Υπόθεση Κατσίφα: «Έλληνας ομογενής» και «ήρωας» ή ακροδεξιός προβοκάτορας;

Υπόθεση Κατσίφα: «Έλληνας ομογενής» και «ήρωας» ή ακροδεξιός προβοκάτορας;

Του Αλέξη Λιοσάτου
Τα γεγονότα όπως μας παρουσιάστηκαν αρχικά: 35χρονος Έλληνας ομογενής (Βορειοηπειρώτης δηλαδή), ονόματι Κώστας Κατσίφας, ανοίγει πυρ με καλάσνικοφ κατά Αλβανών αστυνομικών στο Αργυρόκαστρο Αλβανίας, και τελικά πέφτει νεκρός από τις σφαίρες τους.Η υπεράσπιση του νεκρού κάνει λόγο για «προσπάθεια υπεράσπισης» μιας ελληνικής σημαίας που είχε υψώσει ο ίδιος στο χωριό Βουλιαράτες. Αστικά κόμματα και ΜΜΕ στην Ελλάδα αξιοποιούν την ευκαιρία για να εξαπολύσουν αντι-αλβανική προπαγάνδα και να εντάξουν το περιστατικό στην ελληνική διπλωματία συνολικά γύρω από τις ελληνο-αλβανικές σχέσεις ή διαφορές.

Στη συνέχεια μαθαίνουμε πως ο Κ.Κ. -που έφερε στην κατοχή του, προφανώς παράνομα, «ένα τροποποιημένο Καλάσνικοφ για να στοχεύει με μεγάλη ακρίβεια» και «περίπου 100 σφαίρες καλάσνικοφ, μαχαίρι στρατιωτικού τύπου και μια θηλιά στρατιωτικού τύπου»- άρχισε να πυροβολεί τους Αλβανούς αστυνομικούς.
Ποιος θυμάται τη ΜΑΒΗ;
Τελικά αποδεικνύεται μπλεγμένος α) με υποθέσεις ναρκωτικών, β) με την ακροδεξιά οργάνωση «Νεολαία Βορείας Ηπείρου», δια της οποίας ο Κ.Κ. απειλεί να ακυρώσει τα… καταχθόνια σχέδια Τσίπρα και Ράμα,
γ) με την παραστρατιωτική οργάνωση ΜΑΒΗ που έκανε ένοπλες επιθέσεις σε Ελλάδα κι Αλβανία και δολοφονούσε Αλβανούς τη δεκαετία του ’80-’90. Οι ΜΑΒΗτες, όπως συνηθίζεται (βλέπε Χρυσή Αυγή και λοιπές παρακρατικές οργανώσεις) αντιμετωπίστηκαν με συμπάθεια, ενώ όταν χρειάστηκε τελικά να τους «μαζέψουν» (ένοπλη επίθεση στην Επισκοπή Ιωαννίνων, στα ελληνοαλβανικά σύνορα, με 2 νεκρούς και 6 τραυματίες Αλβανούς) έπεσαν στα μαλακά (φυλάκιση 8 ΜΑΒΗτών για λίγους μήνες με μόνη κατηγορία την… οπλοκατοχή. Οι συλληφθέντες ήταν όλοι τους «μέλη εθνικιστικών σωματείων, ανάμεσα τους και δυο πρώην αξιωματικοί του στρατού και της αστυνομίας»1). Το… ελαφρυντικό των δραστών ήταν ότι την ώρα της επίθεσης βρίσκονταν στο ιδρυτικό συνέδριο του «Ελληνικού Μετώπου», πράγμα που επιβεβαίωσε και ο ηγέτης του συγκεκριμένου ακροδεξιού κόμματος, Μάκης Βορίδης, σημερινό σημαίνον στέλεχος της ΝΔ. Στην υπεράσπισή τους είχαν «σταρ δικηγόρους της εποχής στην υπεράσπιση… Σύσσωμο το φασιστικό κι εθνικιστικό μπλοκ και μεγάλο μέρος της πατριωτικής δεξιάς, κυρίως, υπερασπίστηκαν τους συλληφθέντες…»1
δ) Στο Facebook ο ΚΚ ανέβαζε φωτογραφίες με όπλα, εικόνες αγίων και του γέροντα Παΐσιου, μηνύματα όπως «Μολών λαβέ» και καλέσματα για την ένωση της Βόρειας Ηπείρου με την υπόλοιπη Ελλάδα, καθώς και «μήνυμα» του δικτάτορα Ιωάννη Μεταξά.
ε) Αντί να παραδοθεί, μετά τους πυροβολισμούς του προς την Αλβανική αστυνομία, φώναζε προς τους διώκτες του «Οι Ελληνες δεν παραδίδονται» και «Ζήτω η Ελλάδα» και συνέχισε να τους πυροβολεί.
«Ήρωας» ή προβοκάτορας;
Δεν χρειάζονται περισσότερα στοιχεία για να συνθέσουμε το προφίλ του νεκρού: ένας επικίνδυνος ένοπλος φασίστας, ένας εν δυνάμει δολοφόνος, που θα μπορούσε να σκοτώσει είτε αλβανούς πολίτες είτε Έλληνες που ο ίδιος θεωρεί «προδότες», π.χ. επειδή παλεύουν για την ελληνο-αλβανική φιλία.
Όπως εύστοχα σημειώνει στο λογαριασμό του στο fb ο Πέτρος Τσάγκαρης: «Αν το περιστατικό είχε γίνει στις ΗΠΑ, τα ελληνικά ΜΜΕ θα μιλούσαν για εξουδετέρωση επικίνδυνου ένοπλου ακροδεξιού. Αν, χειρότερα, είχε κάνει τα ίδια Τούρκος στη Δ. Θράκη, θα μιλούσαν για τρομοκράτη και πράκτορα των μυστικών υπηρεσιών της Άγκυρας. Τώρα, ωστόσο, στην περίπτωση της Αλβανίας ζητούν μαζί με την ελληνική κυβέρνηση εξηγήσεις για το συμβάν από τις αλβανικές αρχές.» Αντίθετα βέβαια, όταν ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα χαρακτηρίζει τον νεκρό Βορειοηπειρώτη «τρελό εξτρεμιστή», όλα τα ελληνικά ΜΜΕ εξανέστησαν. Οποία «ελληνική» υποκρισία.
Ως διά μαγείας, όλα τα παραπάνω στοιχεία και γεγονότα περνάνε στα «ψιλά» κάποιων συστημικών σάιτ. Σε επίπεδο μαζικής προπαγάνδας, η ελληνική άρχουσα τάξη αντιμετωπίζει κι αυτό το περιστατικό με μαεστρία, με το γνωστό συνδυασμό:
Πρώτον, η ελληνική κυβέρνηση και τα κοινοβουλευτικά κόμματα, σχετικά «ψύχραιμα» βεβαίως, παίρνουν διακριτικά το μέρος του επιτιθέμενου στη γειτονική χώρα φασίστα: Από τον υπουργό Εσωτερικών Αλ. Χαρίτση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ μέχρι τη ΝΔ και από το ΠΑΣΟΚ μέχρι το ΚΚΕ, όλοι απαιτούν να «διερευνηθεί πλήρως η υπόθεση». Μάλιστα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Δρίτσας κάνει λόγο για πιθανά ρατσιστικά κίνητρα της δολοφονίας…
Δεύτερον, τα κανάλια της τηλεόρασης κλιμακώνουν την εθνικιστική ένταση: Μας καλούν να εξοργιστούμε και να αγανακτήσουμε με τους υπότιτλους στα ρεπορτάζ (τύπου «οργή και θλίψη για τον άδικο χαμό του Έλληνα ομογενή», ακόμα και τη στιγμή που μεταδίδουν την τρομοκρατική επίθεση με μολότοφ στην αλβανική πρεσβεία (η οποία βεβαίως βαφτίζεται απλή «επίθεση» και όχι «ακροδεξιά επίθεση», σε αντίθεση π.χ. με τα ρεπορτάζ για τις μολότοφ των «αναρχικών», των «μπαχαλάκηδων», των «Εξαρχείων» κ.λπ.). Εδώ, ούτε λίγο ούτε πολύ, έχουμε να κάνουμε με μια άτυπη έγκριση της επίθεσης με μολότοφ από τα ΜΜΕ – αρκεί να υπηρετεί «εθνικούς» στόχους.
H μάνα του νεκρού φασίστα αξιοποιείται από όλα τα κανάλια, μιλώντας για τον «λεβέντη της» που «δεν φοβόταν» και της έλεγε πάντα ότι «θα την πάρουμε τη Βόρεια Ήπειρο, μάνα» και «της έφαγαν το παιδί οι Αλβανοί» και ότι «επίτηδες (;) εκτέλεσαν το γιο της», με το σιγοντάρισμα των δημοσιογράφων-παρουσιαστών (π.χ. ΑΝΤ1, Παπαδάκης, πρωί της 30/10/2018). Σε σάιτ και κανάλια ανθεί κάθε είδους συνωμοσιολογία, για αναίτια και προσχεδιασμένη εκτέλεση μέχρι και εξ επαφής, κατηγορούν τις αρχές και τους ιατροδικαστές της Αλβανίας για παραποίηση και απόκρυψη στοιχείων γύρω από τη δολοφονία, μεταδίδουν μέχρι και «μούφα»-ρεπορτάζ που υπονοούν ότι ο Κ.Κ. πρώτα συνελήφθη και μετά εκτελέστηκε, ενώ αποκρύπτονται τα πραγματικά γεγονότα κι οι ευθύνες του Κ.Κ.
Τρίτον, ο «κακός μπάτσος» της υπόθεσης, η Ακροδεξιά, δείχνει πού στοχεύει όλη αυτή η τακτική: Ακροδεξιοί παρελαύνουν στα κανάλια για να σπείρουν το ρατσισμό και το μίσος και να σφραγίσουν την ατζέντα σε ένα κλίμα ήδη διαμορφωμένο για να τους ευνοεί (π.χ. Βελοπουλος «Η χειρότερη μαφία της Ευρώπης ειναι η αλβανική», ΑΝΤ1 31/10/2018). Ιδού μερικές δηλώσεις ακόμα:
Φαήλος Κρανιδιώτης: «Η Ελληνική Αεροπορία να ισοπεδώσει την Αλβανία».
Ραχήλ Μακρή: «Ήταν μια καθαρά στημένη εκτέλεση. (Οι αλβανικές αρχές) έδωσαν μήνυμα στους ομογενείς να κάτσουν ήσυχοι γιατί έχουν συμφωνήσει με τους εδώ προδότες να εκχωρήσουν τη Β. Ήπειρο (!!!) και την υλοποίηση των σχεδίων τους για τη Μ. Αλβανία. Ζήτω, ρε μάγκα. Ζητάμε την απέλαση του Αλβανού πρέσβη από την Ελλάδα. Το κλείσιμο των συνόρων με την Αλβανία. Την αφαίρεση της ελληνικής ιθαγένειας από μη Έλληνες το γένος και την απέλαση όσων ζουν παράνομα στην χώρα μας (…)». Γλώσσα όχι απλώς εθνικιστική, αλλά χιτλερική!
Χρυσή Αυγή: «Ο Κωνσταντίνος Κατσίφας υπεράσπισε την Ελληνική Σημαία στην κατεχόμενη Βόρειο Ήπειρο… O θάνατος για την Ελλάδα είναι δόξα». Η ναζιστική συμμορία αποκαλεί ήρωα και αθάνατο τον ομοϊδεάτη της.
ProNews (ακροδεξιό παραστρατιωτικό σάιτ μεγάλης αναγνωσιμότητας): «Φώναξε ‘‘ζήτω η Ελλάς’’ και τον γάζωσαν – Θάνατος αντάξιος των μεγαλύτερων ηρώων του έθνους». Αν κανείς θέλει να βγάλει το «ζουμί», έναν «μέσο όρο» από τον παραπάνω συνδυασμό δηλώσεων και τρόπων αντιμετώπισης του περιστατικού, το μήνυμα είναι σαφές: «ο Έλληνας παλικαράς πέθανε ηρωικά για την πατρίδα – οι αλβανικές αρχές αξίζει να τιμωρηθούν». Ένας αλυτρωτικός φασίστας που ανοίγει πυρ προς την αστυνομική δύναμη της χώρας που τον φιλοξενεί και του αναγνωρίζει μειονοτικά δικαιώματα, μετατρέπεται περίπου σε «εθνικό ήρωα», με τον οποίο χειραγωγούμαστε να ταυτιστούμε. Ο θύτης μετατρέπεται σε μαρτυρικό θύμα. Το περιστατικό μετατρέπεται σε διαμάχη Ελλάδας-Αλβανίας και εξ ορισμού πρέπει να στηρίξουμε «όλοι οι Έλληνες» τη χώρα «μας». Εθνικισμός, ρατσισμός, τροφοδότηση αντι-αλβανικού μίσους.
Ωστόσο, τα στοιχεία που παραθέσαμε στην αρχή για το «προφίλ» του νεκρού, αποδεικνύουν ότι δεν ήταν παρά ένας -στην πράξη- ένοπλος προβοκάτορας των σχέσεων φιλίας των δύο λαών αλλά και των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία.
Τα «εθνικά ιδεώδη», θερμοκήπιο της ακροδεξιάς
Όλα τα παραπάνω στο φόντο των δηλώσεων εθνικής ενότητας για την 28η Οκτωβρίου, όπου ακόμα και ο αρχιναζί αρχιδολοφόνος Κασιδιάρης (θαυμαστής του Χίτλερ και με σβάστιγκα στον ώμο) έκανε δηλώσεις από την ΕΡΤ, περιμένοντας τη σειρά του στο γαϊτανάκι των πολιτικών αρχηγών.
Αυτή είναι η μαγική συνταγή της ελληνικής άρχουσας τάξης να μετατοπίζει σχεδόν με κάθε αφορμή τον πολιτικό άξονα δεξιά και να εξασφαλίζει την ενίσχυση της ακροδεξιάς, όπως άλλωστε κάνουν οι αστοί σε όλο τον κόσμο την τελευταία δεκαετία της κρίσης του συστήματος. Με αυτόν τον τρόπο η ενίσχυση της ακροδεξιάς δεν τυχαίνει, πετυχαίνει. Πρώτα εξασφαλίζεται η άνοδος των ακροδεξιών ιδεών (εθνικισμός, ρατσισμός, αυταρχισμός, μιλιταρισμός), που αντικατοπτρίζουν την κλιμάκωση της επιθετικότητας και διεκδικητικότητας των αρχουσών τάξεων σε ένα περιβάλλον κρίσης και όξυνσης των ανταγωνισμών, σε ένα περιβάλλον που τα κέρδη μειώνονται και δεν αρκούν για να είναι «όλοι ευχαριστημένοι». Και συνένοχοι είναι όλοι οι άξονες του συστήματος: Κυβέρνηση, κόμματα, ΜΜΕ, παρακρατικά παρακλάδια-φασίστες.
Η στιγμή που συμβαίνουν το «ατυχές γεγονός» και η προσπάθεια αναβίωσης των ΜΑΒΗτικων δολοφονιών σχετίζεται απόλυτα με μια περίοδο που ο ελληνικός υποϊμπεριαλισμός καβάλα στο ΝΑΤΟ αυξάνει την επιθετικότητά του απέναντι στην Τουρκία (12 ναυτικά μίλια, ΑΟΖ κ.λπ.) και τη Δημοκρατία της Μακεδονίας (επιβολή αλλαγής ονόματος, συντάγματος και διά συνθήκης εγκατάσταση «δικαιώματος»-δυνατότητας ελληνικής επέμβασης στα εσωτερικά της γειτονικής χώρας). Δεν είναι τυχαίες οι προσπάθειες «πολιτικοποίησης» του θανάτου υπέρ των ελληνικών διεκδικήσεων, ενόψει επικείμενου γύρου συνομιλιών για τις ελληνοαλβανικές διαμάχες (Βόρεια Ήπειρος, Τσάμηδες, ΑΟΖ-χωρικά ύδατα κ.λπ.) – οι δηλώσεις Ραχήλ και Φαήλου δεν είναι «γραφικές» αλλά αποκαλύπτουν τις πιο επιθετικές όψεις του ελληνικού καπιταλισμού, που μόνο «ενδοτικός» ή «φιλειρηνικός» δεν είναι.
Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ στο in.gr, το 1995 ο τότε υπουργός Δημόσιας Τάξης Στέλιος Παπαθεμελής (ΠΑΣΟΚ) συμμετείχε στις πολεμοκάπηλες κραυγές κατά της Αλβανίας. Αυτός είναι ο λόγος που οι ΜΑΒΗτες αντιμετωπίζονται σαν χαϊδεμένα παιδιά. «Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, στη διάρκεια της δίκης της ΜΑΒΗ, ανάμεσα σε συγκινητικούς επαίνους για τους κατηγορούμενους και τον πατριωτισμό τους, ακούστηκαν υπαινιγμοί για τις εθνικές διαστάσεις της υπόθεσης… Χρόνια μετά… η περίεργη κατάληξη αυτής της υπόθεσης, που δικαιολογούσε πλήρως το χαρακτηρισμό ‘‘κουκούλωμα’’, αποδόθηκε σε απόφαση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ να εξαρθρώσει τη ΜΑΒΗ μεν αλλά να μην εκθέσει πως επρόκειτο για προβοκάτσια, ελληνικής εμπνεύσεως και εκτελέσεως».
Σήμερα δεν γνωρίζουμε αν έχουν… εξελιχθεί τόσο πολύ οι τεχνικές των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, πάντως το παρακράτος ούτως ή άλλως ζει και βασιλεύει, διευκολύνοντας αντικειμενικά την κυβέρνηση να κλιμακώνει την ελληνική επιθετικότητα σε βάρος των άλλων γειτονικών χωρών. Με κεντρική επιλογή την επιθετική υπεράσπιση της ελληνικής κερδοφορίας σε Αιγαίο-Βαλκάνια με τη βοήθεια των ΕΕ-ΗΠΑ, μπορεί να εξηγηθεί τόσο η ανοχή στους δολοφόνους της Χρυσής Αυγής και η πλήρης ασυλία που απολαμβάνουν στρατός και αστυνομία (που παραμένουν φυτώρια αυταρχισμού και φασισμού, όπως αποδείχθηκε και πολύ πρόσφατα, με τον Ζακ ή στα στρατόπεδα συγκέντρωσης- βλέπε Μόρια), η Εκκλησία με τα ακροδεξιά ντελίρια των μητροπολιτών της κ.ο.κ. Έτσι εξηγείται και η συνειδητή αντιστροφή των γεγονότων και πρακτικά η στήριξη του ένοπλου φασίστα από τις κυβερνητικές δυνάμεις μέχρι τις ακροδεξιές (και δυστυχώς απ’ ό,τι φαίνεται και τη ρεφορμιστική αριστερά2) .
Για παράδειγμα, έξω από την πρεσβεία της Αλβανίας πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση με κάλεσμα που απήυθυναν τα βορειοηπειρωτικά σωματεία Αθηνών και η Χρυσή Αυγή. Το κάλεσμα και μόνο υποδεικνύει την κατεύθυνση αναζήτησης των υπόπτων για την εμπρηστική επίθεση στην πρεσβεία, αλλά σίγουρα δεν υπάρχει κανένας αστικός θεσμός πρόθυμος να αναζητήσει τον ύποπτο στην ελληνική πλευρά – για την ακρίβεια στα «εθνικά θέματα» δεν υπάρχουν ύποπτοι στην πλευρά «μας», υπάρχουνμόνο «εθνικά δίκαια», όπου όλες οι ενέργειες συνδυάζονται για να πετύχουν το ποθητό αποτέλεσμα, και γι αυτό τον λόγο όλες οι ενέργειες δικαιολογούνται, έστω και οι «λίγο ακραίες»…
Ενάντια στην «εθνική» υποκρισία
Είμαστε οι τελευταίοι-ες που θα υποστηρίξουμε τους μπάτσους άλλων χωρών ή τον αναφερόμενο σε ρεπορτάζ (από ακροδεξιά κυρίως ΜΜΕ) ξυλοδαρμό της μητέρας του Κ.Κ. από την αλβανική αστυνομία. Ούτε φυσικά αποκλείουμε το «ρατσιστικό κίνητρο» – φυσικά υπάρχουν και Αλβανοί φασίστες. Το δικαίωμα της ελληνικής μειονότητας να υποστηρίξει τις εθνικές της παραδόσεις και να υψώσει τα λάβαρά της σε μια άλλη χώρα είναι επίσης δεδομένο. Ανεξάρτητα μάλιστα από το αν η αλβανική αστυνομία όντως επιχείρησε να κατεβάσει ΜΙΑ ελληνική σημαία, το αλβανικό κράτος αναγνωρίζει τόσο την ελληνική μειονότητα όσο και το δικαίωμά της να υψώνει κάθε χρόνο ΜΑΖΙΚΑ τις σημαίες της. Όμως αυτές οι σωστές διαπιστώσεις δεν μπορούν να επιτρέψουν την υποχώρηση στην κυρίαρχη εθνικιστική προπαγάνδα.
Οι Έλληνες εργαζόμενοι-ες δεν πρέπει να πέσουν στην παγίδα της ακροδεξιάς και συστημικής προπαγάνδας για την υποτιθέμενη υποστολής της ελληνικής σημαίας από τις αλβανικές αρχές, αλλά να σκεφτούν την ελληνική εθνικιστική υποκρισία, το γεγονός ότι το ελληνικό κράτος δεν αναγνωρίζει καν τουρκική ή μακεδονική μειονότητα στην Ελλάδα, το γεγονός ότι για το ελληνικό κράτος στο ελληνικό έδαφος δεν υπάρχουν εθνικές αλλά μόνο θρησκευτικές μειονότητες, ενώ στην Τουρκία, την Αλβανία κ.λπ. υπάρχουν ελληνικές εθνικές μειονότητες. Να σκεφτούν ότι αν η τουρκική, η μακεδονική και η αλβανική κοινότητα υψώνανε μαζικά σημαίες στην Ελλάδα, θα είχαμε μαζικά πογκρόμ και δολοφονίες.
Να εξοργιστούν γιατί τα κανάλια αγανακτούν με τα πανό Αλβανών φασιστών οπαδών, αλλά δεν αγανακτούσαν με το σύνθημα «Δεν θα γίνεις Έλληνας ποτέ, Αλβανέ Αλβανέ» ούτε αγανακτούν με άλλα εμετικά συνθήματα στα ελληνικά γήπεδα. Να εξοργιστούν γιατί τα ΜΜΕ ξεσηκώνονται με τις δηλώσεις των αλβανικών αρχών που υποστηρίζουν πως «η αστυνομία έκανε τη δουλειά της», αλλά δεν εξοργίστηκαν με την πανομοιότυπη δήλωση του εκπροσώπου της ΕΛΑΣ για το λιντσάρισμα του Ζακ Κωστόπουλου. Ή με παρόμοιες δηλώσεις όταν ξυλοφορτώνονται, βασανίζονται, φυλακίζονται με ψεύτικες κατηγορίες ή δολοφονούνται νεολαίοι διαδηλωτές, αντιεξουσιαστές, αντιφασίστες ή μετανάστες (οπότε οι σφαίρες «εξοστρακίζονται» και τα όπλα «εκπυρσοκροτούν τυχαία»). Να εξοργιστούν για το γεγονός ότι η αστυνομία κάνει πλάτες στους Νεοναζί για να μαχαιρώσουν και να δολοφονήσουν αυτοί ανενόχλητα και ατιμώρητα, και έπειτα τα ΜΜΕ σχολιάζουν «τον σκότωσε για το ποδόσφαιρο». Να εξοργιστούν που όλοι οι προαναφερθέντες συνθέτουν τον αστικό συρφετό που επιτίθεται στη ζωή και στα δικαιώματά μας, των γονιών μας, των παιδιών μας, που όλοι αυτοί συμφωνούν στο ξεζούμισμά μας, στη φτώχεια μας, στην ακόμα μεγαλύτερη εργασιακή εκμετάλλευση.
Το πρόβλημα στην περίπτωση Κατσίφα δεν ήταν η ελληνική σημαία, αλλά το καλάσνικοφ, οι πυροβολισμοί, η φαντασίωση ενός φασίστα, πιθανά μέλους παραστρατιωτικής οργάνωσης, για ένα «έναυσμα αντεπίθεσης» για την κατάκτηση της Νότιας Αλβανίας. Το πρόβλημα είναι ότι όλος αυτός ο αστικός συρφετός επιχειρεί να μας πείσει να υπερασπιστούμε τους «Κατσιφάδες» του παρόντος και του μέλλοντος, τα «ελληνικά δίκαια» και τις «χαμένες πατρίδες» – να μας πείσουν να υπερασπιστούμε έναν φασίστα και την ελληνική επιθετικότητα απέναντι σε μια «χώρα-εχθρό», ακριβώς όπως και στην περίπτωση της ΔτΜακεδονίας. Και σε αυτή την παγίδα ακριβώς πέφτουμε αν ταυτιστούμε και υπερασπιστούμε τους «Κατσιφάδες».
Η Αριστερά δεν έχει καμία δουλειά να υπερασπίζεται ένα κατακάθι «συμπατριώτη» και να επιτίθεται σε αστυνομίες άλλων χωρών χέρι-χέρι με το κράτος και τους Κασιδιάρηδες. Στον αντίποδα της υποκρισίας και της προπαγάνδας των δυνάμεων του «εθνικού κορμού», καθήκον μας είναι να ξεσκεπάζουμε την κυρίαρχη προπαγάνδα, να αποτρέπουμε κάθε απόπειρα να οξυνθεί ο ρατσισμός κι ο εθνικισμός στην περιοχή, να καταδικάσουμε όσους (ακόμα και αν πλέον είναι νεκροί…) επιδιώκουν τον πόλεμο και όχι την ειρήνη των λαών, να μετατρέπουμε όλα τα περιστατικά σε ευκαιρίες για συναδέλφωση των λαών και κοινό αγώνα απέναντι στις δικές τους κυβερνήσεις και αφεντικά. Ο δικός μας πόλεμος γίνεται εδώ: ενάντια στη φτώχεια, το ρατσισμό, τον πόλεμο και τον εθνικισμό.
Παραπομπές
  • https://www.in.gr/2018/10/29/greece/o-katsifas-mavi-akrodeksia-kai-diaxeirisi-mias-epikindynis-katastasis/
  • https://iskra.gr/%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B8%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CF%84%CF%89%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CE%BF%CF%8D%CF%82-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B9%CF%82/
  • https://www.rizospastis.gr/story.do?id=10061679Πηγή: https://www.redtopia.gr
957

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση