Το Εφετείο της Κομοτηνής για το βιασμό και φόνο της Ζωής Δαλακλίδου

Το Εφετείο της Κομοτηνής για το βιασμό και φόνο της Ζωής Δαλακλίδου

Το Εφετείο της Κομοτηνής για το βιασμό και φόνο της Ζωής Δαλακλίδου ολοκληρώθηκε χθες και κράτησε την αρχική δίκαια ποινή, με ισόβια συν 25 χρόνια κάθειρξη. Οι ομάδες των αλληλέγγυων από την πόλη ήταν και πάλι εκεί. Αναδηοσιεύουμε ενημέρωση από τη δίκη, από την ομάδα Απέναντι-Coven.

Απόφαση εφετείου : Απόρριψη αιτήματος κατηγορουμένου για μείωση ποινής λόγω μειωμένου καταλογισμού.
Ισόβια και κάθειρξη 25 χρόνια ως και πρωτοδίκως .

Πρόεδρος : Πώς ήταν ο κατηγορούμενος όταν ομολόγησε ;
Μάρτυρας αστυνομικός : Καταρχήν είχε απασχολήσει το τμήμα με άλλες δύο παρόμοιες υποθέσεις . Μια φοιτήτρια τον κατήγγειλε για βιασμό ενώ πρώτα την είχε χτυπήσει στο κεφάλι. Όταν , τον καλέσαμε για το συγκεκριμένο έγκλημα αρχικά αρνήθηκε . Μόνο όταν του αποκαλύψαμε ότι βρήκαμε δικό του γενετικό υλικό ομολόγησε. Ήταν απαθής. Το πρωί είχε ανοίξει και το μαγαζί σαν να μην είχε συμβεί κάτι . Δεν είχε μετανοιώσει για τίποτα .

Εισαγγελέας: Πως βλέπετε τον απέναντι ; Ποιά είναι η άποψή σας για τον πλησίον ; Πιστεύετε ότι λειτουργήσατε σαν άνθρωπος ;
Κατηγορούμενος : ‘Οχι
Εισαγγελέας : Τότε , σαν τι ;
Κατηγορούμενος : απάνθρωπος

Εισαγγελέας:Συνουσία κατά φύσιν και παρά φύσιν κατά τρόπο βάρβαρο και με σφοδρότητα. Ο κατηγορούμενος διατείνεται πως λόγω μέθης δεν ήξερε τι έκανε , ωστόσο τα γεγονότα τον διαψεύδουν . Κατάλαβε ότι θα βρεθεί το θύμα ( της έβαλε φωτιά από καυστική ύλη που βρήκε σε κοντινά μηχανάκια, ενώ ήταν ακόμα ζωντανή και ημιλιπόθυμη ).
Δηλώνει μετάνοια. ωστόσο τι έκανε αμέσως μετά ;
Πήγε και κοιμήθηκε .
Τι έκανε το επόμενο πρωί ;
Άνοιξε το μαγαζί του .
Τι έλεγε στους γύρω ενώ πέρναγε μπροστά από τον τόπο του εγκλήματος ;
Καλά ποιός μαλάκας το έκανε !!
Έδρασε ψυχρά συναισθηματικά και λογικά. Μπόρεσε να της βάλει φωτιά , να κλέψει το κινητό της , να πλύνει τα ρούχα του προσπαθώντας να κρύψει τα στοιχεία και να συνεχίσει κανονικά τη ζωή του.
Μην μας λέει συνεπώς για μειωμένο καταλογισμό.
Πρόκειται για ένα έγκλημα ιδιαζόντως ειδεχθές και απεχθές Κοινώς , κτηνωδία .

770

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση