Σημειώνεται πως, ο εν λόγω διορισμός, αντιμετωπίζεται από μέσα ενημέρωσης προσκείμενα στον δήμο και μη, ως «άνοιγμα» του δημάρχου Καμίνη σε άλλους πολιτικούς χώρους. Μάλιστα, όπως αναφέρεται στον Αθήνα 9,84, «η τοποθέτησή του έγινε στο πλαίσιο του συναινετικού κλίματος μεταξύ των δημοτικών παρατάξεων, καθώς και στο παρελθόν ο κ. Καμίνης είχε ορίσει σε νευραλγική θέση δημοτικό σύμβουλο της αντιπολίτευσης».
Σύμφωνα με το in.gr, στην απόφαση που υπέγραψε προ ημερών ο δήμαρχος (Αριθμ. Πρωτ: 87896/23.3.2017) αναφέρονται τα εξής : «Μεταβιβάζουμε στον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Αθανάσιο Πλεύρη του Κωνσταντίνου την άσκηση των αρμοδιοτήτων των άρθρων 1 παρ.1, 3 παρ.1, 4 παρ.1, 5 παρ.4 A περ. α και Β, 6 παρ.1 και 4 και 7 παρ.1 του ΠΔ 270/1981 «Περί καθορισμού των οργάνων, της διαδικασίας και των όρων διενεργείας δημοπρασιών δι΄εκποίησιν ή εκμίσθωσιν πραγμάτων των δήμων και κοινοτήτων».
Όπως αναφέρεται, για την απόφαση ελήφθησαν υπ’ όψιν :
- οι διατάξεις του άρθρου 59 του Ν. 3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης- Πρόγραμμα Καλλικράτης» (ΦΕΚ Α’ 87/2010), αναφορικά με τον ορισμό των Αντιδημάρχων,
- οι διατάξεις του ΠΔ 270/1981 «Περί καθορισμού των οργάνων, της διαδικασίας και των όρων διενεργείας δημοπρασιών δι΄εκποίησιν ή εκμίσθωσιν πραγμάτων των δήμων και κοινοτήτων.» (ΦΕΚ Α’ 77/1981),
- «η ανάγκη απρόσκοπτης λειτουργίας των Υπηρεσιών του Δήμου Αθηναίων».







