Ο γιος του πιλότου που σκοτώθηκε στα Ίμια αποκηρύσσει τη Χρυσή Αυγή

Ο γιος του πιλότου που σκοτώθηκε στα Ίμια αποκηρύσσει τη Χρυσή Αυγή

Σε συνέντευξή του, ο γιος του πιλότου Χριστόδουλου Καραθανάση που έχασε τη ζωή του με τραγικό τρόπο κατά το θερμό επεισόδιο μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας στα Ίμια το 1996, μιλάει μεταξύ άλλων, για την προσπάθεια οικειοποίησης του νεκρού πιλότου από τη ναζιστική Χρυσή Αυγή.

Ο Ιωάννης Καραθανάσης, γιος του Χριστόδουλου, παραχώρησε τη συνέντευξη το 2016 στο news247.gr.  

Σε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συζήτηση, ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί η αποστροφή του λόγου του για την προσπάθεια πολιτικών ομάδων να καπιλευτούν τη μνήμη του Χριστόδουλου Καραθανάση, αλλά και να πιέσουν τον ίδιο να πάρει θέση υπέρ των ναζιστικών (και συνεπώς αντιπατριωτικών) απόψεων της ΧΑ.

«Αυτοί οι άνθρωποι και αυτές οι ομάδες πρέπει να ξέρουν πως ούτε ο πατέρας μου ήταν ή θα γινόταν, ούτε εγώ ήμουν ή θα γίνω «φαν» της Χρυσής Αυγής», δηλώνει χαρακτηριστικά.

Ολόκληρη η άποψη που εκφράζει ο Ιωάννης Καραθανάσης για το θέμα είναι η εξής:

«Άρα για ένα παιδί με έναν πατέρα νεκρό σε περίοδο οριακά πριν από τον πόλεμο το βάρος και η ευθύνη είναι τεράστια. Και όταν λέω ευθύνη, εννοώ το πώς θα διαχειριστώ εκτός των άλλων όλη αυτή την υπερπροβολή που έχει γίνει και την οποία εκμεταλλεύτηκαν διάφορες ομάδες. Και αναφέρομαι σε πολιτικές ομάδες οι οποίες είτε έλεγαν τρομερά αρνητικά για τον πατέρα μου, αμαυρώνοντας τον άνθρωπο Χριστόδουλο Καραθανάση είτε ισοπεδώνοντας την αξία του ως αξιωματικό. Ερχόμουν σε πολύ δύσκολη θέση, με χαρακτηριστικό παράδειγμα κάποιους γνωστούς μου ακραίων οργανώσεων οι οποίοι μου μίλαγαν απαξιωτικά επειδή δεν τους υποστηρίζω.

Μου έλεγαν πως για να διαιωνιστεί η μνήμη του πατέρα μου θα έπρεπε να ανήκω στον χώρο τους και να ακολουθώ την δική τους πολιτική άποψη, με την οποία δεν είμαι σύμφωνος. Αυτοί οι άνθρωποι και αυτές οι ομάδες πρέπει να ξέρουν πως ούτε ο πατέρας μου ήταν ή θα γινόταν, ούτε εγώ ήμουν ή θα γίνω «φαν» της Χρυσής Αυγής.

Και από την άλλη πλευρά ένιωθα την πίεση της κοινωνίας, επειδή τολμάμε να έχουμε στο σπίτι μας την ελληνική σημαία. Μέχρι και φασίστα με έχουν αποκαλέσει μόνο και μόνο για την σημαία που κυματίζει στο μπαλκόνι μας».

Πηγή: koutipandoras.gr

2.084

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση