8 χρόνια από τη δολοφονία του Πάυλου Φύσσα – Αντιφασιστική συγκέντρωση στο Κερατσίνι το Σάββατο 18 Σεπτέμβρη

8 χρόνια από τη δολοφονία του Πάυλου Φύσσα – Αντιφασιστική συγκέντρωση στο Κερατσίνι το Σάββατο 18 Σεπτέμβρη

8 χρόνια από τη δολοφονία του Πάυλου Φύσσα

Αντιφασιστική συγκέντρωση στο Κερατσίνι το Σάββατο 18 Σεπτέμβρη

Η Κίνηση «Απελάστε τον Ρατστισμό» καλεί στην αντιφασιστική συγκέντρωση που θα γίνει το Σάββατο 18 Σεπτέμβρη, στις 5:30 μ.μ. στο μνημείο της δολοφονίας του Παύλου στο Κερατσίνι και στην πορεία που θα ακολουθήσει ως το ιστορικό μπλόκο της Κοκκινιάς.

Είναι μια μέρα μνήμης και αγώνα. Οχτώ χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου από τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής, το αντιφασιστικό κίνημα έχει πετυχει μια μεγάλη νίκη: Η ηγεσία της Χρυσής Αυγής είναι στη φυλακή και τα τάγματα εφόδου της έχουν διαλυθεί. Όμως ούτε οι φασίστες έχουν εκλείψει, ούτε οι αιτίες και οι αφορμές που εκμεταλλεύονται επιχειρώντας να ξαναβγούν στον προσκήνιο.

Η πρόσφατη διάλυση της αντιφασιστικής συγκέντρωσης από την ΕΛ.ΑΣ με αφορμή τα δρώμενα της κούκλας Αμάλ στο Μεταξουργείο, την ώρα που μια χούφτα φασιστών προστατεύονταν προκλητικά από πολλές διμοιρίες ΜΑΤ είναι ενδεικτική.

Οι δολοφονίες προσφύγων/ισσών και οι παράνομες επαναπροωθήσεις χιλιάδων ανθρώπων στο Αιγαίο και στον Έβρο είναι επίσημη κυβερνητική πολιτική με τις πλάτες της ΕΕ.

Η εθνικιστική/αντιτουρκική προπαγάνδα καθημερινά σουλατσάρει στα κεντρικά δελτία ειδήσεων των συστημικών ΜΜΕ.

Ενώ την ώρα που τα σωματεία των εκπαιδευτικών δίνουν μάχη για το άνοιγμα των σχολείων με μέτρα υγειονομικής ασφάλειας, οι Μπογδάνοι της κυβέρνησης στοχοποιούν νήπια προσφυγόπουλα και μεταναστόπουλα δημοσιοποιώντας τα ονόματά τους σε ένα κρεσέντο ρατσιστικής υστερίας.

Γι’ αυτό, η μαζική κινητοποίηση της 18η Σεπτέμβρη έχει μεγάλη σημασία. Για να συνεχίσουν οι φασίστες της ΧΑ και τα διασπασμένα παρακλάδια τους να βρίσκονται στο περιθώριο. Για να ξανακαταδικαστούν οι χρυσαυγίτες χωρίς να μειωθεί η ποινή τους στο Εφετείο που ακολουθεί. Απέναντι στις ρατσιστικές και εθνικιστικές πολιτικές της κυβέρνησης που τους θρέφει. Για να ενισχύσουμε την αλληλεγγύη στον κόσμο της προσφυγιάς που αγωνίζεται για ζωή κι ελευθερία.

Όλες και όλοι, στις 18 Σεπτέμβρη στο Κερατσίνι.

Ποτέ ξανά φασισμός – Ο Παύλος ΖΕΙ – Ο αγώνας συνεχίζεται

Κίνηση «Απελάστε τον Ρατσισμό»

67

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση