Bullying κατά ηλικιωμένου τουρίστα στη Σάμο από υπάλληλο της Frontex

Bullying κατά ηλικιωμένου τουρίστα στη Σάμο από υπάλληλο της Frontex

FRONTEX – EPA / CHRISTIAN CHARISIUS

της Μαργαρίτας Ικαρίου

Μάρτυρες σε ένα πρωτόγνωρο περιστατικό bullying κατά ηλικιωμένου έγιναν κάτοικοι της Σάμου το βράδυ της Τρίτης (3 Σεπτεμβρίου), στην κεντρικότερη πλατεία της πρωτεύουσας του νησιού.

Το περιστατικό ξεκίνησε όταν ένας εκ των θαμώνων γνωστού χώρου εστίασης, εργαζόμενος στη Frontex, επιτέθηκε φραστικά σε ηλικιωμένο επισκέπτη του νησιού, από τις Σκανδιναβικές χώρες, προπηλακίζοντας και καθυβρίζοντάς τον γιατί -τάχα- τον… κοίταξε περίεργα!

Ο ηλικιωμένος, εμφανώς ταραγμένος, προσπάθησε να εξηγήσει στον μαινόμενο εργαζόμενο στη Frontex πως δεν είχε καμία απολύτως κακή πρόθεση και ήταν τυχαίο το βλέμμα του, όμως εκείνος κλιμάκωνε τη λεκτική αντιπαράθεση δηλώνοντας με στόμφο την ιδιότητά του!

Κάτοικοι του νησιού που αντιλήφθηκαν το συμβάν, πήραν το μέρος του ηλικιωμένου και στράφηκαν λεκτικά κατά του εργαζόμενου στη Frontex, ζητώντας του έντονα «να αφήσει ήσυχη την πατρίδα μας και τους επισκέπτες της…», ενώ ο εστιάτορας, του ζήτησε να αποχωρήσει από το μαγαζί και να μην επανεμφανιστεί σε αυτό.

Μετά τη λήξη του συμβάντος -χωρίς, ευτυχώς, αυτό να πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις-, ο ηλικιωμένος εμφανώς ταραγμένος έφυγε, υποβασταζόμενος από περιοίκους.

Το ερώτημα που προέκυψε σε όσους παρακολούθησαν όσα διημείφθησαν είναι, μέχρι ποιου σημείου οι εργαζόμενοι σε αυτές τις υπηρεσίες έχουν υπερεκτιμήσει τον ρόλο τους και την αποστολή τους…

Πηγή:https://www.efsyn.gr

42

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση