Πότε θα ξηλωθεί η θυγατρική εγκληματική οργάνωση των νεοναζί στην Κύπρο;

Πότε θα ξηλωθεί η θυγατρική εγκληματική οργάνωση των νεοναζί στην Κύπρο;

Νίκος Τριμικλινιώτης

H ηγεσία της Χρυσής Αυγής κρίθηκε ένοχη για σύσταση και διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης. Στον πυρήνα της ιδεολογίας της υπάρχει η βία με βάση τη φυλή και το αίμα που εγγράφεται επίσης στην κάθετη ιεραρχική δομή της νεοναζιστικής αυτής οργάνωσης.
Η βία σε βάρος μεταναστών κι όσων δήθεν υπονομεύουν την «καθαρότητα της του έθνους» αποτελεί μέρος της «διαβατήριας τελετής» μύησης κι ανέλιξης στην ιεραρχία. Το δεδηλωμένο στέλεχος του Πολιτικού Συμβουλίου της Χρυσής Αυγής χρίστηκε τοπικός «αρχηγός» του θυγατρικού παραρτήματος που για τυπικούς λόγους γράφτηκε ως κόμμα με το όνομα του ΕΛΑΜ στη Κύπρο: «Είμαστε η Χρυσή Αυγή της Κύπρου» κόμπαζαν.

Έπαιρναν χρηματοδότηση, καθοδήγηση, εκπαίδευση και λάμβαναν από εγκάθετο έμμισθο της «μητρικής οργάνωσης». Δίκαια υπάρχει απαίτηση να ξηλωθεί το θυγατρικό παράρτημα στη Κύπρο. Κι όμως υπάρχει ολιγωρία και κάλυψη από τις διωκτικές αρχές μέχρι τώρα.

Η επικινδυνότητα της θυγατρικής οργάνωσης σε απόγνωση δεν έχει μειωθεί. Αμέσως μετά την καταδικαστική απόφαση, ως γνήσιοι επίγονοί των φασιστών του Μουσολίνι, επιχειρούν να αρνηθούν δήθεν κάθε σχέση με την καταδικασμένη μητρική οργάνωση.

Παράλληλα όμως βγάζουν έξω τα «τάγματα εφόδου», σπέρνοντας μίσος και βία σε μια ύστατη γκεμπελική απόπειρα να στρέψουν την προσοχή αλλού, στο Κυπριακό. Στην ίδια κατεύθυνση κινούνται κι άλλες οργανώσεις που είναι απολήξεις της φασιστικής ΕΟΚΑ Β που έκαναν το πραξικόπημα το 1974.
Με την ανακοίνωση του αποτελέσματος των τουρκοκυπριακών εκλογών (11 Οκτ. 2020), οι λεγόμενοι «Μαχητές» λύσσαξαν να σπάσουν το οδόφραγμα της Δερύνειας, δήθεν για να καταδικάσουν το «άνοιγμα» της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου.

Οι «Μαχητές» δεν είναι παρά νεοναζιστικοί πυρήνες Χρυσαυγιτών/ ΕΛΑΜιτών στην αμμοχωστιανή ποδοσφαιρική ομάδα Ανόρθωση, υπό τη διαταγή της νεοναζιστικής οργάνωσης.

Την ώρα λοιπόν που ανακοινωνόταν ότι το συνολικό ποσοστό των δυνάμεων που θέλουν ομοσπονδιακή επανένωση λαμβάνουν πλειοψηφία και που καταδεικνύει δυναμική νίκης κατά το δεύτερο γύρο των εκλογών την ερχόμενη Κυριακή, οι «Μαχητές» με την προβοκατόρική τους ενέργεια ενισχύουν τους αντίστοιχους ακροδεξιούς και διχοτομιστές τους απέναντι.

Με ρόπαλα, κράνη και μαύρα ρούχα και με εθνικιστικές και ρατσιστικές κραυγές μίσους και συνθήματα «Τούρκοι, Μογγόλοι, Δολοφόνοι» να προβοκάρουν, ενισχύοντας τις αντίστοιχες ακροδεξιές και διχοτομικές δυνάμεις βορείως του συρματοπλέγματος. Συνέλαβαν τέσσερα άτομα. Ωστόσο, μέχρι σήμερα κανένας Χρυσαυγίτης/ΕΛΑΜίτης δεν έχει καταδικαστεί για τα δεκάδες εγκλήματα που έχουν διαπράξει στη Κύπρο.

Πρέπει να νικηθούν και να ξηλωθούν οι θυγατρικές εγκληματικές τους οργανώσεις.

 

Πηγή:tvxs.gr

 

16

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση