#GDtrial Η πρόεδρος αποκαθιστά την αλήθεια για τους καταδικασμένους χρυσαυγίτες

#GDtrial Η πρόεδρος αποκαθιστά την αλήθεια για τους καταδικασμένους χρυσαυγίτες

Η Μαρία Λεπενιώτη ζήτησε διευκρινίσεις από την εισαγγελέα Αδαμαντία Οικονόμου για την πρότασή της.
  • Με την εισαγγελική πρόταση -που πρότεινε να φυλακιστεί μόνο ο Γιώργος Ρουπακιάς- συντάσσονται οι συνήγοροι υπεράσπισης.
  • Δεν νοείται καταδίκη για τόσο σοβαρά αδικήματα που να μην οδηγεί στη φυλακή, υποστηρίζει η Πολιτική Αγωγή.
  • Ποιοι κατηγορούμενοι είναι παρόντες στην αίθουσα.
  • Συγκέντρωση έξω από το Εφετείο με αίτημα να μην έχουν ανασταλτικό αποτέλεσμα οι ποινές.

Από το Θανάση Καμπαγιαννη δικηγόρο της Πολιτικής Αγωγής
«Η χτεσινή συνεδρίαση έληξε με κραυγές της υπεράσπισης που προσκόμισε δηλώσεις της πολιτικής αγωγής στο δικαστήριο στις οποίες είπαμε ότι η εισαγγελέας ψεύδεται όταν λέει ότι ο Λαγός δεν έχει παραβιάσει τους όρους. Οι δικηγόροι της υπεράσπισης μίλησαν για «συκοφαντική δυσφήμηση» και για πειθαρχικά.
Το δικαστήριο ανέβηκε σήμερα και η πρόεδρός του κυρία Μαρία Λεπενιώτη είπε: Από την επισκόπηση των ποινικών μητρώων προκύπτει ότι πολλοί κατηγορούμενοι έχουν καταδικαστεί με πολυετείς καθείρξεις. Η Πρόεδρος ζήτησε από την εισαγγελέα να συμπληρώσει την πρότασή της. Η εισαγγελέας είπε ότι αναφερόμενη σε «λευκά ποινικά μητρώα» των κατηγορουμένων «δεν εννοούσε όλους». Και ότι σε κάθε περίπτωση, ζητά την αναστολή για όλους.
Στη συνέχεια η Πρόεδρος ζήτησε, επιμελεία εισαγγελίας, να αναζητηθεί αν υπάρχει Βούλευμα με το οποίο να κρίνεται ότι ο Λαγός παραβίασε περιορισμούς διαμονής. Η εισαγγελέας σιώπησε, αν και υπάρχει τέτοιο Βούλευμα του 2015 με πρόταση μάλιστα του αναπληρωτή εισαγγελέα κυρίου Κωσταρέλλου. Το δικαστήριο διέκοψε για αύριο.»

Αύριο στις 11 η συνέχεια

Η πρόεδρος ζήτησε από την εισαγγελέα να αναζητήσει το βούλευμα που αναφέρεται σε παράβαση περιορισμού διαμονής από τον κατηγορούμενο Λαγό και διέκοψε για αύριο στις 11 το πρωί.

Η εισαγγελέας επέμεινε στην αναστολή και για όσους έχουν καθείρξεις

Λαμβάνοντας τον λόγο η εισαγγελέας επέμεινε να δοθεί αναστολή σε όλους διότι, όπως είπε, ακόμα και αυτοί που έχουν πολυετείς καθείρξεις, έχουν αποφυλακιστεί και δεν έχουν παραβιάσει κανένα περιοριστικό όρο.

Η πρόεδρος Μαρία Λεπενιώτη ζήτησε να να γραφτεί στα πρακτικά ότι η εισαγγελέας τάσσεται υπέρ της αναστολής για όλους ανεξαιρέτως.

Να συμπληρωθεί η εισαγγελική πρόταση ζητάει η Μαρία Λεπενιώτη

«Η κυρία εισαγγελέας στην πρότασή της αναφέρθηκε στα λευκά ποινικά μητρώα των κατηγορουμένων αλλά παρέλειψε να αναφερθεί στα ποινικά μητρώα Λιακόπουλου, Στεργιόπουλου, Στράτου, Σιατούνη, Στράτο, οι οποίοι έχουν καταδικαστεί σε καθείρξεις, όπως και οι Τσορβάς, Παπαβασιλείου, Καστρινός, Πανταζής και άλλοι. Επομένως ως προς αυτό θα πρέπει να συμπληρωθεί η πρότασή της»

Ποιοι κατηγορούμενοι είναι παρόντες

Εκτός από τον Αρτέμη Μταθιόπουλο, στη δικαστική αίθουσα βρίσκονται οι:

  • Ι. Αγγος, Ελπ. Καλαρίτης, Αν. Μιχάλαρος, Θ. Τσορβάς, Ν. Τσορβάς, Λ. Τσαλίκης (συνέργεια στη δολοφονία Φύσσα και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση)
  • Θ. Μαρίας, Κ. Παπαδόπουλος (απόπειρα ανθρωποκτονίας στους Αιγύπτιους αλιεργάτες και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση)
  • Χρ. Χατζηδάκης (πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση)
  • Β. Σιατούνης, Αθ. Στράτος. Δ. Λιακόπουλος, Χρ. Στεργιόπουλος (ένταξη σε εγκληματική οργάνωση)

Αρχίζει η συνεδρίαση

Σε εξέλιξη η συγκέντρωση έξω από το Εφετείο

Η συγκέντρωση μπροστά στο Εφετείο έχει ξεκινήσει.
Η προκλητική εισαγγελική πρόταση να ανατραπεί!

Δημοσιεύτηκε από Δεν είναι αθώοι στις Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2020

 

Στο Εφετείο η Μάγδα Φύσσα

Η μητέρα του Παύλου ήρθε πριν από λίγο με την κόρη της, Ειρήνη.

Φωτογραφία ΑρχείουEUROKINISSI

Στις 11 θα αρχίσει η συνεδρίαση

Ο γραμματέας ενημέρωσε ότι η προγραμματισμένη για τις 10 συνεδρίαση θα ξεκινήσει στις 11.

Ενωση Εισαγγελέων: Καλόπιστη η κριτική, να μην υπερβαίνει το μέτρο

Σε ανακοίνωσή της η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος αναφέρει:

Μετά την ολοκλήρωση δίκης μείζονος ενδιαφέροντος με πολυετή διάρκεια, λόγω της έλλειψης υποδομών, με αφορμή δημόσιες τοποθετήσεις παραγόντων της δίκης, εκπροσώπων κομμάτων και δημοσιεύματα, που στρέφονται με απαξιωτικά σχόλια και ανοίκειους χαρακτηρισμούς, κατά εισαγγελικού λειτουργού και στοχοποιούν αυτή, για την κατά συνείδηση κρίση της, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, (χωρίς να υπεισέρχεται στην ουσία της υπόθεσης), τονίζει για ακόμη μια φορά πως είναι σεβαστή η καλόπιστη κριτική προς τη δικανική κρίση των εισαγγελικών λειτουργών, πλην όμως η κριτική αυτή δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει κάθε μέτρο ευπρέπειας και να τείνει να αποτελέσει μοχλό πίεσης και προσβολής του ελεύθερου φρονήματος των δικαστικών λειτουργών, στοιχείο που αποτελεί θεμελιώδη πυλώνα του κράτους δικαίου και της δημοκρατίας.

Παρών ξανά ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος

Ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής καταδικάστηκε σε δεκαετή κάθειρξη για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Η κριτική στην εισαγγελέα

Οι αντιδράσεις για την εισαγγελική πρόταση εστιάζουν στο ότι υποβάθμισε την καταδίκη του Νίκου Μιχαλολιάκου το 1979 για βομβιστική επίθεση στον κινηματογράφο «Έλλη» με 18 τραυματίες.

Επίσης ότι ζήτησε αυτεπαγγέλτως αναστολή για τον Γιάννη Λαγό (ο οποίος δεν τη ζήτησε), ότι αποσιώπησε ότι είχε παραβιάσει τον περιοριστικό όρο του κατ’ οίκον περιορισμού το 2015 και ότι αναφέρθηκε στην τελευταία παρουσία του στη δικαστική αίθουσα, κατά την οποία όμως ο ευρωβουλευτής ζήτησε την εξαίρεση του δικαστηρίου (πλην της εισαγγελέως).

Στον δρόμο που χάραξε η εισαγγελέας

Οι συνήγοροι υπεράσπισης συντάσσονται με την εισαγγελέα που πρότεινε να δοθεί σε όλους αναστολή, εκτός από τον Γιώργο Ρουπακιά.

Αντίθετα, η Πολιτική Αγωγή υποστηρίζει ότι οι κατηγορούμενοι με τη στάση τους δεν παρέχουν κανένα εχέγγυο ότι δεν θα τελέσουν αλλά εγκλήματα και χαρακτηρίζει ισοπεδωτική την πρόταση της εισαγγελέως, η οποία, όπως λένε, λειτούργησε ως υπεράσπιση των χρυσαυγιτών.

«Καμία αναστολή, στη φυλακή οι ναζί»

Κάλεσμα για συγκέντρωση έξω από το Εφετείο κάνουν για σήμερα αρκετές οργανώσεις, μετά τη χθεσινή πρόταση της εισαγγελέως να δοθεί αναστολή στους καταδικασμένους.

«Η καταδίκη των φασιστών δεν αρκεί! Οι ναζί εγκληματίες πρέπει να οδηγηθούν στη φυλακή για τα εγκλήματά τους.
Κόντρα σε εισαγγελικές προτάσεις που ήθελαν αγωνιστές/τριες του κινήματος κι αθώους ανθρώπους(Θεοφίλου,Ηριάννα) στις φυλακές και τώρα τους ναζί στο σπίτι τους ελεύθερους,εμείς θα πούμε την τελευταία λέξη»
 δηλώνει η καμπάνια Δεν είναι Αθώοι.

Σε συγκέντρωση στις 10 το πρωί καλούν επίσης οι:

  • Καμπάνια Δεν Είναι Αθώοι
  • ΚΕΕΡΦΑ
  • ΚΚΕ (μ-λ)
  • Ανοιχτή Συνέλευση Περάματος
  • Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας-Πειραιά
  • Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών
  • Ξεκίνημα-Διεθνιστική Σοσιαλιστική Οργάνωση
  • Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε
  • Πανελλαδική Δικτύωση Αντιρατσιστικών & Μεταναστευτικών Συλλογικοτήτων
Πηγή: efsyn.gr

 

356

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση