Η ακροδεξιά στροφή του «Βήματος»

Η ακροδεξιά στροφή του «Βήματος»

Το ΒΗΜΑ σήμερα: διπλάσιες αναφορές και «αναλύσεις» σήμερα για τη ΧΑ απ΄ότι για το ΣΥΡΙΖΑ.Πληθώρα αναλύσεων για τη «θεωρία των δυο άκρων», αλλά πάει κι ένα βήμα παραπέρα:δείχνει προτίμηση στο ναζιστικό άκρο.

Δειγματοληπτικά:1) εξισώνει τον «κινδυνο της ΧΑ» με τον κίνδυνο του ΣΥΡΙΖΑ.Η ΧΑ του 7% που ψηφιζει τα μετρα των αφεντικων και κανει επιθέσεις με μαχαιρια μαζι την ΕΛΑΣ σε αριστερους και μεταναστες παρουσιάζεται ως ο μεγάλος πονοκέφαλος για την τρικομματική.

2) Το σκέφτονται λεει στη ΝΔ αν θα βγάλουν τη ΧΑ στην παρανομία (αυτοι που έκαναν και κάνουν μπίζνες και πογκρόμ μαζι της για 20 χρόνια) αλλά μάλλον δε θα το κάνουν, γιατί «θα δυνάμωσει ανεξέλεγκτα». Μάλιστα. Μια απο τις μεγαλύτερες αστυνομίες παγκοσμίως, που έχει εξαρθρώσει 17 Ν και δεκάδες οργανώσεις ή «οργανώσεις» με μπαζούκας κλπ, που έχει προβεί δεκάδες φορές σε εκατοντάδες προσαγωγές οργανωμενων και μη διαδηλωτών, που επιτίθεται οργανωμένα σε καταλήψεις και πορείες αναρχικών, ακόμα και όταν ήταν στα ντουζενια τους, που κάνουν «σκούπες» στις «ορδές εκατομμυριων εγκληματιών λαθρομεταναστών», που ψεκάζουν εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές μέσα στη μάπα, φοβούνται και δεν μπορούν να κάνουν κουμάντο σε 200 φουσκωτούς μαχαιροβγάλτες. Μα… ας δοκιμάσουν με ένα δακρυγόνο, μια φυλάκιση κι έναν ξυλοδαρμό αλά Κυπρίου φοιτητή-υπόθεση ζαρτινιέρας (20 σε έναν 1) και θα δουμε για πότε οι υπόλοιποι ναζί θα κρυφτούν στις τρύπες τους.

3) Ο Μιχαλολιάκος λέει θέλει να μετατρέψει το κομμα του απο «φασιστικό» σε κόμμα εξουσίας (λες και το ενα αναιρεί το άλλο).

4) Ο Χρυσοχουντίδης (των στρατοπεδων συγκέντρωσης) αναμασάει τα περι «κενων του ελληνικου κράτους που καλύπτει η ΧΑ» και ανησυχεί ότι «οι επενδυτες δεν έρχονται σε ρατσιστικές χώρες» (Σοβαρά; Ελα! Δεν έρχονται οι επενδυτες εκεί που έχει μαύρους σκλάβους με 5-10 Ε μεροκάματο; Και τοτε γιατι επί Χίτλερ οι Krupp,Siemens, Farben,AEG πολλαπλασίασαν τα υπερκέρδη τους;)

5) Οι Σαμαράς-Δένδιας λένε ότι θα αποδυναμώσουν τη ΧΑ με την πυγμή του κράτους: ήτοι να αναμένουμε μεγαλύτερα πογκρόμ και ξύλο στις απεργίες, κάτι που νομιμοποιει ακομα περισσότερο τη ναζιστική βία.

6) Αρθρογράφος αναφέρεται στα «παιδιά της ΧΑ»!

7) Οι ενέργειες της ΧΑ αποκαλούνται «ακτιβίστικες στα όρια του νόμου»!!! Ακτιβισμός οι 4 δολοφονίες και τα 600 μαχαιρώματα και ξυλοφορτώματα μεχρι διακομιδής στα νοσοκομεία!!!

8) Αρθρο του Πάγκαλου παρομοιαζει το ΣΥΡΙΖΑ με τα SA (τα πιο δυναμικά και δολοφονικά τάγματα του Χιτλερ, τα οποία ο ίδιος μετά έσφαξε για να κερδίσει την απόλυτη εμπιστοσύνη των καπιταλιστών).

9)Παράλληλα ο ΣΥΡΙΖΑ φροντίζεται να ξεφτιλιστεί καταλλήλως, παρουσιάζοντας τον σαν η δύναμη της «Κεντροαριστεράς ή του Κέντρου», ενώ η ΧΑ παρουσιάζεται σαν η γνήσια ριζοσπαστική εθνικιστικη ακροδεξιά, και γίνεται «ανάλυση» ότι η επικείμενη έκρυθμη κοινωνική έκρηξη θα σαρώσει την Αριστερά (!), θα ρίξει την ενδεχόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ (!!) και θα ευνοήσει τη ΧΑ (!!!).
Φυσικά δεν αναφέρεται τίποτα για την ψήφιση μέτρων της ΧΑ υπέρ των καπιταλιστών, συγχώνευσης με την αστυνομία, εγκληματικής δράσης (πέραν της αναφοράς στους «ακτιβισμούς»), ανυπαρξίας στους κοινωνικούς αγώνες, σχέσεις με τη μαφία κλπ.
Γνώμη: Η ακροδεξιά στροφή του ΒΗΜΑΤΟΣ είναι χαρακτηριστική της ακροδεξιάς στροφής όλης της ελληνικής αστικής τάξης και του μίσους για την Αριστερά. Μέσα σε αυτήν την ολόψυχη ομοβροντία όλων των βραχιόνων του συστήματος για να πάει η οργή ακροδεξιά και όχι στο ΣΥΡΙΖΑ, υποδεικνύεται οτι ο ΣΥΡΙΖΑ -παρά τις γκρίνιες- παραμένει πολύ επικινδυνος για το σύστημα, και ότι οι διάφορες απο τα αριστερά κριτικές πρέπει τουλάχιστον να στηρίζουν κριτικά το ΣΥΡΙΖΑ, για να μην καταλήγουν σε δεξιότερα αποτελέσματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το εργαλείο για να πάει η οργή αριστερά. Εντός ΣΥΡΙΖΑ παράλληλα, φροντίζουμε για την ενίσχυση της ριζοσπαστικής του πτέρυγας. Αυτά είναι τα καθήκοντα για μας σήμερα.
ΥΓ: Οπως καταλαβαίνετε, δε θα έκλεινα για το σημερινό φύλλο με τη φράση «μην το χάσετε»…

Αλέξης Λιοσάτος

69

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση