Οι υγειονομικοί της Πάτρας απαντούν στη «στοχοποίησή» τους ως αρνητές του εμβολίου

Οι υγειονομικοί της Πάτρας απαντούν στη «στοχοποίησή» τους ως αρνητές του εμβολίου

Tην έντονη αντίδραση των υγειονομικών στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» της Πάτρας προκάλεσαν οι αναφορές της Προέδρου της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρίας Θεοδωρίδου ότι το ιατρικό προσωπικό «αμέλησε» να εμβολιαστεί και για αυτό υπήρξε διασπορά του ιού.

Τη Δευτέρα, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία του εμβολιασμού, η Μαρία Θεοδωρίδου μάλιστα αναφέρθηκε και σε πιθανή «δυσπιστία» των υγειονομικών απέναντι στο εμβόλιο. «Από αμέλεια, από δυσπιστία, από κόπωση αμέλησαν οι νοσηλευτές και λιγότερο οι γιατροί να εμβολιαστούν;» αναρωτήθηκε και συνέχισε λέγοντας: «Δάσκαλε που δίδασκες και λόγο δεν εκράτεις» «Αποτελεί δυσάρεστη έκπληξη και ας ελπίσουμε να είναι και εξαίρεση. Θα πρέπει όλοι μα όλοι να επωφεληθούμε από το δώρο του εμβολίου» πρόσθεσε.

Η αναφορά της προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση των υγειονομικών, μέσω του Προέδρου των Εργαζομένων, Κώστα Πετρόπουλου:

«Πολλοί από όσους νόσησαν με τη βρετανική μετάλλαξη είχαν προλάβει να κάνουν την πρώτη δόση και μάλιστα μια γιατρός την είχε κάνει και από τους πρώτους. Είναι γνωστά πια τα δεδομένα της μικρής ακόμα ανοσίας μετά την Α’ δόση και έχουμε αρκετά τέτοια παραδείγματα και στην Ελλάδα ήδη, ανθρώπων δηλαδή που κόλλησαν από την Α’ στη Β’ δόση. Καμία αμέλεια εκ μέρους των εργαζόμενων, είναι ντροπή να το λένε αυτό, όταν στην Α’ παθολογική οι γιατροί ένιωθαν διαρκώς απροστάτευτοι. Είναι γνωστό στην τοπική κοινωνία τι συμβαίνει μέσα στο νοσοκομείο. Κάποιοι γιατροί λοιπόν κόλλησαν μετά την πρώτη δόση και κάποιοι δεν πρόλαβαν να την κάνουν. Δεν αποφασίζει το νοσοκομείο και οι εργαζόμενοι πότε έρχεται η σειρά τους να εμβολιαστούν».

Προειδοποιούσαν από τα μέσα Ιανουαρίου

Σημειώνεται επίσης ότι οι υγειονομικοί της Πάτρας αλλά και η ΠΟΕΔΗΝ είχαν προειδοποιήσει για μεγάλη διασπορά στο νοσοκομείο τους από τα μέσα Ιανουαρίου, τονίζοντας ότι οι επισκέπτες μπαίνουν στο νοσοκομείο χωρίς έλεγχο. ή .«Στο επταώροφο κτήριο του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» Πατρών, εν αντιθέσει με τα άλλα νοσοκομεία, επιτρέπεται η είσοδος επισκεπτών. Την Παρασκευή, στη Α΄ παθολογική κλινική, ένας συνοδός ειδοποίησε ότι είναι θετικός στο κορονοϊό και κατά την ιχνηλάτηση μέχρι τώρα βρέθηκαν 4 ασθενείς θετικοί στον ίδιο και στον διπλανό θάλαμο», σημείωνε τότε ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.Κατά την ιχνηλάτηση βρέθηκαν 4 ασθενείς θετικοί, στον ίδιο και διπλανό θάλαμο. «Μάλιστα μία 44χρονη ασθενής, μεταφέρθηκε στη κλινική κοροναϊού, επιβαρύνθηκε η υγεία της, διασωληνώθηκε, όμως δεν τα κατάφερε και έχασε τη ζωή της», ανέφερε επίσης ο κ. Γιαννάκος.

Θετικοί στο κοροναϊό είχαν βρεθεί τότε ακόμη 4 συνοδοί ασθενών και ένας γιατρός. «Καλούμε τον διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, που έχει αποδείξει την ευαισθησία του σε τέτοια ζητήματα, να παρέμβει άμεσα. Δεν μπορεί να είναι το νοσοκομείο ξέφραγο αμπέλι, ειδικά τώρα με τον κορονοϊό. Με επιστολή του, το νοσηλευτικό προσωπικό της κλινικής περιγράφει το μπάχαλο» τόνιζε  η ΠΟΕΔΗΝ.

«Η εργασία μας είναι η μισή ζωή μας πρέπει να είναι ποιοτική και φυσιολογική και όχι σα να δουλεύουμε σε εργοστάσιο! Ότι έχουμε τόσους θετικούς, άλλοι 2 συνοδοί σήμερα, η διασπορά στο τμήμα είναι ξεκάθαρο ότι είναι μεγάλου βαθμού, οι συνοδοί συνεχίζουν να περνάνε ελεύθερα την είσοδο και εμείς χωρίς αντίδραση παθητικά συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για το καλο του τμήματος, μας ξεπερνάει» ανέφεραν τότε οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου, σε μία οργισμένη ανακοίνωση για την ανυπαρξία μέτρων προστασίας.

 

 

Πηγή: thepressproject.gr

35

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση