Δακρυγόνα και κρότου λάμψης κατά μαθητών από το υπουργείο Παιδείας μέχρι το Mall

Δακρυγόνα και κρότου λάμψης κατά μαθητών από το υπουργείο Παιδείας μέχρι το Mall

Ένταση επικράτησε  νωρίτερα έξω από το υπουργείο Παιδείας στο Mαρούσι, όπου μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί πραγματοποίησαν συλλαλητήριο συνεχίζοντας τον αγώνα τους για μέτρα προστασίας από τον νέο κορονοϊό στα σχολεία.

Αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν στη χρήση δακρυγόνων και κρότου λάμψης εναντίον μαθητών με αποτέλεσμα η ατμόσφαιρα να είναι αποπνικτική και οι διαδηλωτές να κατευθυνθούν προς το εμπορικό κέντρο Mall Athens, όπου συνεχίστηκε η ρίψη χημικών.

Από την ΕΛ.ΑΣ. υποστηρίζουν πως οι αστυνομικοί έκαναν «περιορισμένη χρήση χημικών» μετά από «επίθεση με πέτρες».

Παρά τον εκφοβισμό από το υπουργείο Παιδείας, οι μαθητές επιμένουν να ζητούν μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη και αύξηση του προσωπικού καθαριότητας στα σχολεία, ώστε να μπορέσουν να εφαρμοστούν με ακρίβεια οι σχετικές οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Ζητούν επίσης την πρόσληψη εκπαιδευτικών, προκειμένου να καλυφθούν όλα τα κενά στα σχολεία και να δημιουργηθούν περισσότερα τμήματα. Και απαιτούν να μην εφαρμοστεί η υπουργική απόφαση που προβλέπει την απαγόρευση της συμμετοχής στην εξ αποστάσεως σύγχρονη διδασκαλία όσων συμμετέχουν στις καταλήψεις και να λαμβάνουν απουσίες.

Θυμίζουμε ότι η Νίκη Κεραμέως αποφάσισε την περασμένη εβδομάδα ότι στα σχολεία που συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις θα εφαρμόζεται υποχρεωτικά η τηλεκπαίδευση και ότι οι χαμένες ώρες μαθημάτων λόγω καταλήψεων θα αναπληρωθούν σε γιορτές και αργίες,

Πηγή: https://www.efsyn.gr
341

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση