμοποιούσε το όνομα Breivik στο ίντερνετ.

Ο άνδρας είχε πέντε καταδίκες, η μία για ανατίναξη μίας ξύλινης καλύβας.

Οι γείτονες είπαν στα τσέχικα ΜΜΕ ότι ο ύποπτος, του οποίου το όνομα δεν έχει δοθεί στην δημοσιότητα, είχε νοητικά προβλήματα αλλά δεν φαινότανε να ήταν εξτρεμιστής.

Η αστυνομία έψαξε το διαμέρισμα του άνδρα στις 10 Αυγούστου άλλα μόλις τώρα αποκαλυψαν λεπτομέρειες από το τι βρήκαν.

Έκαναν έφοδο στις ιδιοκτησίες του αφού λάβαν πληροφορία ότι σχεδίαζε να πυροδοτήσει μεγάλη εκρηκτική συσκευή παρασκευασμένη από αεροπορική βόμβα.

Είχε πάνω του έναν ασύρματο πυροδοτητή όταν συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα. Περίπου 400 σφαίρες, αστυνομικές στολές και μάσκες επίσης βρεθήκαν στο διαμέρισμά του.

«Πιθανές συμπάθειες»

Σε μία συνέντευξη τύπου, η αστυνομία δεν ήξερε τον στόχο του υπόπτου, αλλά είπε ότι τα εκρηκτικά, τα όπλα και τα πυρομαχικά ήταν όλα λειτουργικά.

Ο άνδρας είχε αρκετό οπλισμό για να σκοτώσει δεκάδες ανθρώπους.

Ο διευθυντής του τοπικού διοικητήριου της τσέχικης αστυνομίας, Tomas Tuhy, είπε ότι ερευνούσαν οποιαδήποτε διασύνδεση με τον Breivik.

«Πιστεύουμε ότι αυτός ο 29χρονος άνδρας πιθανόν είχε τις ίδιες απόψεις με τον γνωστό δολοφόνο Anders Breivik από την Νορβηγία», είπε.

Μία φωτογραφία στα τσέχικα μέσα δείχνει έναν χαμογελαστό άνδρα με αδύναμα μαλλιά και σχεδόν ψαλιδισμένη γενειάδα, να οδηγείται με χειροπέδες, αναφέρει ο Rob Cameron του BBC από την Πράγα.

Στις 22 Ιουλίου 2011, ο Breivik, ένας δεξιός ακτιβιστής, σκότωσε οκτώ ανθρώπους με βόμβα στο Όσλο πριν να σκοτώσει άλλους 69 σε ένα νεανικό κάμπινγκ στο νησί της Utoeya.

Οι δικαστές πρόκειται να αποφασίσουν την ερχόμενη εβδομάδα εάν έχει σώας τα φρένας, οπότε εάν θα του δοθεί μακροχρόνια ποινή φυλάκισης ή αν θα σταλεί σε ψυχιατρική πτέρυγα ασφαλείας.

Πηγη:http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-19304814

Τη μετάφραση έκανε ο Γιάννης Γαλανομάτης

35

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση