Ο λόφος του Κολωνού γέμισε πάλι χτες από χρώματα από όλο τον κόσμο

Ο λόφος του Κολωνού γέμισε πάλι χτες από χρώματα από όλο τον κόσμο

Screen Shot 2013-10-06 at 8.59.15 AMΟ λόφος του Κολωνού γέμισε πάλι χτες, παρά το ξαφνικό κρύο, όπως κάθε χρόνο, από χρώματα από όλο τον κόσμο. Ντόπιοι και μετανάστες συζητήσαμε για την κατάσταση στα σχολεία και τα νοσοκομεία και ανταλλάξαμε απόψεις με καλεσμένους μας από τη Γαλλία, τη Γερμανία και την Ιταλία, για την άνοδο του φασισμού στις δικές τους χώρες και για το πώς πρέπει να συντονίσουμε την πάλη μας. Μας τίμησαν με την παρουσία τους πάνω από 50 συλλογικότητες, μεταναστευτικές κοινότητες, αντιρατσιστικές οργανώσεις, τοπικές αντιφασιστικές πρωτοβουλίες, σωματεία εργαζόμενων (όπως αυτό των απεργών πανεπιστημιακών), η LGBT κοινότητα, κινήσεις κατοίκων, το ΚΕΘΕΑ, το «Καράβι για τη Γάζα», φοιτητικές και μαθητικές οργανώσεις, έντυπα της Αριστεράς, εκδόσεις και βιβλιοπωλεία.
Αλλά επειδή γιορτή χωρίς φαγητό, κρασί και χορό δεν γίνεται, μετανάστες μαγείρεψαν φαγητά από τις χώρες τους και τα συγκροτήματα που συμμετείχαν εθελοντικά, μας έκαναν να ξεχάσουμε για λίγο τις δυσκολίες που όλοι περνάμε και να χορέψουμε σε ξέφρενους ρυθμούς.
Σήμερα σας περιμένουμε και πάλι για να συζητήσουμε για την κατάσταση στη Συρία και για την ομοφοβία, απαραίτητο συμπλήρωμα του ρατσισμού.
Και για να χορέψουμε και πάλι, βέβαια, στους ρυθμούς των HK & LES SALTIMBANKS που ήρθαν εθελοντικά για τη δική μας γιορτή από τη Γαλλία.

116

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση