Η ανάρτηση του Τάσου Θεοφίλου για την εισαγγελέα στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Η ανάρτηση του Τάσου Θεοφίλου για την εισαγγελέα στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Ένα περιστατικό από τη δίκη του θυμήθηκε ο Τάσος Θεοφίλου με ανάρτησή του στο facebook. Σε εκείνη την δίκη εισαγγελέας έδρας ήταν η Αδαμαντία Οικονόμου, η εισαγγελέας στη δίκη της Χρυσής Αυγής, και είχε τοποθετηθεί για το θέμα της αναγνώρισης ελαφρυντικών στον τότε κατηγορούμενο.

Γράφει ο Τάσος Θεοφίλου

Μετά την πρωτόδικη καταδίκη μου για ληστεία (και απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία) τον Γενάρη του 2013, οι συνήγοροι μου ζήτησαν τουλάχιστον να αναγνωριστεί, ως κάποιου είδους ισορροπίας στην απόφαση, το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.
Η κυρία Αδαμαντία Οικονόμου, εισαγγελέας της έδρας τότε, πρότεινε να απορριφτεί, με το σκεπτικό ότι «αφού διέπραξε ληστεία σημαίνει ότι πιο πριν την σχεδίαζε άρα δεν προκύπτει πρότερος έντιμος βίος…»
#Ελαφρυντικά_ΧΑ

Ο 38χρονος είχε συλληφθεί ως ύποπτος για συμμετοχή στη ληστεία τράπεζας στην Πάρο και στη δολοφονία του οδηγού ταξί Δημήτρη Μίχα, έξω από το κατάστημα. Ο Τάσος Θεοφίλου κατηγορήθηκε και για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς». Πρωτόδικα καταδικάστηκε σε 25 χρόνια κάθειρξη για να αθωωθεί και να απαλλαγεί οριστικά από τις κατηγορίες τον Ιούλιο 2017.

Η βάση για την σύλληψή του ήταν μια ανώνυμη καταγγελία και ένα εύρημα DNA, όμως το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων έκρινε ότι τα ενοχοποιητικά στοιχεία εναντίον του ήταν ανεπαρκή.

 

Πηγή:efsyn.gr

1.082

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση