Ξάνθη: Aθώωση του δημοσιογράφου για το βίντεο με το Δήμαρχο και τους χρυσαυγίτες υποψήφιους

Ξάνθη: Aθώωση του δημοσιογράφου για το βίντεο με το Δήμαρχο και τους χρυσαυγίτες υποψήφιους

Αθώο έκρινε την Παρασκευή το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ξάνθης τον δημοσιογράφο Γιάννη Σιδηρόπουλο για την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμισης γύρω από το πολυσυζητημένο δημοσίευμα, λίγο πριν τις δημοτικές εκλογές του 2014, μετά από μήνυση του Δημάρχου Τοπείρου Ξανθης Θωμά Μίχογλου.

Η υπόθεση αφορούσε στη δημοσίευση βίντεο σε ιστοσελίδα από το δημοσιογράφο στο οποίο ο τότε υποψήφιος Δήμαρχος σε προεκλογική του συγκέντρωση και απευθυνόμενος στο κοινό είχε αναφέρει ότι στο συνδυασμό του υπάρχει «και Χρυσή Αυγή«.

Η πλευρά του Δημάρχου Τοπείρου υποστηρίζει ότι όταν έκανε την αναφορά σε υποψηφίους από τη Χ.Α., πρόσθεσε τη λέξη «δυστυχώς» ενώ η πλευρά του κατηγορούμενου υποστηρίζει ότι, ούτως ή άλλως, αυτό δεν αλλάζει την πολιτική βαρύτητα της ύπαρξης οπαδών ή μελών της Χ.Α. σε ένα ψηφοδέλτιο.

Το δικαστήριο με την απόφασή του πιστοποίησε ότι το δημοσίευμα είναι αληθές και έκρινε αθώο τον κατηγορούμενο για τη αδίκημα τόσο της συκοφαντικής δυσφήμισης όσο και της απλής δυσφήμισης. Η απόφαση ήταν σύμφωνη με την πρόταση της Εισαγγελέως της έδρας Νικολέτας Καραντόλα, που πρότεινε την αθώωση του δημοσιογράφου για τα αδικήματα της συκοφαντικής και της απλής δυσφήμισης και πρότεινε την ενοχή για απλή εξύβριση βασιζόμενη στα σχόλια του δημοσιεύματος, αδίκημα όμως για το οποίο έχει πάψει η δίωξη ήδη από το 2016 και έχει εξαλειφθεί το αξιόποινο, λόγω παραγραφής.

Χωρίς μάρτυρες υπεράσπισης

Δικηγόρος του δημοσιογράφου  ήταν ο Θανάσης Ξυνίδης σε μια υπόθεση είχε ξεκινήσει με την αυτόφωρη διαδικασία το 2014, οδηγήθηκε σε τακτική δικάσιμο, διεκόπη προκειμένου να υπάρξει πραγματογνωμοσύνη για το οπτικό υλικό και επανήλθε στο ακροατήρια μετά από 7 αναβολές και 5 χρόνια. Η πλευρά της υπεράσπισης δεν ζήτησε την παρουσία μαρτύρων υπεράσπισης ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι για το ίδιο δημοσίευμα έχουν καταδικαστεί όσοι δημοσιογράφοι και ΜΜΕ το αναδημοσίευσαν αλλά έχει αθωωθεί ο δημοσιογράφος που δημοσίευσε το πρωτογενές υλικό . Μάλιστα, για το ρεπορτάζ των αποφάσεων προηγούμενων δικαστηρίων ο Μίχογλου έχει υποβάλει και νέα μήνυση.

Ο Γιάννης Σιδηρόπουλος, μετά το αποτέλεσμα αρκέστηκε στο εξής σχόλιο: «Η δημοσιογραφία οφείλει να υπηρετεί τη δημοκρατία και ως εκ τούτου να αγωνίζεται διαρκώς για περισσότερη δικαιοσύνη και λιγότερους χρυσαυγίτες».

Πηγή: https://tvxs.gr

147

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση