#GDtrial «Η κυρία εισαγγελέας υιοθέτησε πλήρως τις φαιδρές εξηγήσεις της ηγεσίας της Χ.Α.»

#GDtrial «Η κυρία εισαγγελέας υιοθέτησε πλήρως τις φαιδρές εξηγήσεις της ηγεσίας της Χ.Α.»

Ο συνήγορος Πολιτικής Αγωγής των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ, Μάνος Μαλαγάρης, σχολίασε πολλές φορές την εισαγγελική πρόταση κατά τη διάρκεια της αγόρευσής του, η οποία θα ολοκληρωθεί αύριο στο Εφετείο.

«Αισθάνομαι ευτυχής διότι αυτήν τη δίκη, με αυτούς τους κατηγορούμενους, την παρακολούθησα από τα έδρανα υπεράσπισης των θυμάτων και όχι των ναζιστών δολοφόνων. Χαίρομαι που στον κλάδο μας, υπάρχουν αρκετοί συνήγοροι που μπορούν να συνδράμουν το δικαίωμα που έχει ο κάθε κατηγορούμενος για υπεράσπιση, ακόμα και αν είναι μέλος ναζιστικής δολοφονικής συμμορίας. Κανείς δεν μένει χωρίς νομικό παραστάτη. Σε καμία περίπτωση, βέβαια, δεν θα ήθελα να είμαι στα έδρανα της υπεράσπισης όταν ο μάρτυρας Μηλιαράκης, απαντώντας σε συνήγορο υπεράσπισης δήλωσε ότι «Σε ναζί δικηγόρους δεν απαντώ σε πολιτικές ερωτήσεις»».

Ετσι ξεκίνησε την αγόρευσή του ο συνήγορος Πολιτικής Αγωγής των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ, Μάνος Μαλαγάρης, στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Στο ακροατήριο η μητέρα και η αδερφή του Παύλου Φύσσα, καθώς και οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπαλάφας και Κώστας Ζαχαριάδης και η καθηγήτρια Κοινωνικής Ανθρωπολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Αθηνά Αθανασιάδου.

«Από την πολύχρονη αποδεικτική διαδικασία αποδείχτηκε πέραν πάσης αμφιβολίας ότι η Χρυσή Αυγή είναι μια ναζιστική, εγκληματική, παρακρατική οργάνωση, με στρατιωτική ιεραρχία, δομή και πειθαρχία τα μέλη της οποίας ασκούνται σε στρατιωτικά γυμνάσια με σκοπό την διάπραξη κακουργημάτων όπως ανθρωποκτονίες, βαριές σωματικές βλάβες, εμπρησμοί κ.τ.λ. ως μέσον για την επιβολή της ιδεολογίας τους», συνέχισε ο δικηγόρος και ανέπτυξε τα χαρακτηριστικά της εγκληματικής οργάνωσης.

Η ναζιστική ιδεολογία

Οπως σημείωσε ο Μάνος Μαλαγάρης, χωρίς τη ναζιστική ιδεολογία τα εγκλήματα της οργάνωσης θα ήταν ακατανόητα, «αν συνυπολογίσει, μάλιστα, κανείς ότι στις περισσότερες περιπτώσεις θύτες και θύματα δεν είχαν ανταλλάξει, μεταξύ τους, ούτε μια καλημέρα».

  • Γιατί ο Ρουπακιάς αποχωρεί εσπευσμένα από την οικία του με το αυτοκίνητό του, ενώνεται με άλλα άτομα, μεταβαίνει στην Π. Τσαλδάρη και εντός ελαχίστων δευτερολέπτων μετά την έξοδό του από το αυτοκίνητό του μαχαιρώνει κατευθείαν στην καρδιά τον Π. Φύσσα;
  • Γιατί οι Λιακόπουλος και Στεργιόπουλος μαχαιρώνουν με τόσο μίσος τον Πακιστανό ποδηλάτη που μετέβαινε στην εργασία του;
  • Γιατί οι κατηγορούμενοι στο Ηράκλειο της Κρήτης, Πετράκης, Ψυλλάκης κ.λπ. επιτίθενται με λοστάρια σε εντελώς άγνωστους για αυτούς αλλοδαπούς;
  • Από πού κι ώς πού ο Μαρίας, ο Ευγενικός, ο Παπαδόπουλος κ.τλ. καταφέρνουν χτυπήματα επίσης με λοστάρια στο κεφάλι του Εμπουζίντ Εμπάρακ που κοιμόταν ανυποψίαστος στην ταράτσα του σπιτιού του;

Η αρχή του Αρχηγού

Αναφερόμενος στο γνήσιο καταστατικό της Χρυσής Αυγής, το οποίο προσκόμισε στο δικαστήριο ο δημοσιογράφος της «Εφ.Συν.» Δ. Ψαρρας ο δικηγόρος σχολίασε ότι «ο Αρχηγός δεν είχε τον παραμικρό δισταγμό να το προσβάλλει ως πλαστό και να χαρακτηρίσει τον κ. Ψαρρά ως τον Ιαβέρη του, θέτοντας έτσι εαυτόν ως τον βασικό πρωταγωνιστή των …Αθλίων» και εξήγησε:

«Η εμμονή της υπεράσπισης να αποδείξει τη δήθεν πλαστότητα του εν λόγω καταστατικού και η επίκληση ενός δισέλιδου εγγράφου ως γνήσιου καταστατικού της αγγίζει τα όρια της φαιδρότητας. Ενδεικτικά για τη γνησιότητα του καταστατικού παραθέτουμε τις αναφορές στην εφημερίδα της Χ.Α. περί τροποποίησης του καταστατικού καθώς και την κατάθεση του μάρτυρα υπεράσπισης του Μιχαλολιάκου, Αρη Σπίνου, ότι στο συνέδριο του 1992 «μοιράστηκε σε όλα τα μέλη του συνεδρίου … το καταστατικό σε ένα βιβλιαράκι»».

«Αλήθεια, κυρία εισαγγελέα;»

Την ομιλία του πυρηνάρχη Νίκαιας, Γιώργου Πατέλη, που βρέθηκε στον σκληρό του δίσκο και η οποία μεταξύ άλλων αναφέρει ότι «κάναμε οργανωτικά σε μέρη με χαμηλό φωτισμό, όπου βρίσκαμε για να περνάμε απαρατήρητοι… …να φέρουμε εις πέρας τις εντολές των Κεντρικών», ο Μ. Μαλαγάρης τη σχολίασε μέσω… δηλώσεων του Ηλία Κασιδιάρη και του Νίκου Μιχαλολιάκου:

«Μου ήρθε στο νου η αντίστοιχη φράση του Κασιδιάρη «ότι οι καλύτερες δουλειές γίνονται τη νύχτα», φράση για την οποία η κ. εισαγγελέας υιοθέτησε πλήρως τις φαιδρές εξηγήσεις που έδωσε ο Κασιδιάρης απολογούμενος ενώπιόν σας. Είπε η κ. εισαγγελέας: «Σχετικά με τη φράση «οι καλές δουλειές γίνονται νύχτα» εννοούσε τις ενέργειες των αστυνομικών που ενήργησαν μεσημέρι ότι οι δράστες πέταξαν τα ναρκωτικά και έφυγαν, ενώ αν γινόταν νύχτα θα τους συλλάμβαναν». Αλήθεια, κυρία εισαγγελέα, αυτό εννοούσε;

»Να σας θυμίσω άλλη μια παρόμοια δήλωση για το ενδιαφέρον της Χ.Α. για τις αστυνομικές επιχειρήσεις. Μιχαλολιάκου, 17-6-2011, στον Πειραιά, φωνάζει ωρυόμενος «…για να τ ακούσουν και οι ρουφιάνοι που μας ακούνε: Στο σκοτάδι γίνονται οι καλύτερες δουλειές..».. Εδώ τι εννοεί ο Μιχαλολιάκος; Ποιοι είναι οι ρουφιάνοι που πρέπει να ακούσουν καλά ότι οι καλύτερες δουλειές γίνονται τη νύχτα; Οι έμποροι ναρκωτικών; Και ο Μιχαλολιάκος γιατί τους το φωνάζει ωρυόμενος; Για να τους προφυλάξει; Αλήθεια, κυρία εισαγγελέα; Σε αυτά αναφέρονται όταν κομπάζουν για τις δουλειές που γίνονται τη νύχτα; Πώς γίνεται να τους πιστέψατε; Ξεχάσατε τον Λουκμάν που τον δολοφόνησαν στις 3 τα ξημερώματα; Τον Παύλο Φύσσα στις 12 το βράδυ; Τη δολοφονική επίθεση στους Ψαράδες και στα μέλη του ΠΑΜΕ μέσα στη νύχτα;; Αλήθεια, κυρία εισαγγελέα;» 

Πρώτα ένταξη στη Χ.Α., μετά βουλευτιλίκι

Αφού διάβασε αποσπάσματα από τις απολογίες των κατηγορουμένων σχετικά με την ένταξή του στη Χρυσή Αυγή και τις προσωπικές επαφές τους με τον Μιχαλολιάκο, ο Μ. Μαλαγάρης σημείωσε ότι «οι υποψηφιότητες των βουλευτών ήταν επιλογή του ίδιου του Αρχηγού, είχαν τύχει δηλαδή της έγκρισής του και σε κάθε περίπτωση οι βουλευτές είτε ήταν ενταγμένοι από πριν στη Χ.Α. είτε εντάσσονταν στην Χ.Α. λόγω της βουλευτικής τους υποψηφιότητας και εκλογής. Ως εκ τούτου δεν ισχύουν οι ισχυρισμοί της υπεράσπισης ότι βρέθηκαν κατηγορούμενοι λόγω της συγκυριακής εκλογής τους στις βουλευτικές του 2012».

Οσο για τον ισχυρισμό που προβάλλουν αρκετοί κατηγορούμενοι πρώην βουλευτές, ότι για τη διάγνωση του αδικήματος της διεύθυνσης απαιτείται η διερεύνηση ή απόδειξη τέλεσης εγκλημάτων στην έδρα κάθε βουλευτή, ο δικηγόρος σχολίασε: «Η προσέγγιση μιας οποιασδήποτε εγκληματικής οργάνωσης με τέτοια τοπικιστικά κριτήρια, είναι άκρως «παλαιοκομματική», «Μαυρογυαλούρικη» και άτοπη. Τι μας λένε λίγο πολύ οι Αλεξόπουλος, Μπαρμπαρούσης, Μπούκουρας κ.τλ.; Ότι στο χωριό τους δεν έγινε καμία δολοφονία από κάποια δράση της Χ.Α. και άρα άνθρακας ο θησαυρός. Και μάλιστα, όταν αναφερόμαστε σε διάφορες επιθέσεις και ελέγχους σε λαϊκές αγορές, σε άπλυτους που περνούν από τα γραφεία τους, σε εισβολές σε νοσοκομεία, δηλώνουν περήφανα ότι πρόκειται για πλημμελήματα. Δεν αντιλαμβάνονται ότι αυτές οι κατά τόπον πλημμεληματικές δράσεις της Χ.Α. με τους στοιχισμένους φουσκωτούς να εισβάλουν στις λαϊκές και τα νοσοκομεία και να τα σπάνε, αποδεικνύει ότι ακόμη και στον χωριό τους, η εγκληματική οργάνωση είχε συγκροτημένο και ετοιμοπόλεμο επιχειρησιακό βραχίονα».

Στρατιωτική εκπαίδευση με… πολιτικά κριτήρια

«Η εγκληματική οργάνωση στρατολογούσε πολλά από τα μέλη της τα με αμιγώς …»πολιτικά» κριτήρια, δηλαδή είτε βάσει σωματοδομής και προγενέστερης γνώσης πολεμικών τεχνών είτε λόγω προγενέστερης θητείας τους στις Ειδικές Δυνάμεις του Στρατού», σχολίασε στη συνέχεια και συνέχισε λέγοντας:

«Ενδεικτικά, για το οξυμένο «πολιτικό» κριτήριο της οργάνωσης αναφέρουμε τα όσα έχει δηλώσει σχετικά ο ίδιος ο κατηγορούμενος Αγιοβλασίτης ενώπιον της ανακρίτριας:  «…(Ο Καζαντζόγλου) λόγω του ύψους μου και του όγκου μου θεώρησε ότι μπορεί να ήμουν χρήσιμος. Είμαι 1,90 στο ύψος και κοντά στα 130 κιλά…….. Ενδεχομένως για λόγους επιβλητικούς» αλλά και ο κατηγορούμενος Γαροφαλάκης είχε αναφέρει σχετικά σε απολογία του: «Πριν από ένα χρόνο γνωρίστηκα με Δασκαλάκη. Ο παραπάνω με προσέγγισε επειδή είδε ότι ασχολούμην με το κικ μπόξινγκ. Μου ανέφερε ότι ήθελε να εγγραφώ στην Τοπική της Χ.Α. στην Ιεράπετρα».

«Ακόμα περιμένω τον Πατέλη…»

Σχετικά με την αμφισβήτηση εκ μέρους της υπεράσπισης της γνησιότητας των όπλων  στις φωτογραφίες από τις στρατιωτικές κατασκηνώσεις, ο Μάνος Μαλαγάρης τη χαρακτήρισε «παντελώς αδιάφορη» εφόσον το ουσιώδες είναι η εκπαίδευση αυτή καθ΄ αυτή και όχι η παράνομη οπλοφορία.

Σχολίασε δε: «Ακόμα βέβαια περιμένουμε από τον Πατέλη να πραγματοποιήσει την «υπόσχεση» που έδωσε στην κ. Κλάπα όταν δήλωνε «Τα όπλα αυτά που λέτε για τη Νέδα είναι τύπου air soft ..και είναι στο χέρι μου βέβαια να τα βρω και να σας τα προσκομίσω». Την ίδια υπόσχεση έδωσε και ο Τσακανίκας, ενώπιον της κ. Κλάπα αλλά ουδέποτε την τήρησε: «Θα πράξω τα μέγιστα να βρω τον ιδιοκτήτη του, γιατί δεν είναι δικό μου, εντός εύλογου χρονικού διαστήματος και αν αυτό δεν υπάρχει προτίθεμαι να αγοράσω ένα ολόιδιο»»

Για τον ισχυρισμό των κατηγορουμένων ότι ήταν για την αυτοπροστασία τους τα όπλα που βρέθηκαν στην κατοχή τους, ο δικηγόρος είπε: «Ο Μίχος δηλαδή διέθετε τρία όπλα στο σπίτι του ώστε όταν θα άδειαζε από σφαίρες το ένα όπλο να συνέχιζε με το άλλο κ.ο.κ. Κάτι μεταξύ σε Tomb Raider και Τζον Ράμπο ένα πράμα…»

«Οι εικόνες με όλα αυτά τα πειστήρια, όπλα, κατασκηνώσεις, τάγματα εφόδου κ.τ.λ. βρέθηκαν αποθηκευμένες στους υπολογιστές των κατηγορουμένων, καταρρίπτονΤας έτσι τους ισχυρισμούς τους ότι δεν γνώριζαν τίποτα. Μετά τη σωρεία των όπλων που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στα γραφεία της εγκληματικής οργάνωσης και στα σπίτια των μελών της, είναι απολύτως σεβαστό και κατανοητό ότι το μόνο που απέμεινε στην οργάνωση για να καυχιέται είναι ότι δεν βρέθηκαν τανκ στην κατοχή της», τόνισε.

Η… αντισυστημική Χρυσή Αυγή

Για τους ισχυρισμούς της υπεράσπισης ότι η δίωξη της Χ.Α. είναι πολιτική, λόγω της δήθεν αντισυστημικής της δράσης, ο δικηγόρος ζήτησε να απορριφθούν, θύμισε τις κολεγιές με τον Τ. Μπαλτάκο και τόνισε:

«Η Χ.Α. ως γνήσια ναζιστική οργάνωση, όχι απλά δεν είναι αντισυστημική αλλά είναι κομμάτι αυτού του συστήματος. Ήταν εκείνη που έδωσε χείρα βοηθείας στο σύστημα, την περίοδο που είχε περισσότερη ανάγκη από ποτέ άλλοτε: την περίοδο της κρίσης. Την περίοδο δηλαδή που ο κόσμος αγανακτεί, αφυπνίζεται και αρχίζει να κοιτάει ψηλά για να βρει τον «φταίχτη» για τα προβλήματα του, η Χ.Α. είναι εκεί και του δείχνει ως βασικό υπαίτιο της κρίσης τον διπλανό του. Στην αρχή υπεδείκνυε ως ενόχους αυτούς που τύχαινε να έχουν άλλο χρώμα δέρματος και σταδιακά όλους όσοι τολμούσαν να σηκώσουν ψηλά το κεφάλι. Αυτός ήταν ανέκαθεν ο ρόλος των ναζιστών. Ούτε αντισυστημικοί είναι ούτε ονειρεύονται κάποιο άλλο σύστημα. Είναι το πιο αποκρουστικό πρόσωπο αυτού του συστήματος: Είναι το μαστίγιο του συστήματος όταν σταματάει να πιάνει το «καρότο»».

«Μαζικοποιούνται σπάζοντας κεφάλια»

Συνεχίζοντας με ακόμη έναν ισχυρισμό της υπεράσπισης, ότι οι δολοφονικές επιθέσεις δεν θα μπορούσαν να είναι στους σκοπούς της οργάνωσης γιατί θα την έβλαπταν εκλογικά, ο Μ. Μαλαγάρης είπε: «Η αλήθεια βέβαια είναι εντελώς διαφορετική καθώς τέτοιου είδους επιθέσεις είναι ακριβώς το βασικό «πολιτικό» εργαλείο μιας ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης όπως η Χ.Α. Οι ναζιστικές οργανώσεις μαζικοποιούνται σπάζοντας κεφάλια. Το γεγονός αυτό συνομολογεί, άλλωστε και ο ίδιος ο Αρχηγός της Χ.Α. σε κλειστή ομιλία του στα γραφεία της οργάνωσης, στις 26-5-2012, εν μέσω δηλαδή των διπλών εκλογών του Μαΐου – Ιουνίου 2012. Αναφέρει χαρακτηριστικά το εξής: «.. ελπίζουν ένας Χρυσαυγίτης να σφάξει έναν ξένο για να αναστρέψουν το πολιτικό κλίμα. Έχουν χάσει την μπάλα γιατί σ΄ αυτήν την περίπτωση θα φτάσει 15 και 20% η Χρυσή Αυγή…» (Αναγνωστέο 327 Σκληρός Δίσκος Μιχαλολιάκου). Σε παρόμοιου περιεχομένου δήλωση είχε προβεί και μετά τη δημόσια επίθεση του Κασιδιάρη στην Λ. Κανέλλη».

«Μήπως όμως όλα αυτά είναι κάποιες αλληγορικές εκφράσεις του Αρχηγού; Εχουμε κάπως να τα διαπιστώσουμε; Τα λέει και κανένας άλλος;», έθεσε τα ερωτήματα ο δικηγόρος και απάντησε κατηγορηματικά: «Όχι. Τα ως άνω δεν είναι απλά κάποια προσωπική άποψη του Αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης αλλά διαπνέει και τα υπόλοιπα μέλη της, όπως προκύπτει από τη δήλωση του Αποστόλου στην τηλεφωνική συνομιλία που είχε στις 23-9-2013 όπου ανέφερε χαρακτηριστικά: «Μη σου πω θα ‘μαστε και κυβέρνηση τώρα μετά τον Φύσσα», ενώ σε άλλη συνομιλία του ανέφερε για τον Ρουπακιά ότι «έκανε κάτι καλό για το κόμμα και πήρε πόντους»».

Οι αλλοδαποί και το… καθάρισμα

Η «αντισυστημικότητα» της Χ.Α. ήταν απλά μια φούσκα, συνέχισε ο Μ. Μαλαγάρης και εξήγησε ότι «ακόμα και οι κορώνες της οργάνωσης για «Δουλειά στον Έλληνα Εργάτη», για πάταξη της εγκληματικότητας, για συσσίτια και αιμοδοσίες μόνο για Έλληνες αποδείχτηκε ότι αξιοποιούνταν αποκλειστικά ως μέσο  διάχυσης του ρατσιστικού μίσους στην κοινωνία. Αποτελούσαν δε σκέτα φληναφήματα, καθ΄ όσον οι ίδιοι ούτε εφάρμοζαν αυτά που διακήρυσσαν αλλά ούτε και τα υπερασπίστηκαν ενώπιόν σας». 

Και ανέφερε ενδεικτικά την περίπτωση της κατηγορούμενης Θέμιδος Σκορδέλη η οποία, ενόσω «καθάριζε» τον ο Αγ. Παντελεήμονα από τους αλλοδαπούς, το δικό της σπίτι το καθάριζε αλλοδαπή.

Συγκάλυψη της δολοφονίας Φύσσα

Διεξοδικά ανέλυσε ο συνήγορος τις κινήσεις της Κεντρικής Διοίκησης να συγκαλύψει τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, περιγράφοντας ότι αρχικά δοκίμασαν το σενάριο της συμπλοκής για ποδοσφαιρικούς λόγους αλλά την επόμενη ημέρα, όταν η ηγεσία είδε τη δικογραφία, αντιλήφθηκε ότι δεν έβγαινε το σενάριο της συμπλοκής γιατί οι καταθέσεις των αστυνομικών χάλασε τη «σούπα». Ετσι κατέστρωσαν άλλο σενάριο συγκάλυψης: αναζήτησαν το όνομα του ατόμου που μίλησε πρώτος με τον Ρουπακιά, του Γεώργιου Δήμου, προκειμένου να τον καταστήσουν τον αποδιοπομπαίο τράγο της υπόθεσης. Η συνέχεια είναι γνωστή, με τις απειλές του Τσακανίκα προς τον Δήμου, με απώτερο στόχο να αναλάβουν ο Δήμου και ο Ρουπακιάς την ευθύνη για τη δολοφονία.

«Με αυτά και μ’ αυτά τον τρελάνανε τον Αποστόλου. Λέει ο Αποστόλου, σε συνομιλία που ακούσαμε για αυτές τις παλινωδίες της ηγεσίας «Μου χουν στείλει από τα γραφεία 800 διαφορετικά κείμενα για τον Ρουπακιά».  Αντιλαμβάνεστε σε πόσο δύσκολη θέση τον είχαν φέρει τον Αποστόλου λόγω και της …ιδιαιτερότητας της «κατάστασης» του. Τον τρελάνανε τον άνθρωπο, κυρία πρόεδρε, και μετά ερχόντουσαν και μας λέγανε ότι είναι βλίτο!», σχολίασε.

Πολύ αναλυτικά αναφέρθηκε ο συνήγορος στις αντιφάσεις των κατηγορούμενων ηγετικών στελεχών της Χρυσής Αυγής στις απολογίες τους στους ανακριτές και στο ακροατήριο, υπογραμμίζοντας ότι τότε αρνούνταν οποιαδήποτε συμμετοχή της οργάνωσης και παρίσταναν ότι δεν γνώριζαν τους δράστες της επίθεσης κατά του ΠΑΜΕ, αλλά ενώπιον του δικαστηρίου είπαν ότι η ηγεσία προχώρησε σε διαγραφές των εμπλεκομένων.

«Τη χαριστική βολή στο σχέδιο συγκάλυψης έδωσε ο ίδιος ο Αρχηγός, ο οποίος στην απολογία του δήλωσε ότι δεν είχε αποδεχτεί την δήθεν πρόσκληση για να πάει και να μιλήσει στη Νίκαια. Με τη δήλωσή του αυτή δεν τράβηξε απλά το χαλί κάτω από τα πόδια των κατηγορουμένων για την δολοφονία Φύσσα και όσων ισχυρίζονταν ότι η αιτία της βραδινής κινητοποίησης ήταν η επικείμενη ομιλία του. Με τη δήλωση αυτή άφησε μετέωρο και απογυμνωμένο από κάθε άλλοθι τον μηχανισμό της ομάδας κρούσης που ο ίδιος προΐσταται, αποδυναμώνοντας ακόμα περισσότερο τους ούτως ή άλλως αδύναμους υπερασπιστικούς ισχυρισμούς της ίδιας της εγκληματικής του οργάνωσης», υπογράμμισε ο δικηγόρος.

«Τον Ρουπακιά γιατί δεν τον διέγραψαν ποτέ;»

«Μπορεί η υπεράσπιση να αντιλέξει και να μας πει «Μα καλά, γιατί να τους διαγράψουμε όλους αυτούς; Εδώ η κυρία εισαγγελέας ουσιαστικά μας είπε ότι δεν έπρεπε να είχαμε καν απολύσει τους Πατέλη- Καζαντζόγλου. Εμείς γιατί να διαγράφαμε όλους τους εμπλεκόμενους;» Αν θέσει αυτό το ερώτημα η υπεράσπιση τότε μάλλον είναι εκτός τόπου και χρόνου. Όχι μόνο γιατί δεν μας προσκόμισε καμία έρευνα εκ μέρους της Χ.Α. και από τις απολογίες τους φαίνεται ότι έκαναν τους Κινέζους αλλά κυρίως γιατί νομίζει ότι έχει περάσει στο ντούκου ότι δεν διέγραψαν ποτέ τον Ρουπακιά. Εκτός αν πιστεύουν ότι έχουμε φάει το παραμύθι του περαστικού. Από την ακροαματική διαδικασία αποδείχτηκε πέρα για πέρα ότι ο Ρουπακιάς δεν ήταν περαστικός» αλλά μέλος της Χ.Α. και μέλος του πενταμελούς της Νίκαιας. Άρα το βασικό ερώτημα είναι ένα και παραμένει: Τον Ρουπακιά γιατί δεν τον διέγραψαν ποτέ;», συνέχισε ο Μάνος Μαλαγάρης και κατέληξε:

«Απ’ όλα τα παραπάνω προκύπτει και αποδεικνύεται ότι η εγκληματική οργάνωση παρείχε πλήρη κάλυψη στα μέλη της. Ουδέποτε προχώρησε σε πειθαρχικές ποινές ή διαγραφές μελών και ουδέποτε απομάκρυνε από την οργάνωση κάποιο από τα μέλη της».

πηγή:efsyn.gr

39

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση