1ο ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ – 8 Αυγούστου 2020

1ο ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ – 8 Αυγούστου 2020

Ξεκινώντας πριν λίγους μήνες τη συλλογικότητα Αντιφασιστικής Δράσης στην Τριφυλία, νιώσαμε να εκπληρώνεται κάτι που ονειρευόμασταν χρόνια τώρα, και το οποίο μας φαινόταν αδιανόητο για την περιοχή, για πολλούς λόγους. Ναι μεν δεν υπήρξαν ποτέ ευνοϊκές συγκυρίες για κάτι τέτοιο, αλλά δεν πιστεύουμε ότι θα υπάρξουν ποτέ και ούτε πως θα πρέπει να περιμένουμε να υπάρξουν. Είναι ανάγκη για εμάς να συγκροτήσουμε έναν πόλο αντίστασης στο συντηρητισμό, το φασισμό, το ρατσισμό , το σεξισμό, την ξενοφοβία και άλλες «αξίες» που διέπουν τον τόπο μας, παλαιόθεν… Και η διαδρομή αυτή αποτελεί για εμάς ανάσα ελευθερίας.

 

Μεσούσης της θητείας της πλέον αδίστακτης κυβέρνησης, θεωρούμε πιο κρίσιμο από ποτέ να μπορέσουμε να υπάρξουμε αρθρώνοντας λόγο, παρεμβαίνοντας, δρώντας και αντιδρώντας. Κάνοντας μια πολύ μικρή αναδρομή, να πούμε μόνο ότι, ο Μητσοτάκης με τη φασιστοπαρέα του φρόντισαν επί των ημερών τους, υπερκερνώντας κάθε μορφή αντίδρασης (μουδιασμένης και μη), να κλείσουν καταλήψεις, να περάσουν εν μέσω καραντίνας αντιπεριβαλλοντικούς και αντεκπαιδευτικούς νόμους, καθώς και να φέρουν τώρα προς ψήφιση το χουντο-νομοσχέδιο για την κατάργηση των διαδηλώσεων. Υπό αυτές λοιπόν τις συνθήκες, αλλά και (για να μπούμε και στα της Τριφυλίας) επί δημαρχίας του φασίστα Λεβεντάκη και μερικών  τυχάρπαστων παρατρεχάμενών του, οργανώνουμε το πρώτο αντιφασιστικό φεστιβάλ στα Φιλιατρά, στις  8 Αυγούστου.

 

Θεωρούμε χρεός μας ξεκινώντας, να τιμήσουμε τον άνθρωπο-σύμβολο της εποχής μας ως προς τον αντιφασιστικό αγώνα, τον Παύλο Φύσσα. Γι’ αυτό και το φεστιβάλ αφιερώνεται στη μνήμη του, και μία βασική θεματική του θα είναι η δίκη της Χρυσής Αυγής. Προσκαλούμε λοιπόν τους μεγάλους αγωνιστές της δίκης της ΧΑ, τη Μάγδα Φύσσα, αλλά και τους δικηγόρους της πολιτικής αγωγής, ώστε να μας μιλήσουν σχετικά.

 

Το υπόλοιπο πρόγραμμα, θα ανακοινωθεί σύντομα, και εκτός από μουσική και μπαρ οικονομικής ενίσχυσης, θα περιλαμβάνει συζητήσεις για το μεταναστευτικό και την ξενοφοβία, την παρανομοποιημένη εργασία μεταναστών στην περιοχή μας, την κρατική βία και καταστολή, και άλλες παράλληλες δράσεις.

 

 

 

Αντιφασιστική Δράση Τριφυλίας,

Αυγουστος 2020

159

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση