Δίκη Χρυσής Αυγής: Για… καταπάτηση των δικαιωμάτων του κάνει λόγο ο Κασιδιάρης

Δίκη Χρυσής Αυγής: Για… καταπάτηση των δικαιωμάτων του κάνει λόγο ο Κασιδιάρης

Η. Κασιδιάρης: Κατηγορεί το πολιτικό σύστημα για… στέρηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων – Δηλώνει πως θα δικαιωθεί ξανά από τους ψηφοφόρους

Ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης αποτελεί έναν από τους επτά ενόχους για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, όπως αποφάσισε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε μια ιστορική δικαστική απόφαση.

Η διαδικασία βρίσκεται στο στάδιο της εξέτασης των ελαφρυντικών, με τον πληρεξούσιο δικηγόρο του Η. Κασιδιάρη να ζητά την αναγνώριση του σύννομου βίου, ενώ μεταξύ άλλων ανάφερε πως ο Η. Κασιδιάρης είναι ένα… παρεξηγημένο πρόσωπο.

Σε βίντεο που ανήρτησε στα social media επιτίθεται στο «πολιτικό σύστημα» και σε αρχηγούς κομμάτων που με δηλώσεις τους «επηρέασαν τη δικαστική κρίση», ενώ επιμένει να αναφέρεται στην εισαγγελική πρόταση για αθώωση των στελεχών της Χρυσής Αυγής, «παραλείποντας» να σημειώσει πως η πρόταση δεν έγινε δεκτή από το δικαστήριο, που είναι αρμόδιο για τη λήψη αποφάσεων.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του δηλώνει πως είναι αθώος, ενώ ισχυρίζεται πως η μεταχείρισή του συνιστά… κατάργηση του κράτους δικαίου και παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Αξίζει να σημειωθεί πως δεν αναφέρεται ούτε μια φορά στη Χρυσή Αυγή ως οργάνωση, αλλά τοποθετείται αποκλειστικά για την προσωπική του υπόθεση και τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει. Προεξοφλεί, δε, πως οι Έλληνες ψηφοφόροι θα τον δικαιώσουν στο μέλλον, εκλέγοντάς τον ξανά βουλευτή.

Η εποχή που ως βουλευτής της Χρυσής Αυγής βιαιοπραγούσε ακόμα και κατά συναδέλφων του (υπενθυμίζονται οι περιπτώσεις του Ν. Δένδια και της Λ. Κανέλλη) χωρίς να γνωρίζει τις συνέπειες των πράξεών του έχουν περάσει ανεπιστρεπτ. Για τη σβάστικα,δε, που «κοσμεί» με τατουάζ το χέρι του, θα πρέπει είτε να συνεχίσει να φοράει μακριά πουκάμισα είτε να απευθυνθεί σε εργαστήριο αφαίρεσης αν θέλει να συνεχίσει να πολιτεύεται ως «αναβαπτισμένος» και «μετριοπαθέστερος» ακροδεξιός με το κόμμα «Έλληνες ΓΤΠ».

Θα χρειαστεί όμως τουλάχιστον τις πρώτες εκλογικές αναμετρήσεις να τις δώσει από την φυλακή, κατά τα φαινόμενα. Υπάρχει, βέβαια, και το ενδεχόμενο να η Πολιτεία να τον απαλλάξει και από αυτή τη δυσκολία, αν θεσπιστεί η ποινή της στέρησης πολιτικών δικαιωμάτων.

 

Πηγή:alfavita.gr

83

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση