Δεν πέρασε από το Κογκρέσο ο νόμος για τους «Ονειροπόλους»

Δεν πέρασε από το Κογκρέσο ο νόμος για τους «Ονειροπόλους»

Ο νόμος για τη μεταρρύθμιση της μεταναστευτικής πολιτικής των ΗΠΑ, που θα έκρινε μεταξύ άλλων και την τύχη των «Ονειροπόλων», των παιδιών μεταναστών που μεγάλωσαν και σπούδασαν στις ΗΠΑ, απορρίφθηκε από το Κογκρέσο.

Στον νόμο, τον οποίο ο Ντόναλντ Τραμπ είχε συνδέσει με το χτίσιμο του τείχους στα σύνορα με το Μεξικό, εκτός από τους Δημοκρατικούς, αντιτάχθηκαν και Ρεπουμπλικάνοι βουλευτές.

Η καταψήφιση του νόμου ήταν σχεδόν προδιαγεγραμμένη, μετά τον σάλο που προκάλεσε η υπόθεση με τον χωρισμό των παιδιών μεταναστών από τις οικογένειές τους στα σύνορα με το Μεξικό, τον οποία ο Αμερικανός πρόεδρος αναγκάστηκε να σταματήσει με ειδικό διάταγμα.

Στη Βουλή των Αντιπροσώπων είχαν κατατεθεί δύο νομοσχέδια για το μεταναστευτικό.

Το πρώτο, που απορρίφθηκε με 231 ψήφους κατά έναντι 193 υπέρ, στόχευε στη δραστική μείωση στις χορηγήσεις βίζας για νόμιμη μετανάστευση στις ΗΠΑ αλλά και στην προσωρινή προστασία των «Ονειροπόλων» από την απέλαση.

Η ψηφοφορία για το δεύτερο νομοσχέδιο που προβλέπει τη χρηματοδότηση του τείχους στα σύνορα αναβλήθηκε για την Παρασκευή.

Την Πέμπτη στο επίκεντρο του διεθνούς Τύπου βρέθηκε ακόμα μία αντιμεταναστευτική απόφαση του Τραμπ, η οποία έχει προκαλέσει κύμα αντιδράσεων παρά την αναδίπλωσή του.

Ο Αμερικανός πρόεδρος υπέγραψε διάταγμα για τον τερματισμό της απάνθρωπης πολιτικής χωρισμού των οικογενειών των μεταναστών που συλλαμβάνονται να διασχίζουν παράνομα τα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό.

Όμως, η απαράδεκτη πρακτική έφερε παγκόσμια κατακραυγή και αποτυπώνεται στο πρωτοσέλιδο του περιοδικού TIME.

Στο εξώφυλλο εμφανίζεται ο πρόεδρος των ΗΠΑ να κοιτάζει ένα παιδάκι, ενώ η λεζάντα αναφέρει: «Καλώς ήρθες στην Αμερική».

40

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση