Σάλος στη Γερμανία: Στρατιώτες φώναζαν «Χάιλ Χίτλερ» μέσα σε στρατόπεδο

Σάλος στη Γερμανία: Στρατιώτες φώναζαν «Χάιλ Χίτλερ» μέσα σε στρατόπεδο

FILE PHOTO: Soldiers of German armed forces Bundeswehr take part in farewell ceremony in OberviechtachΗ υπηρεσία πληροφοριών του γερμανικού στρατού ερευνά 275 στρατιώτες για ακροδεξιό εξτρεμισμό, μεταξύ των οποίων και έναν στρατιώτη ο οποίος φώναζε «Χάιλ Χίτλερ», όπως ανέφερε ο Υπουργός Άμυνας της Γερμανίας, σύμφωνα με ρεπορτάζ του πρακτορείου Reuters.

Από τις 275 υποθέσεις οι 143 αναφέρθηκαν πέρσι και 53 φέτος, έγραψε ο Υπουργός Άμυνας σε 15σελιδη επιστολή του προς το γερμανικό κοινοβούλιο, αναφέροντας περιστατικά με ναζιστικούς χαιρετισμούς ή ρατσιστικά σχόλια προς στρατιώτες που έχουν καταγωγή από άλλες χώρες.

Τα ναζιστικά σύμβολα και οι ναζιστικοί χαιρετισμοί είναι παράνομα στη Γερμανία και η γερμανική κοινή γνώμη δεν δείχνει καμία ανοχή προς τους συμπαθούντες του Χίτλερ.

Ο υπουργός έγραψε στην αναφορά του, πως η περίπτωση 29 αφορά έναν στρατιώτη που φώναζε μέσα στο στρατόπεδο «Χάιλ Χίτλερ» και «Ζιγκ Χάιλ». Σε άλλη περίπτωση, στρατιώτης επιδοκίμαζε σελίδα στο facebook που υποστηρίζει το ακροδεξιό κόμμα NPD και περιελάμβανε ρατσιστικές θέσεις , μεταξύ των οποίων και η υποστήριξη της θανατικής ποινής για τους μετανάστες.

Το συνταγματικό δικαστήριο της Γερμανίας αποφάσισε τον Ιανουάριο ότι το NPD είναι όμοιο με το ναζιστικό κόμμα του Χίλτερ αλλά δεν το απαγόρεψε, θεωρώντας πως είναι πολύ αδύναμο για να αποτελέσει κίνδυνο για τη δημοκρατία.

Σε μία τρίτη περίπτωση, επετράπη σε στρατιώτη να κρατήσει το όπλο του, παρόλο που πρωτύτερα είχε απευθύνει ναζιστικό χαιρετισμό κατά τη διάρκεια ταξιδιού στην πρωτεύουσα της Λετονίας, Ρίγα.

Τα γερμανικά ΜΜΕ ανέφεραν πέρσι πως υπάρχουν ενδείξεις ότι Ισλαμιστές επιχειρούν να καταταχθούν στο γερμανικό στρατό προκειμένου να έχουν στρατιωτική εκπαίδευση, με πιθανό απώτερο στόχο να κάνουν επιθέσεις στη Γερμανία.

Πηγή: http://www.topontiki.gr

78

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση