Πρωτοβουλία Εκπαιδευτικών ΠΕ, ΑΡΕΝ: Για τη φασιστική πρόκληση στο Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών (ΚΣΜ)

Πρωτοβουλία Εκπαιδευτικών ΠΕ, ΑΡΕΝ: Για τη φασιστική πρόκληση στο Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών (ΚΣΜ)

Η Πρωτοβουλία Ανεξάρτητων Εκπαιδευτικών Π.Ε. και η Αγωνιστική Ριζοσπαστική Ενότητα Δ.Ε. (ΑΡΕΝ) καταγγέλλουν τη ναζιστική πρόκληση ενάντια στο Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών. Σβάστικες με σπρέι ζωγράφισαν την Πέμπτη 28/3 το πρωί, σε ώρα που ο χώρος του σχολείου ήταν εκτός λειτουργίας, θρασύδειλοι νεοναζί αριστερά και δεξιά από την εσωτερική είσοδο του ορόφου που στεγάζεται το Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών και η Κίνηση “Απελάστε το Ρατσισμό” στο Μεταξουργείο.

Τα φασιστικά μορφώματα προφανώς ενοχλήθηκαν από τα αντιφασιστικά σεμινάρια με θέμα «Τι είναι ο ναζισμός;», που ξεκίνησαν την Τετάρτη 27/3 με μεγάλη επιτυχία και συνεχίζονται τις επόμενες μέρες.

Τέτοιες θρασύδειλες επιθέσεις όχι μόνο δεν φοβίζουν κανένα και καμιά αλλά αντίθετα δυναμώνουν τον αγώνα για αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες, όπως και τις κοινές δράσεις ενάντια στη φτώχεια, τον πόλεμο και το φασισμό. Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που φασίστες επιχειρούν ανεπιτυχώς να εκφοβίσουν τους ανθρώπους του Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών κατά τη διάρκεια των 15 χρόνων λειτουργίας του με πάνω από 8.000 μετανάστες και πρόσφυγες και ντόπιους να έχουν παρακολουθήσει δωρεάν μαθήματα εκμάθησης ελληνικής γλώσσας, αγγλικών, γερμανικών και ισπανικών.

Δυστυχώς η ακροδεξιά λογική που στοχοποιεί ένα εθελοντικό σχολείο για ενήλικες μετανάστες και πρόσφυγες, είναι η ίδια που με αυτή που προσπαθεί να στερήσει από μικρούς πρόσφυγες μαθητές το δικαίωμα να φοιτήσουν στα πρωινά δημόσια σχολεία μαζί με τα υπόλοιπα ελληνόπουλα.

Η τελευταία αυτή πρόκληση προστίθεται σε σειρά επιθέσεων τις τελευταίες μέρες με θύματα μετανάστες και πρόσφυγες, μέλη αντιφασιστικών κινημάτων, κοινωνικούς χώρους και στέκια αλληλεγγύης στην Αθήνα, την Καλλιθέα, την Κόνιτσα, τα Βίλια, την Πτολεμαΐδα και σε άλλες περιοχές της χώρας. Είναι η δεύτερη φασιστική επίθεση μέσα σε λίγες μέρες στην γειτονιά του Μεταξουργείου, που φαίνεται πως έχει μπει στο στόχαστρο συγκεκριμένης ομάδας νεοναζί.

Χρέος όλων μας είναι να διασφαλίσουμε ότι οι δρόμοι και οι πλατείες των πόλεων θα παραμείνουν ανοιχτοί για όλους τους κατοίκους τους, ανεξάρτητα από χρώμα, θρησκεία, προέλευση, φύλο, κοινωνικές και πολιτικές πεποιθήσεις, καθώς και χωρίς κανένα περιορισμό στην πρόσβαση στην δημόσια εκπαίδευση σε αυτούς και τα παιδιά τους.

Πηγή:http://ergasianet.gr

129

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση