ΗΠΑ: Έβριζε μουσουλμάνες και δολοφόνησε δύο άτομα που προσπάθησαν να τις προστατέψουν

ΗΠΑ: Έβριζε μουσουλμάνες και δολοφόνησε δύο άτομα που προσπάθησαν να τις προστατέψουν

Screen Shot 2017-05-27 at 5.28.24 PMΡατσιστικό έγκλημα μίσους

Ρατσιστικό έγκλημα μίσους σημειώθηκε στο Πόρτλαντ των ΗΠΑ, καθώς άνδρας μαχαίρωσε θανάσιμα δύο άτομα, τα οποία προσπάθησαν να προστατέψουν δύο μουσουλμάνες, στις οποίες επιτέθηκε ο δράστης.

Το περισατικό έλαβε χώρα μέσα σε αμαξοστοιχία. Ο 35χρονος Τζέρεμι Τζόζεφ Κρίστιαν άρχισε να υβρίζει με ρητορική μίσους τις δύο γυναίκες, εκ των οποίων η μία φορούσε μαντίλα. Εκείνη τη στιγμή δύο άνδρες έσπευσαν προς υποστήριξη των γυναικών.

Τότε ο δράστης γύρισε προς τους δύο άνδρες και τους μαχαίρωσε θανάσιμα, σύμφωνα με την αστυνομία. Ένας άλλος επιβάτης τραυματίστηκε προτού συλληφθεί ο επιτιθέμενος.

Η επίθεση σημειώθηκε στις 16.30 (τοπική ώρα) σε ένα τρένο στο σταθμό Hollywood Transit, αναφέρει η δήλωση της αστυνομίας. Ένα από τα θύματα πέθανε αμέσως ενώ ο άλλος μετά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο.

Ο 35χρονος δολοφόνος κατηγορείται για επιθετική δολοφονία, απόπειρα δολοφονίας, εκφοβισμό και κατοχή όπλου.

«Ο ύποπτος ήταν στο τρένο και φώναζε και ούρλιαζε χρησιμοποιώντας ρητορική μίσους», δήλωσε ο αξιωματικός της αστυνομίας, Πιτ Σίμπσον.

«Εν μέσω κραυγών, μερικοί άνθρωποι τον πλησίασαν, προσπαθώντας να τον κατευνάσουν. Κάποιοι από τους ανθρώπους που φώναζε, προσπάθησαν να παρέμβουν και δέχθηκαν επίθεση από τον ύποπτο με αποτέλεσμα τους δύο θανάτους και τον τραυματισμό».

Ο ύποπτος συνελήφθη λίγο μετά την αποβίβασή του από το τρένο. Οι δύο έφυγαν από τη σκηνή προτού μιλήσουν στην αστυνομία.

 

889

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση