Μήνυση Από Την Οικογένεια Του Ζακ Κατά Των Αστυνομικών Και Του Διασώστη

Μήνυση Από Την Οικογένεια Του Ζακ Κατά Των Αστυνομικών Και Του Διασώστη

Μετά την δημοσιοποίηση του πορίσματος της ΕΔΕ κατά των αστυνομικών, οι οποίοι εμπλέκονται στην υπόθεση του Ζακ Κωστόπουλου, η οικογένειά του κατέθεσε μηνύσεις, τόσο κατά των αστυνομικών, όσο και κατά του διασώστη του ΕΚΑΒ.

«Η μήνυση αποτυπώνει τη βούληση της οικογένειας του θανόντος να αποδοθούν ορθά οι ποινικές κατηγορίες και να δικαστούν οι εμπλεκόμενοι για τα αδικήματα που διέπραξαν», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Ολόκληρη η ανακοίνωση

Κατά των εμπλεκομένων στο θάνατο του Ζαχαρία Κωστόπουλου αστυνομικών και του διασώστη του ΕΚΑΒ κατατέθηκε από την πολιτική αγωγή μήνυση για τα αδικήματα που διέπραξαν.

Οι μεν τέσσερις πρώτοι αστυνομικοί μηνύονται ως άμεσοι αυτουργοί της ανθρωποκτονίας που είχε ως θύμα το Ζαχαρία Κωστόπουλο, οι δε πέντε λοιποί ως απλοί συνεργοί στο αυτό αδίκημα. Οι τέσσερις πρώτοι μηνύονται επίσης και για τέλεση βασανιστηρίων κατά του θύματος.

Ο διασώστης του ΕΚΑΒ μηνύεται για κακουργηματική έκθεση.

Η μήνυση αποτυπώνει τη βούληση της οικογένειας του θανόντος να αποδοθούν ορθά οι ποινικές κατηγορίες και να δικαστούν οι εμπλεκόμενοι για τα αδικήματα που διέπραξαν.

Η εξέλιξη της ΕΔΕ προς την κατεύθυνση της επιβολής των ανώτατων πειθαρχικών ποινών στους ελεγχόμενους, συνάδει προς τη σοβαρότητα της υπόθεσης και την ανάγκη πλήρους διερεύνησης της.

Αθήνα, 28/12/2018

Οι Πληρεξούσιες δικηγόροι πολιτικής αγωγής

Αννα Παπαρρούσου
Χρύσα Πετσιμέρη
Κλειώ Παπαπαντολέων

Πηγή: http://athina984.gr

576

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση