Πουλούσε τον εαυτό του ως σκλάβο για να γλιτώσει τη φτώχεια. Viva Capitalism!

Πουλούσε τον εαυτό του ως σκλάβο για να γλιτώσει τη φτώχεια. Viva Capitalism!

Ένα ακόμα θύμα του καπιταλισμού, ο 26χρονος ο Αλιγιού Ιντρίς, από τη Νιγηρία, συνελήφθη την περασμένη Τρίτη, από την αστυνομία ηθών του Κάνο, αφού κυκλοφόρησαν σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες του, όπου ανέφερε ότι πουλάει τον εαυτό του σε δημοπρασία, με τιμή εκκίνησης τα 20 εκατομμύρια νάιρα (περίπου 42.000 ευρώ). Η τιμή ήταν… κρεμασμένη στο λαιμό του.

Το Κάνο, στη βόρεια Νιγηρία, είναι μία από τις δέκα μουσουλμανικές Πολιτείες της χώρας όπου εφαρμόζεται η σαρία, ο ισλαμικός νόμος, παράλληλα με το νιγηριανό δίκαιο. «Τον συλλάβαμε επειδή έθεσε προς πώληση τον εαυτό του, αυτό είναι παράνομο με βάση τον ισλαμικό νόμο» ανέφερε ο Λαουάλ Ιμπραχίμ Φάγκε, ένας εκπρόσωπος της θρησκευτικής αστυνομίας, της αποκαλούμενης Χισμπάχ. Ο νεαρός είναι υπό κράτηση, πρόσθεσε, εξηγώντας ότι προχώρησε σε αυτήν την «απαράδεκτη ενέργεια» λόγω της φτώχειας και της αμάθειάς του. Ο εκπρόσωπος της ισλαμικής αστυνομίας διευκρίνισε ότι δεν έχει ασκηθεί δίωξη στον Ιντρίς.

Ο ίδιος είπε στους δημοσιογράφους ότι ήθελε να πουληθεί για να γλιτώσει «από την ανυπόφορη φτώχεια» και ότι θα έδινε τα μισά χρήματα στους γονείς του και δύο εκατομμύρια νάιρα σε εκείνον που θα οργάνωνε τον πλειστηριασμό. Υποσχέθηκε επίσης ότι θα γίνει «ο πιστός υπηρέτης» όποιου τον αγοράσει.

Η Νιγηρία, η μεγαλύτερη παραγωγός πετρελαίου στην Αφρική, χτυπήθηκε σκληρά από την πανδημία και από τα περιοριστικά μέτρα για την αντιμετώπισή της. Ο πληθωρισμός, ιδίως στα τρόφιμα, είναι πολύ υψηλός, γεγονός που επιτείνει τη φτώχεια πολλών κατοίκων, οι περισσότεροι εκ των οποίων αναγκάζονται να ζουν με λιγότερα από δύο δολάρια την ημέρα!
Πηγή: ergasianet.gr

163