Έντεκα κρατούμενοι στο Γκουαντάναμο προσέφυγαν κατά του Τραμπ

Έντεκα κρατούμενοι στο Γκουαντάναμο προσέφυγαν κατά του Τραμπ

1Έντεκα κρατούμενοι στην αμερικανική στρατιωτική φυλακή του Γκουαντάναμο προσέφυγαν εναντίον του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, υποστηρίζοντας ότι κρατούνται παρανόμως στη φυλακή επειδή είναι μουσουλμάνοι και ζητώντας να τηρηθεί η νόμιμη διαδικασία.

Στο Ομοσπονδιακό δικαστήριο της Ουάσινγκτον προσέφυγαν έντεκα μουσουλμάνοι κρατούμενοι στη φυλακή Γκουαντάναμο κατά του Ντ. Τραμπ ζητώντας να τηρηθεί η νόμιμη διαδικασία και είτε να απαγγελθούν κατηγορίες είτε να αφεθούν ελεύθεροι οι κρατούμενοι στη φυλακή, πολλοί εκ των οποίων βρίσκονται εκεί από το 2002.

Σύμφωνα με την προσφυγή, η οποία κατατέθηκε κατά την 16η επέτειο του ανοίγματος της φυλακής, το γεγονός ότι η κυβέρνηση Τραμπ έχει υπονοήσει πως δεν σκοπεύει να τους αφήσει ποτέ ελεύθερους αντίκειται στην αμερικανική νομοθεσία και το διεθνές δίκαιο.

«Είναι μια απόδειξη της αντιπάθειάς του προς τους φυλακισμένους αυτούς, αλλά και απέναντι σε όλους τους μουσουλμάνους που έχουν γεννηθεί στο εξωτερικό και απέναντι στους μουσουλμάνους γενικότερα», καταλήγει η προσφυγή.
Οι κρατούμενοι επικαλούνται στην προσφυγή τους τις αναρτήσεις του Τραμπ στο Twitter και άλλες δηλώσεις του που αποδεικνύουν, σύμφωνα με τους ίδιους, ότι είναι προκατειλημμένος εναντίον τους.

Επίσης αναφέρθηκαν στις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου ο οποίος έχει πει ότι κανένας κρατούμενος στο Γκουαντάναμο δεν θα πρέπει να αφεθεί ελεύθερος. Αυτή η άποψη έρχεται σε αντίθεση με τη στάση των προηγούμενων αμερικανικών κυβερνήσεων, οι οποίες εκτιμούσαν ότι είτε θα πρέπει να επανεξεταστεί η κατάσταση των κρατούμενων σε αυτή τη στρατιωτική φυλακή, όπου μένουν 41 από τους αρχικά 780 κρατούμενους, είτε να παρουσιαστούν ενώπιον στρατοδικείου.

«Η αντίθεση του προέδρου στην απελευθέρωση των κρατούμενων του Γκουαντάναμο είναι σύμφωνη με το πνεύμα άλλων πολιτικών πρωτοβουλιών που ανέλαβε και οι οποίες ακυρώθηκαν από τα δικαστήρια», επισημαίνεται στην προσφυγή η οποία αναφέρει συγκεκριμένα το αντιμεταναστευτικό διάταγμα.

Πηγή: https://www.thepressproject.gr

18

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση