Αποφασίζουν για την Ηριάννα

Αποφασίζουν για την Ηριάννα

Screen Shot 2017-07-17 at 7.30.25 AMΑπό το ρεπορτάζ της efsyn.gr

Το πρωί της Δευτέρας και ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών Αθήνας, εκδικάζεται η αίτηση της Ηριάννας για αναστολή εκτέλεσης της πρωτόδικης ποινής που την έστειλε στη φυλακή, έως την εκδίκαση της υπόθεσης στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο. Την ίδια ώρα, έξω από το Εφετείο αλληλέγγυοι στην Ηριάννα αναμένεται να δώσουν δυναμικό «παρών». 

Υπενθυμίζεται πως η Ηριάννα καταδικάστηκε από το Β’ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε κάθειρξη 13 ετών χωρίς αναστολή ως μέλος τρομοκρατικής οργάνωσης επειδή διατηρούσε σχέσεις με νεαρό που είχε συλληφθεί ως εμπλεκόμενος με την οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς».

Η καταδίκη στηρίχθηκε αποκλειστικά στη μερική ταυτοποίηση γενετικού υλικού της κατηγορούμενης πάνω σε γεμιστήρα όπλου, αποδεικτικό στοιχείο που ποτέ στο παρελθόν δεν έχει κριθεί αρκετό για να τεκμηριώσει ανάλογη απόφαση και ενώ ο σύντροφός της αθωώθηκε από το πρωτόδικο κιόλας δικαστήριο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το δικαστήριο, με σύμφωνη εισήγηση και της εισαγγελέως της έδρας, δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στην υποψήφια διδάκτορα του Πανεπιστημίου Αθηνών. Μόλις λίγες ημέρες μετά την καταδίκη της ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, είχε ζητήσει από τον πρόεδρο του Εφετείου το σκεπτικό της απόφασης καθώς και την επίσπευση της καθαρογραφής της.

Στο πλευρό της Ηριάννας

Τις τελευταίες ημέρες, τη στήριξής τους προς τη φυλακισμένη Ηριάννα έχουν εκφράσει ανθρωπιστικές οργανώσεις, φορείς, κόμματα, γνωστές προσωπικότητες της χώρας από διάφορους τομείς αλλά και απλοί πολίτες.

Την περασμένη Παρασκευή, πλήθος κόσμου διαδήλωσε στο Σύνταγμα για την Ηριάννα, με τη συγκέντρωση να ξεκινάει από την πλατεία και αργότερα τα μπλοκ των διαδηλωτών να μεταφέρονται μπροστά από τη Βουλή, ενώ σήμερα υπάρχει προγραμματισμένη συγκέντρωση στις 9 π.μ. στο Εφετείο.

218

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση