Η εκδήλωση «Ισλαμοφοβία, ιμπεριαλισμός και αντιρατσιστική πάλη σήμερα» (βίντεο)

Η εκδήλωση «Ισλαμοφοβία, ιμπεριαλισμός και αντιρατσιστική πάλη σήμερα» (βίντεο)

Screen Shot 2017-06-25 at 9.39.58 AMΜε επιτυχία έγινε η εκδήλωση με θέμα: «Ισλαμοφοβία, ιμπεριαλισμός και αντιρατσιστική πάλη σήμερα» στα πλαίσια του Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Στην εκ­δή­λω­ση μί­λη­σαν ο Θο­δω­ρής Κα­ρα­γιαν­νί­δης, εκ­παι­δευ­τι­κός που ερ­γά­ζε­ται σε στρα­τό­πε­δο προ­σφύ­γων και μέλος της Δι­κτύ­ω­σης Ρι­ζο­σπα­στι­κής Αρι­στε­ράς, ο Πα­να­γιώ­της Λίλ­λης μέλος της Κί­νη­σης «Απε­λά­στε το Ρα­τσι­σμό» ενώ πα­ρέμ­βα­ση από τη μεριά του Πα­λαι­στι­νια­κού Συν­δέ­σμου Βό­ρειας Ελ­λά­δας έκανε ο πα­λαι­στί­νιος για­τρός Faisal Εl Masri. Συ­ντό­νι­σε η Δέ­σποι­να Κο­μπο­γιάν­νη από την Αρι­στε­ρή Αντι­κα­πι­τα­λι­στι­κή Συ­σπεί­ρω­ση (ΑΡΑΣ).

Οι αι­τί­ες της ισλα­μο­φο­βί­ας, καθώς και ο αντι­δρα­στι­κός της ρόλος στην δι­καιο­λό­γη­ση των ιμπε­ρια­λι­στι­κών επεμ­βά­σε­ων αλλά και στην διαί­ρε­ση των λαϊ­κών στρω­μά­των ανα­δεί­χτη­καν από τους ομι­λη­τές. Η ανά­γκη για τα­ξι­κή απά­ντη­ση σε τέ­τοιες αντι­δρα­στι­κές θε­ω­ρί­ες και η ση­μα­σία της ενό­τη­τας όλων των ερ­γα­ζο­μέ­νων ανε­ξάρ­τη­τα από τη θρη­σκεία που πι­στεύ­ουν επί­σης το­νί­στη­κε στην κου­βέ­ντα που ακο­λού­θη­σε. Η μάχη για να πάνε τα προ­σφυ­γό­που­λα κα­νο­νι­κά στα σχο­λεία, η υπε­ρά­σπι­ση του δι­καιώ­μα­τος των μου­σουλ­μά­νων να έχουν το δικό τους τζαμί στην Ελ­λά­δα, η προ­σπά­θεια για αν­θρώ­πι­νες συν­θή­κες δια­βί­ω­σης στους πρό­σφυ­γες σε κα­νο­νι­κά σπί­τια, όπως ει­πώ­θη­κε, είναι πτυ­χές της πάλης ενά­ντια στην ισλα­μο­φο­βία στη χώρα μας. Στη­λι­τεύ­τη­κε επί­σης και η ανα­τρο­πή της στά­σης του ρι­ζο­σπα­στι­κού ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ για υπε­ρά­σπι­ση των Πα­λαι­στι­νί­ων και του δι­καιώ­μα­τος να έχουν δική τους πα­τρί­δα και η αντι­κα­τά­στα­σή της με τη συμ­μα­χία Ισ­ρα­ήλ, Κύ­πρου, Αι­γύ­πτου που μπο­ρεί να οδη­γή­σει σε θερμό επει­σό­διο στην πε­ριο­χή.

 

Ακο­λου­θούν οι ομι­λί­ες.

 

Θο­δω­ρής Κα­ρα­γιαν­νί­δης

 

Πα­να­γιώ­της Λίλ­λης

 

Faisal Εl Masri

Πηγή: https://rproject.gr

 

81

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση