O Φοίβος, o Σπύρος, οι Social Waste και πολλοί ακόμη καλλιτέχνες παίρνουν θέση, θα είναι στο Εφετείο

O Φοίβος, o Σπύρος, οι Social Waste και πολλοί ακόμη καλλιτέχνες παίρνουν θέση, θα είναι στο Εφετείο

Δεκάδες καλλιτέχνες, ως αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας, παίρνουν θέση ενώνοντας τη φωνή της με όσους λένε «δεν είναι αθώοι» και καλούν στην αυριανή συγκέντρωση έξω από το Εφετείο Αθηνών. Μεταξύ αυτών, Φοίβος Δεληβοριάς, Σπύρος Γραμμένος, Νατάσσα Μποφίλιου.

Πολλοί από αυτούς όχι μόνο παίρνουν θέση για την καταδίκη των ναζί αλλά καλούν τον κόσμο να φορέσει τις μάσκες του και να βρεθεί έξω από το Εφετείο Αθηνών αύριο, στις 9.30 π.μ.

«Επτά Οκτωβρίου φοράμε τις μάσκες μας και δίνουμε ραντεβού έξω από το Εφετείο. Περιμένουμε την ανακοίνωση της απόφασης της δίκης της Χρυσής Αυγής. Θα είμαι κι εγώ εκεί» λέει, μεταξύ άλλων, ο Φοίβος Δεληβοριάς, ο Σπύρος Γραμμένος, η Νατάσσα Μποφίλιου, ο Στάθης Δρογώσης σε σύντομα βίντεο που έχουν αναρτήσει στους προσωπικούς τους λογαριασμούς.

«Είναι νεοναζί, είναι θρασύδειλοι, είναι ρατσιστές, και δεν είναι αθώοι- είναι ένοχοι!» το μήνυμα των Social Waste, οι οποίοι καλούν εξίσου έξω από το Εφετείο.

«Η ουσιαστική καταδίκη της Χρυσής Αυγής και του φασισμού γενικότερα επαφίεται στους πολίτες αυτοί μόνο μπορούν να δώσουν την ουσιαστική καταδίκη με την ψήφο τους και με τους αγώνες τους» σημειώνει σε σημερινή συνέντευξη του ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου.

Παράλληλα, δεν είναι λίγοι εκείνοι για τους οποίους η ιστορική δίκη έχει αποτελέσει πηγή έμπνευσης. Ενδεικτικά κάποια από τα τραγούδια που έχουν κυκλοφορήσει αυτό τον καιρό:

«Αφιερώνουμε αυτό το κομμάτι σε όλους τους ανθρώπους που παλεύουν καθημερινά με την στάση ζωής και την αξιοπρέπεια τους υπέρ της ανθρωπιάς. Στις σκοτεινές εποχές, που δυστυχώς βρισκόμαστε παγκοσμίως, ανησυχούμε ιδιαίτερα για τον φασισμό της εξουσίας αλλά και της διπλανής πόρτας, για το μίσος από και προς όλες τις κατευθύνσεις που φυτρώνει παντού και μολύνει τον ιστό της κοινωνίας, από τους πολεμοχαρείς πλανητάρχες μέχρι τους τέσσερις τοίχους του σπιτιού που κακοποιείται ένα παιδί.Ας μην ξεχάσουμε να μιλάμε με τους ανθρώπους γύρω μας, να επικοινωνούμε και να ζούμε μαζί. Ας διατηρήσουμε την τρυφερότητα και την ομορφιά της ζωής. Αυτή είναι η δική μας δουλειά» αναφέρουν τα Υπόγεια Ρεύματα σε μήνυμα τους που συνοδεύει το παραπάνω τραγούδι που δημοσίευσαν σήμερα, μία μέρα πριν τη δίκη.

«Οι Ναζί στη φυλακή! Με μια φωνή..» γράφει ο Δημήτρης Μητσοτάκης στο προσωπικό του χρονολόγιο στο facebook, λίγες ώρες πριν.

Mε «Μία Φωνή» ζητάμε από την Δικαιοσύνη να πράξει το αυτονόητο

Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακή συναυλία, από την πλατφόρμα eStage και με την υποστήριξη του ThePressProject, με ένα μήνυμα: «Δεν είναι Αθώοι». Καλλιτέχνες από όλο το φάσμα ενώνουν την φωνή τους σε αυτό το σκοπό.

To Stream είναι δωρεάν ωστόσο θα υπάρχει η δυνατότητα για όποιον επιθυμεί και μπορεί, να προσφέρει μέσω donation, υποστήριξη στους δικηγόρους που εργάζονται όλα αυτά τα χρόνια.
Ακολουθούν αλφαβητικά οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν έως τώρα:
– Γιάννης Αργυρόπουλος
– Χρήστος Αρμάντο Γκέζος
– Γκιντίκι
– Σπύρος Γραμμένος
– Jazzmatazz
– Φοίβος Δεληβοριάς
– Ερωφίλη
– Χριστόφορος Ζαραλίκος
– Παναγιώτης Καλαντζόπουλος
– Γιώργος Καλογήρου
– Ηλέκτρα Καράλη
– Νατάσα – Φαίη Κοσμίδου & Hand Stories
– Σταμάτης Κραουνάκης
– Χρύσα Κωττάκη
– Σταμάτης Μορφονιός
– Πάνος Μπούσαλης
– Δημήτρης Μυστακίδης
– Θανάσης Παπακωνσταντίνου
– Νάντια Ρασούλη
– Φρειδερίκη Τομπάζου
– Λάμπρος Φιλίππου
– Χασούρηδες
– Ψύλλοι στ΄Άχυρα
– Olcay Bayir
– Το Γνωστό Σπίτι στην Τρικούπη κάλεσε τους φίλους και τους φίλους φίλων του να συμμετάσχουν στη δράση: μέσα σε περίπου 60 λεπτά ηθοποιοί και σκηνοθέτες διαβάζουν, παίζουν, τραγουδούν, απαγγέλλουν και αφηγούνται κάτι για αυτήν την ημέρα. Μία σύνθεση ανθρώπων, εικόνων και κειμένων με φόντο την Αθήνα του 2020.
Πηγή:thepressproject.gr
231

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση