Ψυχικά υγιής αλλά ιδεολογικά άρρωστος

Ψυχικά υγιής αλλά ιδεολογικά άρρωστος

Ο Άντερς Μπρέιβικ κρίθηκε σήμερα από το δικαστήριο ψυχικά υγιής και καταδικάστηκε σε 21 χρόνια κάθειρξη.  Ο θρασύδειλος αυτός δολοφόνος πυροβόλησε και σκότωσε 77 ανυπεράσπιστα παιδιά, πριν από ένα χρόνο στην Ουτόγια της Νορβηγίας. Στο δικαστήριο επιχειρήθηκε η πράξη του να παρουσιαστεί ως πράξη «μοναχικού παράφρονα», ενώ ο ίδιος στο μανιφέστο του ανέφερε διασυνδέσεις με δεκάδες φασιστικές οργανώσεις –μεταξύ τους το ΛΑΟΣ και η Χρυσή Αυγή στην Ελλάδα.  Δικαιολόγησε αυτή τη μαζική δολοφονία δηλώνοντας ότι με αυτόν τον τρόπο υπερασπίζεται τον δυτικό πολιτισμό, ενάντια στον μαρξισμό και τον ισλαμικό κίνδυνο.

Ο Άντερς Μπρέιβικ είναι ψυχικά υγιής, αλλά η νεοφασιστική ιδεολογία την οποία εκφράζει είναι μια ιδεολογία σάπια και άρρωστη.
Τα ανάλογα εγκλήματα που γίνονται στην Ελλάδα, ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα, γίνονται από ψυχικά υγιείς αλλά άρρωστους ιδεολογικά ανθρώπους, δηλαδή νεοναζί. Οι τελευταίοι στην εγκληματική τους δράση εκτρέφονται από τις εμπρηστικές δηλώσεις του Δένδια και του Σαμαρά εναντίον των «λαθρομεταναστών» και την κυβερνητική πολιτική του Μνημονίου. Εξάλλου, όπως είπε κι ο Μπρεχτ, η μήτρα που γεννάει το φασισμό είναι ο καπιταλισμός…

Καμία ανακωχή με την κυβέρνηση των τραπεζιτών, καμία ανοχή στους νεοναζί!

Kίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό»

42

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση