Έντεκα μετανάστες αγνοούνται στα ανοιχτά των Καναρίων

Έντεκα μετανάστες αγνοούνται στα ανοιχτά των Καναρίων

Έντεκα μετανάστες αγνοούνται στα ανοικτά του ισπανικού αρχιπελάγους των Καναρίων νησιών από τους 39 που επέβαιναν σε μικρό πλεούμενο, σύμφωνα με μαρτυρίες επιζώντων μεταναστών που διασώθηκαν από την ισπανική ακτοφυλακή.

«Είκοσι οκτώ μετανάστες από το Μαγκρέμπ διασώθηκαν σήμερα γύρω στις 05:00 (06:00 ώρα Ελλάδας) σε ένα πλεούμενο ανατολικά του νησιού Λανθαρότε», δήλωσε εκπρόσωπος της ακτοφυλακής.

Σύμφωνα με το AFP, η ακτοφυλακή έχει ήδη ξεκινήσει έρευνες για τους αγνοούμενους στη ζώνη αυτή ανοικτά της βορειοδυτικής Αφρικής, διευκρίνισε η εκπρόσωπος.

Οι 28 διασωθέντες είναι δύο γυναίκες, δύο ανήλικοι και 24 άνδρες.

Ένας ανήλικος και τρεις άνδρες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο με υποθερμία, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης στο Twitter.

Την περασμένη Πέμπτη, μια μετανάστρια που διασώθηκε ανοικτά του νησιού Γκραν Κανάρια είχε δηλώσει πως βρισκόταν πάνω σε ένα πλεούμενο με περίπου 50 άτομα, που πιθανότητα πνίγηκαν.

Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης των Ηνωμένων Εθνών ανέφερε ότι τουλάχιστον 250 μετανάστες πέθαναν στη διαδρομή προς τα Κανάρια Νησιά τους πρώτους έξι μήνες του 2021. Πολλοί πρόσφυγες και μετανάστες επιλέγουν τον θαλάσσιο δρόμο προς τα Κανάρια για να εισέλθουν στην Ευρώπη.

Η ομάδα δικαιωμάτων των μεταναστών Walking Borders καταμέτρησε σχεδόν 2.000 θανάτους την ίδια περίοδο.

Από την πλευρά της, η ισπανική ΜΚΟ Caminando Fronteras δηλώνει πως τουλάχιστον 1.851 άνθρωποι έχασαν πέρυσι τη ζωή τους στην προσπάθεια να κάνουν αυτό τον διάπλου.

Πηγή: efsyn.gr

24

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση