Αποζημίωση 10.000 ευρώ σε τρανς γυναίκα λόγω τρανσφοβίας σε χώρο εργασίας

Αποζημίωση 10.000 ευρώ σε τρανς γυναίκα λόγω τρανσφοβίας σε χώρο εργασίας

Μια τρανς γυναίκα απορρίφθηκε από μια δουλειά εξαιτίας της ταυτότητας φύλου της, με την είδηση να προκαλεί αντιδράσεις και τη γυναίκα να διεκδικεί αποζημίωση στα δικαστήρια.

Όπως μεταδίδει το BBC, η Ava Moore από την Βόρεια Ιρλανδία κατάφερε να έρθει σε διακανονισμό με το δικαστήριο, κερδίζοντας από την εταιρία “DEBENHAMS”, που την απέρριψε 10.566.65 ευρώ (9 χιλιάδες λίρες).

Αποζημίωση 10.000 ευρώ σε τρανς γυναίκα λόγω τρανσφοβίας σε χώρο εργασίας

Η ίδια ανέφερε σχετικά:

“Βρέθηκα από το ‘Καλώς όρισες στο Debenhams’ στην απόλυτη σιωπή. Έφυγα από το δωμάτιο που έγινε η συνέντευξη και πέρασα από μια καντίνα. Οι άνθρωποι με κοιτούσαν έτοιμοι να “κάψουν το τέρας”. Ήταν αποθαρρυντικό και πλήγμα για την αυτοπεποίθηση μου”.

♦ Διαβάστε: Σχολεία στο New Jersey ξεκινούν ΛΟΑΤΚΙ προγράμματα σπουδών.
Μετά τη συνέντευξή της, δέχτηκε ένα ανώνυμο email, στο οποίο έγραφε πως την απέρριπταν από τη δουλειά επειδή είναι τρανς! Αυτό το μήνυμα ώθησε την Ava να κινηθεί δικαστικά για να υπερασπιστεί τα δικαιώματά της.

 

Gráinne Connolly@grainne555

Ava Moore from Newry has settled a sex discrimination case against Debenhams for £9,000. She claims she was unsuccessful in her job application with the company in 2018, when staff learned she was transgender in the final stages of the interview process. More on @qnewsdesk

Ενσωματωμένο βίντεο

27 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

Η Επιτροπή Ισότητας την βοήθησε να φτάσει σε διακανονισμό με την Debenhams. “Την δουλειά θα πρέπει να την κερδίζει αυτός που τα πηγαίνει καλύτερα στη συνέντευξη και έχει τα περισσότερα προσόντα”.

Η Moore τελικά βρήκε δουλειά αλλού και λέει ότι το νέο αφεντικό της είναι ευγενικό και με σεβασμό για τους υπαλλήλους του.

πηγή:t-zine.gr
95

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση