#OlympiaShooting : Μετά τις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας η Αστυνομία σπάει τη σιωπή της; (video)

#OlympiaShooting : Μετά τις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας η Αστυνομία σπάει τη σιωπή της; (video)

1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η εισαγγελική υπηρεσία της Ολύμπια δημοσίευσε την Παρασκευή ένα βίντεο από την κάμερα του παντοπωλείου στο οποίο γίνεται έρευνα σχετικά με το περιστατικό όπου ένας αστυνομικός πυροβόλησε και τραυμάτισε δύο άντρες οι οποίοι φάνηκαν ύποπτοι ότι επιχείρησαν να κλέψουν μπύρες, την Πέμπτη. Το βίντεο δημοσιεύθηκε μία μέρα μετά από τις συγκεντρώσεις εκατοντάδων ανθρώπων που διαμαρτύρονταν για τους πυροβολισμούς, τόσο μπροστά από το Αστυνομικό Τμήμα όσο και μπροστά από το Δημαρχείο.

Το βίντεο δείχνει δύο νεαρούς Αφροαμερικανούς να μπαίνουν στο κατάστημα κρατώντας τα σκέιτμπορντς τους. Ο ένας από τους δύο φαίνεται να φεύγει με κάτι που μοιάζει με καφάσι με μπύρες. Όταν συναντάει την υπάλληλο του μαγαζιού, ο άντρας το πετάει κοντά της και το καφάσι σπάει, γεμίζοντας με υγρά το πάτωμα. Τότε ο άντρας αρχίζει να τρέχει.

Ο αστυνομικός RyanDonald ήταν ένας από αυτούς που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του καταστήματος γύρω στη μία το βράδυ. Στο τηλεφώνημα, η υπάλληλος αναφέρει ότι το χέρι της χτυπήθηκε όταν το καφάσι έπεσε πάνω της. Ο Donald δήλωσε ότι πριν να πυροβολήσει και τραυματίσει τον BrysonChaplin, και τον AndreThompson, 21 και 24 χρονών αντίστοιχα,  του είχαν επιτεθεί με τα σκέιτμπορντς.

Στη συνέντευξη τύπου της Πέμπτης, ο αρχηγός του Αστυνομικού Τμήματος της Ολύμπια RonnieRoberts είπε ότι παρά το γεγονός ότι οι δράστες ήταν Αφροαμερικανοί και ο αστυνομικός ήταν λευκός, «δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι υπήρχε ρατσιστικό κίνητρο». Οι έρευνες έχουν δείξει ότι τα δύο άτομα δεν ήταν οπλισμένα. Ο αστυνομικός Donald δεν τραυματίστηκε, παρ’ όλα αυτά ο Roberts υποστήριξε ότι ένας αστυνομικός έχει το δικαίωμα «να υπερασπιστεί τον εαυτό του», αν κάποιος του επιτεθεί με κάποιο αντικείμενο. Πράγματι στον χώρο που έγιναν οι πυροβολισμοί βρέθηκαν δύο σκέιτμποαρντς, ωστόσο δεν υπάρχει βίντεο από την διαπλοκή γιατί ο αστυνομικός δεν φορούσε κάμερα, όπως υπήρχε κάμερα στο αυτοκίνητο του.

Οι γιατροί του HarborviewMedicalCenter στο Seattle ανακοίνωσαν την Παρασκευή ότι μέχρι τότε ο Chaplin ήταν στην εντατική και ότι η κατάσταση του άρχισε να βελτιώνεται. Ο Thompson ο οποίος αρχικά μεταφέρθηκε στο TacomaGeneralHospital, με τη υγεία του σε σταθερή κατάσταση, φαίνεται ότι δεν ήταν στο νοσοκομείο μέχρι αργά την Πέμπτη.

Eν τω μεταξύ το γεγονός αυτό, μετά από όλα όσα έχουν συμβεί προκάλεσε στον κόσμο πολλές αντιδράσεις, ενώ οι διαδηλωτές αντιμετωπίστηκαν από την αστυνομία με ξύλο και σπρέι πιπεριού. Τέλος,  ναζί έκαναν την εμφάνιση τους και τάχθηκαν στο πλευρό της αστυνομίας.

  1. Image gallery thumbnail    

Μετάφραση: Δανάη Μανωλέσου

Πηγή: huffingtonpost

 

 

95

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση