Οι μετανάστες που βασανίστηκαν από την ελληνική αστυνομία και οι παράνομες Επαναπροωθήσεις στην Τουρκία

Οι μετανάστες που βασανίστηκαν από την ελληνική αστυνομία και οι παράνομες Επαναπροωθήσεις στην Τουρκία

ΣΧΟΛΙΟ: σας ζητούμε να δείξετε Ανεκτικότητα στις όποιες αδυναμίες της μετάφρασης γιατί οι καταγγελίες είναι πολύ σοβαρές.
Η ελληνική Ακτοφυλακή «προσπάθησε να μας σκοτώσει», λέει ο πατέρας του πνιγμένος μετανάστης
Η έκθεση HRW αναδεικνύει την απάνθρωπη «Επαναπροώθηση» των μεταναστών στην Τουρκία
Οι μετανάστες που φέρεται ότι αναγκάστηκαν να επιστρέψουν στην Τουρκία από την Ελλάδα βρέθηκαν παγωμένοι στο θάνατο
Η ελληνική αστυνομία χτύπησε τους μετανάστες στα σύνορα, τους έστειλε πίσω στην Τουρκία γυμνούς, λένε οι ντόπιοι.
Οι μετανάστες ισχυρίζονται ότι η βουλγαρική αστυνομία τους συνέλαβε όπως και οι Έλληνες στρατιώτες.
Οι μετανάστες περιέγραψαν τις καταχρήσεις από τη βουλγαρική αστυνομία.
Η Ελλάδα αντιμετωπίζει νέες κατηγορίες για παράνομη μετακίνηση μεταναστών, ενώ μετανάστης πεθαίνει από υποθερμία
Και τέταρτος μετανάστης βρέθηκε νεκρός κοντά στα σύνορα και όλοι υποψιάζονται παράνομη ελληνική «Επαναπροώθηση».

Τρεις μετανάστες που ισχυρίζονται ότι βασανίστηκαν από τις ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας και επαναπροωθήθηκαν παράνομα στη γειτονική Τουρκία βρέθηκαν από τις τουρκικές συνοριακές μονάδες και τους παρέχεται ιατρική περίθαλψη στη βορειοδυτική επαρχία της Οδηρίν.

 

Ο Ιρακινός υπήκοος Ibrahim Khidir (35) και οι Αιγύπτιοι υπήκοοι Hassan Mahmoud (18) και Ahmed Samir (26) βρέθηκαν σε μια αγροτική περιοχή, εξαντλημένοι, με βαθιά σημάδια από πλαστικές σφαίρες και κτυπήματα στο σώμα τους.
Εντοπίστηκαν από στρατιώτες, οι οποίοι έδωσαν πρώτες βοήθειες στους μετανάστες πριν τους παραδώσουν στην επαρχιακή διεύθυνση διαχείρισης της μετανάστευσης.

 

Οι μετανάστες που βασανίστηκαν από την ελληνική αστυνομία, επαναπροωθήθηκαν παράνομα στην Τουρκία

 

Οι μετανάστες δήλωσαν στους δημοσιογράφους ότι διέσχισαν στην Ελλάδα με μια ομάδα επτά άλλων παράνομων μεταναστών, αφού έκαναν συνεννόηση με λαθρεμπόρους στην περιοχή Esenyurt της Κωνσταντινούπολης.
Η ελληνική αστυνομία τους συνέλαβε στο σταθμό των λεωφορείων στην συνοριακή συνοικία του Διδυμοτείχου, ενώ προσπαθούσαν να ταξιδέψουν στη Θεσσαλονίκη. Στη συνέχεια μεταφέρθηκαν σε ένα τοπικό αστυνομικό τμήμα, όπου πέρασαν δύο ημέρες μαζί με άλλους 35 παράνομους μετανάστες και τους απαγορεύθηκε οποιαδήποτε τροφή.

 

Οι μετανάστες δήλωσαν ότι χωρίστηκαν σε ομάδες των 10 και επιβιβάστηκαν με δύο Έλληνες αστυνομικούς που συνοδεύονταν από κάθε ένα και έξι αξιωματικούς που παρακολουθούσαν φρουρά.
Τους επέστρεψαν στην Τουρκία μέσω του ποταμού Μαρίτσα (Meriç στα Τουρκικά ή Έβρου στα ελληνικά) που αποτελεί το σύνορο με την Ελλάδα.

 

Η βία που ξεκίνησε στο αστυνομικό τμήμα, η οποία περιελάμβανε χτυπήματα με παπούτσια, πλαστικές σφαίρες και ηλεκτροσόκ, συνέχισε στο ποτάμι και στα σκάφη.
Ο Khidir δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι οι ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας τον συνέλαβαν στο Διδυμότειχο και τον βασάνισαν με ηλεκτροσόκ και πυροβόλησαν στο σώμα του με πλαστικές σφαίρες.

Τα ρούχα και τα χρήματά του αφαιρέθηκαν και παρακρατήθηκαν.

 

Οι Τούρκοι στρατιώτες τους αντιμετώπισαν πολύ καλά και φρόντισαν να λάβουν θεραπεία, σύμφωνα με τον Khidir.

 

Ο Μαχμούντ και ο Σαμίρ δήλωσαν επίσης ότι προωθήθηκαν πίσω στην Τουρκία αφού απογυμνώθηκαν από τα ρούχα τους και ξυλοκοπήθηκαν.

 

Σύμφωνα με τους διεθνείς νόμους και συμβάσεις, η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να καταχωρεί τυχόν παράνομους μετανάστες που εισέρχονται στο έδαφός της.
Ωστόσο, αυτό δεν συμβαίνει γιατί χιλιάδες μετανάστες επαναπροωθήθηκαν βίαια στην Τουρκία, ιδίως από την αρχή της εισροής προσφύγων στην Ευρώπη το 2015.
Οι αρχές ασφαλείας αναφέρουν ότι οι μετανάστες που έλαβαν συνέντευξη από το προσωπικό της τουρκικής μεταναστευτικής αρχής και τους κοινωνικούς λειτουργούς δείχνουν ότι υποβλήθηκαν σε βασανιστήρια, κλοπές και άλλες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Πολλοί μετανάστες βρέθηκαν επίσης «κατεψυγμένοι» μέχρι θανάτου αφού έμειναν σε έρημες περιοχές.

 

Παρόμοια περιστατικά συνέβησαν επίσης στο Αιγαίο, όπου μετανάστες και Τούρκοι ντόπιοι κατηγόρησαν την ελληνική ακτοφυλακή για την σύλληψη των σκαφών τους ή για την επαναφορά τους στα τουρκικά χωρικά ύδατα.

 

Η Τουρκία και η Ευρωπαϊκή Ένωση υπέγραψαν συμφωνία το 2016 για την καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης μέσω της επικίνδυνης διαδρομής του Αιγαίου από την Τουρκία στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τη συμφωνία, η Ελλάδα στέλνει πίσω τους μετανάστες που κρατούνται στα νησιά του Αιγαίου από τους οποίους διασχίζουν τις κοντινές τουρκικές ακτές και σε αντάλλαγμα, οι χώρες της ΕΕ λαμβάνουν νόμιμα έναν αριθμό Σύριων μεταναστών. Η συμφωνία, ενισχυμένη με κλιμακούμενη καταστολή των λαθρεμπόρων και περισσοτέρων περιπολιών στο Αιγαίο, μείωσε σημαντικά τον αριθμό παράνομων διαβάσεων.
Οι βουλγαρικές συνοριακές αρχές κατηγορήθηκαν επίσης για καταχρήσεις που αφορούσαν τους μετανάστες και τους ώθησαν να επιστρέψουν στην Τουρκία σε διάφορα επεισόδια.
Ωστόσο, ορισμένοι απελπισμένοι μετανάστες εξακολουθούν να ακολουθούν τη διαδρομή που διασχίζει καλύτερα τα χερσαία σύνορα μεταξύ Τουρκίας, Ελλάδας και Βουλγαρίας, ειδικά τους χειμερινούς μήνες, όταν ένα ασφαλές ταξίδι στο Αιγαίο είναι σχεδόν αδύνατο στα πλοία.
Migrants tortured by Greek police, illegally pushed back to Turkey
DAILY SABAH WITH AGENCIES
ISTANBUL
159

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση