Ολυμπιακοί Αγώνες – Τζούντο: Άλλος ένας τζουντόκα αρνήθηκε να αντιμετωπίσει τον Ισραηλινό Μπουτμπούλ

Ολυμπιακοί Αγώνες – Τζούντο: Άλλος ένας τζουντόκα αρνήθηκε να αντιμετωπίσει τον Ισραηλινό Μπουτμπούλ

Είχε συνέχεια η κίνηση του Αλγερινού τζουντούκα που αυτοαποκλείστηκε από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, μια και ο Σουδανός, που θα τον αντικαθιστούσε, επέλεξε να πράξει το ίδιο.

Ο Αλγερινός Φετί Νουρίν έκανε την αρχή, ο Σουδανός Μοχαμέντ Αμπνταλρασούλ πήρε τη σκυτάλη και απέσυρε επίσης τη συμμετοχή του από το αγώνα με τον Ισραηλινό Τοχάρ Μπουτμπούλ στην κατηγορία των 73 κιλών του ολυμπιακού τουρνουά του τζούντο.

Ο Νουρίν είχε επιλέξει να ξοδέψει την ευκαιρία της συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, καθώς σε συνέχεια της διαμαρτυρίας του ενάντια στην πολιτική του Ισραήλ στην Παλαιστίνη τού αφαιρέθηκε η διαπίστευση και αποβλήθηκε από το Ολυμπιακό Χωριό.

Αντιθέτως για τον Αμπνταλρασούλ δεν δόθηκαν διευκρινήσεις ή έγινε κάποιο άλλο σχόλιο. Αν δηλαδή επρόκειτο για πρωτοβουλία που είχε το ίδιο ακριβώς υπόβαθρο ή μεσολάβησε οτιδήποτε άλλο που τον ανάγκασε να μην κατέβει στην αναμέτρηση με τον Μπουτμπούλ.

Ο Σουδανός βρίσκεται στο νο469 της παγκόσμιας κατάταξης και τύχη δεν θα είχε απέναντι στον έβδομο καλύτερο τζουντόκα της κατηγορίας. Όπως και να ‘χει όμως έχουν ενδιαφέρον οι λεπτομέρειες της απόσυρσής του από το τουρνουά στο Τόκιο.

Πηγή: sport24.gr

1.119

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση