Σε απεργιακό κλοιό η Ryanair

Σε απεργιακό κλοιό η Ryanair

Σε 48ωρη απεργία προχωρούν την ερχόμενη εβδομάδα οι πιλότοι της Ryanair στην Ιρλανδία, σύμφωνα με την απόφαση του συνδικάτου τους Forsa/IALPA, έπειτα από το αδιέξοδο στις συλλογικές διαπραγματεύσεις με την εταιρεία για τις αυξήσεις στους μισθούς τους. Η απεργία είναι προγραμματισμένη για 22 και 23 Αυγούστου (Πέμπτη και Παρασκευή).

Το συνδικάτο είχε δώσει προθεσμία στη διοίκηση της εταιρείας μέχρι προχθές (14/8) να καταθέσει αντιπρόταση στο μισθολογικό, αλλά η εταιρεία δεν ανταποκρίθηκε και δεν έφερε πρόταση στη συνάντηση μεσολάβησης. Αντ’ αυτού, η Ryanair με ξεχωριστή ανακοίνωση κάλεσε το συνδικάτο των πιλότων να επιστρέψει στη διαδικασία της μεσολάβησης με προτάσεις που να λαμβάνουν υπόψη τη μείωση των ναύλων και της κερδοφορίας της εταιρείας, χαρακτηρίζοντας παράλογες τις απαιτήσεις τους.

«Κάναμε τα πάντα για να αποφύγουμε προβλήματα στις πτήσεις μας και στις διακοπές των πελατών μας. Ωστόσο, καμία εταιρεία δεν μπορεί να συναινέσει σε εντελώς παράλογες απαιτήσεις από τους υψηλότερα αμειβόμενους εργαζομένους της, σε μια περίοδο κατά την οποία η αεροπορική βιομηχανία διέρχεται κρίση», δήλωσε εκπρόσωπος της Ryanair.

Πάντως, οι πιλότοι-μέλη του συνδικάτου Forsa/IALPA τάχθηκαν με συντριπτική πλειοψηφία την περασμένη εβδομάδα υπέρ των κινητοποιήσεων. Επέκριναν μάλιστα τη Ryanair για κωλυσιεργία, καθώς έχουν υποβάλει τα μισθολογικά τους αιτήματα από τον περασμένο Μάρτιο.

Υπενθυμίζεται ότι η Rynair βρέθηκε πέρυσι αντιμέτωπη με απεργιακές κινητοποιήσεις για να αναγνωρίσει στους υπαλλήλους το δικαίωμα στον συνδικαλισμό, ενώ απεργίες θα αντιμετωπίσει και στην Ισπανία τον Σεπτέμβριο από το προσωπικό καμπίνας, εξαιτίας της απόφασης της εταιρείας να κλείσει αρκετές βάσεις στη χώρα. Αντίστοιχες κινητοποιήσεις σχεδιάζουν συνδικάτα που εκπροσωπούν προσωπικό της Ryanair στη Βρετανία και την Πορτογαλία.

Πηγή: https://www.efsyn.gr

26

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση