ΕΚΚΛΗΣΗ για την συγκέντρωση τροφίμων, ρουχισμού και σχολικών ειδών

ΕΚΚΛΗΣΗ για την συγκέντρωση τροφίμων, ρουχισμού και σχολικών ειδών

Αθήνα, 15 Σεπτεμβρίου 2012

Η Ελλάδα γνωρίζει πολύ καλά από προσφυγιά κι από μετανάστευση. Μέσα στο κύμα της προσφυγιάς και της μετανάστευσης, υπάρχουν εκατοντάδες ξεριζωμένα άτομα και οικογένειες που αναζητούν προστασία, συμπεριλαμβανομένων παιδιών και γυναικών, που κινδυνεύουν ακόμα περισσότερο.

 

Ως γνωστόν οι πρόσφυγες είναι πάντα από τις πιο ευάλωτες ομάδες και έχουν ανάγκη την αλληλεγγύη μας. Ειδικά στις δύσκολες περιόδους κρίσης, οι ευάλωτες ομάδες είναι οι πρώτες που πλήττονται και μάλιστα συχνά στοχοποιούνται, αντί να προστατεύονται. Έτσι και τώρα στην Ελλάδα, οι πρόσφυγες και οι μετανάστες, πέρα από όλα τα άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, υποφέρουν και από την σκληρή οικονομική κρίση.

 

Ταυτόχρονα, αυξάνονται ραγδαία τα ασυνόδευτα ανήλικα και οι γυναίκες με ανήλικα παιδιά που μένουν χωρίς προστάτη, λόγω του ότι πολλοί άντρες συλλαμβάνονται στα πλαίσια της επιχείρησης «Ξένιος Ζευς».

 

Είναι απολύτως αναγκαία λοιπόν η έμπρακτη αλληλεγγύη μας για αυτές τις ευάλωτες ομάδες. Απευθύνουμε επείγουσα έκκληση σε όλους και όλες για την συγκέντρωση πρωτίστως τροφίμων και δευτερευόντως ρουχισμού και σχολικών ειδών, ειδικά για ασυνόδευτα παιδιά και απροστάτευτες οικογένειες με ανήλικα παιδιά.

 

Σημείο συγκέντρωσης τροφίμων, ρουχισμού και σχολικών ειδών:

Γραφείο της Κοινότητας Αφγανών Μεταναστών και Προσφύγων στην Ελλάδα, Χαλκοκονδύλη 19, Ομόνοια, 3ος όροφος, ώρες 10:00-18:00. Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210 8814900, 6948408928.

 

Ευχαριστούμε πολύ εκ των προτέρων για την ευαισθησία σας και την προσφορά σας.

68

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση