Βόλος: Πανηγυρικά αθώος ο 33χρονος για τα επεισόδια στη ΔΕΥΑΜΒ. Για αναίτια – υπέρμετρη αστυνομική βία μίλησαν οι μάρτυρες

Βόλος: Πανηγυρικά αθώος ο 33χρονος για τα επεισόδια στη ΔΕΥΑΜΒ. Για αναίτια – υπέρμετρη αστυνομική βία μίλησαν οι μάρτυρες

1Αθωώθηκε πανηγυρικά σήμερα από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου ο 33χρονος που είχε κατηγορηθεί για στάση στα επεισόδια που έγιναν έξω από τη ΔΕΥΑΜΒ στις 13-3-2015 με το Δικαστήριο να δέχεται την εισήγηση του κ. Εισαγγελέα για απαλλαγή του κατηγορούμενου λόγω έντονων αμφιβολιών.

Μέλη και φίλοι της Κίνησης για το Νερό, συλλογικότητες και κινήματα, απλοί πολίτες βρέθηκαν σήμερα το πρωί στα Δικαστήρια του Βόλου να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον άδικα διωκόμενο, όπως αποδείχτηκε, 33χρονο, ο οποίος από την πρώτη στιγμή είχε αρνηθεί τα αδικήματα που του απέδωσε η Αστυνομία στη δικογραφία και στη συνέχεια η δίωξη που ασκήθηκε από την Εισαγγελία.

Με χειροκροτήματα αποδέχτηκε το πολυπληθές ακροατήριο την αθωωτική απόφαση ενώ στους διαδρόμους του δικαστικού μεγάρου συγκεντρωθέντες έκαναν λόγο για μια ακόμη νίκη στην προσπάθεια τρομοκράτησης και ποινικοποίησης δράσεων των κινημάτων και τον πολιτών που υπερασπίζονται θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα.

Από την ακροαματική διαδικασία και τις καταθέσεις των μαρτύρων, δεν προέκυψε, όπως τόνισε και ο κ. Εισαγγελέας, πλήρης δικανική βεβαιότητα για την τέλεση από τον κατηγορούμενο του αδικήματος για το οποίο διώχθηκε. «Έίμαι έκπληκτος που ο Φ. είναι κατηγορούμενος. Κατηγορούμενοι έπρεπε να είναι εκείνοι που οργάνωσαν αυτόν τον παραλογισμό. Είναι υποκριτικό να ζητήσω την καταδίκη του Φ. καθώς υπάρχουν έντονες αμφιβολίες. Προτείνω κα κηρυχθεί αθώος,» τόνισε ο κ. Εισαγγελέας ο οποίος ανέφερε ότι η υπόθεση φλερτάρει με το παράλογο καθώς η διεκδίκηση δικαιωμάτων έγινε με λάθος τρόπο.

Νωρίτερα, στη διάρκεια εξέτασης μάρτυρα υπεράσπισης και αναφερόμενος στις μαρτυρίες για αναίτια, απρόκλητη αστυνομική βία σε βάρους των συγκεντρωθέντων που δεν προκάλεσαν με τη συμπεριφορά και τη στάση τους, τόνισε ότι «όταν η βία δεν είναι αυτοσκοπός και είναι μέσο, μπορεί να είναι και καλή».

Εκτός από τον αστυνομικό μάρτυρα κατηγορίας που μίλησε για ύβρεις και ρίψεις αντικειμένων από το συγκεντρωμένο πλήθος έξω από τη ΔΕΥΑΜΒ, οι μάρτυρες υπεράσπισης του 33χρονου, δήλωσαν ότι όχι μόνο δεν υπήρξε πρόκληση από τους συγκεντρωθέντες αλλά τουναντίον δέχτηκαν απρόκλητα άγρια επίθεση από τις αστυνομικές δυνάμεις όταν δήλωσαν ότι δεν υποχωρούν από το σημείο συγκέντρωσης.

«Η χρήση βίας των αστυνομικών, έπρεπε με κάποιο τρόπο να δικαιολογηθεί», σχολίασε ο συνήγορος του κατηγορουμένου, επισημαίνοντας πως ο 33χρονος, όπως και ο ίδιος είπε στην απολογία του, ούτε έσπρωξε αστυνομικό, ούτε έριξε αντικείμενο στις αστυνομικές δυνάμεις, ούτε γενικά υπέπεσε σε κάποιο παράπτωμα.

Οι μάρτυρες υπεράσπισης μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για την προσωπικότητα του 33χρονου, ο οποίος είναι καλλιεργητής και συμμετέχει σε κινήματα και δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος, έχει κοινωνική συνεισφορά κ.α. ενώ επέκριναν τις αστυνομικές δυνάμεις για ασυνήθιστη επιθετικότητα και άγρια επίθεση. «Και φάγαμε και ξύλο και είμαστε και κατηγούμενοι» σχολίασε μάρτυρας. «Δεν μιλάμε για επεισόδια. Μιλάμε για αναίτια επίθεση της Αστυνομίας», ανέφερε μάρτυρας υπεράσπισης.

Τελικά το Δικαστήριο αθώωσε τον κατηγορούμενο με την οικογένειά του, φίλους και συμπαραστάτες να μοιράζονται τα συναισθήματα της δικαίωσης, της απαλλαγής από κάθε κατηγορία.

Πηγή: http://www.myvolos.net

102

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση