Αποφάσεις συνέλευσης της ΚΑΡ Αθήνας της 11/1/2020

Αποφάσεις συνέλευσης της ΚΑΡ Αθήνας της 11/1/2020

Το Σάββατο 11 Γενάρη πραγματοποιήθηκε η συνέλευση της Κίνησης «Απελάστε το Ρατσισμό» στην οποία έγινε απολογισμός των έως τώρα δράσεων και προγραμματισμός των επόμενων. Ειδικότερα,
1. Κρίθηκε ιδιαίτερα επιτυχημένη η παρουσία μας στην πορεία του Πολυτεχνείου.
2. Διακινήθηκε το ημερολόγιο μας, το αποτελεί ένα από τα βασικά μας έσοδα, με επιτυχία και «χέρι με χέρι» αλλά και σε σωματεία.

3. Οι δύο εκδηλώσεις που κάναμε για την παγκόσμια μέρα του μετανάστη συγκέντρωσαν το ενδιαφέρον συνολικά περίπου εκατό ανθρώπων. Στην πρώτη η οποία αφορούσε τη Μανωλάδα, συμμετείχαν πολλοί μαθητές του σχολείου μας ενώ στη δεύτερη, για τα στρατόπεδα προσφύγων, ανταλλάξαμε απόψεις για τους νόμους που άλλαξαν πρόσφατα και τις συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων σε αυτά.
4. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, έγινε και η επίσκεψη μελών της Κίνησης και του σχολείου στο στρατόπεδο προσφύγων της Κορίνθου, μαζί με μέλη της Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας Κορίνθου. Εκεί δόθηκαν είδη πρώτης ανάγκης για μωρά (πάνες, κρέμες, μωρομάντηλα) και είπαμε ότι θα συνεχίσουμε τη συνεργασία μας και για την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας στους πρόσφυγες που μένουν στο στρατόπεδο.
5. Συμμετείχαμε στην κινητοποίηση που έγινε έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο για τη λειτουργία του κυριακάτικου σχολείου της Πακιστανικής Κοινότητας στο 144ο δημοτικό σχολείο στα Σεπόλια, η οποία κρίθηκε επιτυχημένη αφού το σχολείο επαναλειτούργησε.
6. Αυτό το οποίο δεν καταφέραμε να τηρήσουμε είναι η έκδοση του περιοδικού μας οπότε και μπήκε στον προγραμματισμό για το ακριβώς επόμενο διάστημα
Αποφάσεις:
1. Συμμετοχή στην διεθνιστική αντιφασιστική συγκέντρωση που θα γίνει το Σάββατο 1 Φλεβάρη στις 4 μ.μ. στην πλατεία Ρηγίλλης. Η πορεία αυτή γίνεται κάθε χρόνο ως απάντηση στην συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής για τα Ίμια – γεγονός πρωταρχικής σημασίας για τους χρυσαυγίτες.
2. Στις 15 Φλεβάρη θα πραγματοποηθεί το αποκριάτικο πάρτυ του Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών.
3. Στις 23 Φλεβάρη το Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών θα συμμετέχει στο καρναβάλι του Μεταξουργείου.
4. Στις 8 Μάρτη, παγκόσμια μέρα της γυναίκας, θα πραγματοποιηθεί πορεία. Η ομάδα κατά της έμφυλης καταπίεσης της Κίνησης «Απελάστε τον Ρατσισμό» θα παρακολουθήσει τις διεργασίες που θα γίνουν για να οριστούν τα κινηματικά ραντεβού.
5. Στις 21 Μάρτη, παγκόσμια μέρα κατά του ρατσισμού, θα πραγματοποιηθεί μια μεγάλη κινητοποίηση, στα πλαίσια των διεθνών αντιρατσιστικών κινητοποιήσεων.
6. Ξεκινάνε οι προετοιμασίες για τη 14η Αντιρατσιστική Γιορτή.
7. Να γίνει μια εκδήλωση για τη δίκη της Χρυσής Αυγής, η οποία βάινει προς την ολοκλήρωση της μετά την προκλητική πρόταση της εισαγγελέως.
Η επόμενη συνέλευση της Κίνησης «Απελάστε το Ρατσισμό» θα γίνει στις 8 Φλεβάρη στις 6 μ.μ. στο χώρο του Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών.
143

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση