Νέα Υόρκη: Η σημαία του Νότου, βρέθηκε δεμένη στην είσοδο ενός μουσείου, αφιερωμένου στην εβραϊκή ιστορία και παράδοση

Νέα Υόρκη: Η σημαία του Νότου, βρέθηκε δεμένη στην είσοδο ενός μουσείου, αφιερωμένου στην εβραϊκή ιστορία και παράδοση

Η σημαία του Νότου, βρέθηκε δεμένη στην είσοδο ενός μουσείου στη Νέα Υόρκη, αφιερωμένου στην εβραϊκή ιστορία και παράδοση. Η αστυνομία ερευνά το περιστατικό. «Πρόκειται για μια τρομερή επίθεση εναντίον της κοινότητάς μας και πρέπει να αντιμετωπιστεί τάχιστα», δήλωσε ο Jack Kliger, πρόεδρος του Μουσείου Εβραϊκής Κληρονομιάς. «Η σημαία του Νότου είναι ένα ισχυρό σύμβολο της λευκής υπεροχής, όπως αποδεικνύεται από τα γεγονότα στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ αυτήν την εβδομάδα. Αυτό το μίσος έχει φτάσει στο κατώφλι μας, λίγα βήματα μακριά από ένα τρένο που κάποτε μετέφερε Εβραίους στο στρατόπεδο θανάτου του Άουσβιτς. Αυτές οι φρικτές πράξεις του αντισημιτισμού πρέπει να τελειώσουν τώρα». Όταν οι υποστηρικτές του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ παραβίασαν βίαια το Καπιτώλιο των ΗΠΑ την Τετάρτη, όχι μόνο εμφανίστηκαν σημαίες του Νότου αλλά υπήρχαν και υποστηρικτές του Τραμπ που φορούσαν πουκάμισα που έλεγαν «Camp Auschwitz» και «6MWE», που σημαίνει «6 εκατομμύρια δεν ήταν αρκετά», αναφερόμενοι στα 6 εκατομμύρια Εβραίων που δολοφονήθηκαν από τους Ναζί στο Ολοκαύτωμα.

Μάλιστα ένα μέλος του Κογκρέσου, η Mary Miller από το Ιλλινόις, ανέφερε ακόμη και τον Χίτλερ στους υποστηρικτές της σε μια συγκέντρωση την Τρίτη, λέγοντας: «Ο Χίτλερ είχε δίκιο σε ένα πράγμα. Είπε:» Όποιος έχει τη νεολαία έχει το μέλλον. »

Ο Cuomo, κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, έδωσε εντολή στην αστυνομία να βοηθήσει στην έρευνα. «Η σημαία του Νότου είναι ένα αποκρουστικό σύμβολο μίσους και είμαι αηδιασμένος από το γεγονός ότι κάποιος επιχείρησε να εκφοβίσει τους Εβραίους γείτονές μας, δένοντας μία σημαία στην πόρτα του Μουσείου Εβραϊκής Κληρονομιάς στη Νέα Υόρκη», δήλωσε. «Oι ρατσιστές έχουν ενθαρρυνθεί από τη διχαστική ρητορική του Ντόναλντ Τραμπ – αλλά δεν θα τους αφήσουμε να πετύχουν.»

Πηγή: https://gothamist.com

68

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση