Εκδήλωση Κίνησης «Απελάστε το Ρατσισμό»: «Αντίσταση στον πόλεμο κατά των προσφύγων και των φτωχών»

Εκδήλωση Κίνησης «Απελάστε το Ρατσισμό»: «Αντίσταση στον πόλεμο κατά των προσφύγων και των φτωχών»

Screen Shot 2016-09-12 at 10.54.30 PMΗ φρικαλεότητα επί του Συριακού εδάφους σπρώχνει εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους στην προσφυγιά, θύματα μιας σύγκρουσης με υπόβαθρο τα γαιοστρατηγικά συμφέροντα ΗΠΑ-ΕΕ-Ρωσίας με μη ορατό τέλος. Η αναβαθμισμέμνη εμπλοκή της Τουρκίας αμέσως μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα, με την ανοχή προς το παρόν των μεγάλων δυνάμεων για διαφορετικούς η καθεμιά λόγους, περιπλέκει παρά διευκολύνει την ειρήνευση.
Την ίδια ώρα που η ΕΕ συμμετέχει έμπρακτα στον “πόλεμο κατά της τρομοκρατίας” στην Συρία, αρνείται μετά βδελυγμίας να αποδεχτεί τους πρόσφυγες που ξεριζώνονται αναζητώντας ζωή και ασφάλεια στη Δύση. Η Ευρώπη – Φρούριο ενισχύει τα τείχη της, κλείνει ένα – ένα τα περάσματα των προσφύγων, πνίγοντας τη μια στο Αιγαίο και την άλλη στα νότια της Ιταλίας χιλιάδες ανθρώπους καθημερινά. Συνάπτει ρατσιστικές συμφωνίες με
την Τουρκία που ευελπιστεί να επαναλάβει με τη Λιβύη, κατα
στρατηγώντας κατάφορα το προσφυγικό δίκαιο, αρνούμενη την προσφυγική ιδιότητα, φυλακίζοντας και απελαύνοντας τα θύματα των πολέμων και της φτώχειας που η ίδια δημιουργεί, υποδαυλίζει ή ανέχεται. Δημιουργεί νέες ζώνες “εγκλωβισμού” των προσφύγων και των μεταναστών στην Ελλάδα καταδικάζοντας δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες σε μια ζωή με άθλιες συνθήκες μέσα στα προσφυγικά στρατόπεδα, προς “παραδειγματισμό” των επόμενων με στόχο την αποτροπή του περάσματος προσφύγων στην Ευρώπη. Με όπλο την ισλαμοφοβία, το ρατσισμό και την τρομοφοβία επιχειρεί να πείσει τους Ευρωπαίους που φτωχοποιούνται ραγδαία για τις νέες καταστάσεις έκτακτης ανάγκης που επιβάλλει.

Στον πόλεμο κατά των προσφύγων και των φτωχών, πρόθυμα συμμετέχει η κυβέρνηση Τσίπρα στην Ελλάδα. Η ευθυγράμμιση με τον ευρωπαϊκό αντιπροσφυγικό και ισλαμοφοβικό ρατσισμό της ΕΕ αφορά όλα τα σκέλη: Την οικονομία, την πολιτική, την ιδεολογική προσαρμογή. Με λεφτά της Κομισιόν που ροκανίζουν διάφορες ΜΚΟ, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης στα νησιά επιβάλλουν καθεστώς απανθρωπιάς για τους πρόσφυγες οδηγώντας τους σε απελπισία και εξεγέρσεις. Στην ενδοχώρα επιδεινώνονται οι συνθήκες στα άθλια – υποτίθεται ανοιχτά – προσφυγικά κέντρα ενώ οι αιτήσεις ασύλου, μετεγκατάστασης και οικογενειακής επανένωσης συνεχίζουν να γίνονται με το σταγονόμετρο. Την ώρα που ο κ. Μουζάλας εύχεται να συνεχίσει ο Ερντογάν την υλοποίηση της ρατσιστικής συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας, ανακαλύπτει “τζιχαντιστές” και “παραβατικότητα” στις γραμμές των προσφύγων και ξεγράφει με συνοπτικές διαδικασίες τα δικαιώματα των μεταναστών, θύματα της φτώχειας από κατεστραμμένες περιοχές όπως το Μπαγκλαντές, το Πακιστάν ή η Βόρεια Αφρική. Την ίδια ώρα η μνημονιακή Ελλάδα του συνθηκολογημένου ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί πιστά τα προγράμματα νεοφιλελεύθερης βαρβαρότητας του ΔΝΤ που κατέστρεψαν προ πολλού τις χώρες προέλευσης μεταναστών και μετατρέπεται ξανά μετά από δεκαετίες σε χώρα αποστολής μεταναστών, νέων ανθρώπων που αδυνατούν να συμβιβαστούν με τη μνημονιακή ανεργία και ανέχεια.
Σε αυτό το φόντο, τροφοδοτείται η θρασύτητα των νεοναζί που επιχειρούν να εκμεταλλευτούν τη διάχυτη απογοήτευση από τη μνημονιακή διαχείριση της κυβέρνησης καθώς και την ξενοφοβική ισλαμοφοβική πολιτική της ΕΕ που οδηγεί σε εκλογική άνοδο ακροδεξιών κομμάτων. 3 χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τάγμα εφόδου της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής και εν μέσω της δίκης της εγκληματικής οργάνωσης, οι φασίστες κάθε άλλο παρά μεταλλάχθηκαν σε «νόμιμο πολιτικό κόμμα». Τους τελευταίους μήνες έχουν ξαναρχίσει τα σόου τζάμπα μαγκιάς προς το μνημονιακό πολιτικό προσωπικό εντός της Βουλής και πυκνώνουν οι φασιστικές εκδηλώσεις μίσους. «Δράση» που ολοένα και συχνότερα συνοδεύεται από τραμπουκισμούς μέρα μεσημέρι που η ΕΛ.ΑΣ. του κ. Τόσκα κάνει ότι δεν βλέπει.
Μόνη απάντηση στις ρατσιστικές πολιτικές της Ευρώπη – Φρούριο και στην ακροδεξιά – φασιστική απειλή, μπορούν να δώσουν οι αγώνες του κινήματος αντίστασης. Τα δίκτυα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες των στρατοπέδων σε όλη τη χώρα, το αντιφασιστικό κίνημα που κινητοποιείται και διεκδικεί την απομόνωση και την καταδίκη των νεοναζί, τα σωματεία εργαζομένων που κινητοποιούνται για να μην περάσουν τα μνημονιακά προαπαιτούμενα. Μαζί με τους απλούς ανθρώπους σε χώρους δουλειάς, εκπαίδευσης και γειτονιές που ασφυκτιούν από τις περικοπές του εισοδήματός τους και τους πλειστηριασμούς, έχουμε κάθε λόγο να ενώσουμε τις δυνάμεις μας ενάντια στη φτώχεια, το ρατσισμό, την ακροδεξιά και τη φασιστική απειλή. Η εκδήλωση της Κίνησης «Απελάστε το Ρατσισμό» είναι μια πρώτης τάξης ευκαιρία για να συζητήσουμε για τις προκλήσεις, τις δυνατότητες και τις προοπτικές της απάντησης που είναι αναγκαία και εφικτή. 
www.kar.org.gr_2016-09-08_14-23-58_internet
235

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση