Αλληλεγγύη στους διωκόμενους αντιφασίστες!

Αλληλεγγύη στους διωκόμενους αντιφασίστες!

Τον Ιουλιο του 2021 σε ένα από τα συλλαλητήρια ενάντια στο εμβόλιο, στα οποία ως επί το πλείστον ηγεμονικό ρόλο είχε η ακροδεξιά, αποφασίσαμε να αντιδράσουμε. Δεν ήταν δυνατόν να γίνει ανεκτή η παρουσία στο δημόσιο χώρο ένα χρόνο μετά την καταδίκη της ναζιστικής εγκληματικής ΧΑ οργανωμένων φασιστικων ομάδων. Στο συγκεκριμένο συλλαλητήριο είδαμε κομμάτι της συγκεντρωσης στοιχισμένο σαν άλλο τάγμα εφόδου, είδαμε φωτογραφίες με πανο με στοχάδια και ρατσιστικά εθνικιστικά συνθήματα.

Ως Αντιφασιστικος Συντονισμός όπως έκαναν και άλλες συλλογικότητες αποφασίσαμε να καλέσουμε αντισυγκέντρωση στα Προπύλαια με σκοπό να αναδείξουμε ότι αυτες οι συγκεντρώσεις ρίχνουν νερό στον μύλο του φασισμού και καταλήγουν να ενισχύουν τις αντιυγειονομικές πολιτικές για τη διαχείριση της πανδημίας. Προταξαμε την ανάγκη της ενίσχυσης του ΕΣΥ και του μαζικού εμβολιασμού απέναντι στο συρφετο της ακροδεξιάς(Κόμμα Κασιδιαρη, Λαγού, Propatria κλπ) που εντεχνως προσπαθούσε να αναγεννηθεί μέσα από τις στάχτες της μέσα από αυτές τις αντεπιστημονικές θεωρίες που προταξαν αυτά τα συλλαλητήρια.
Στη διάρκεια της συγκέντρωσης οταν ακροδεξιοι προσπάθησαν να προσεγγίσουν, ακολούθησε συμπλοκή με κομμάτι της περιφρούρησης της αντιφασιστικης συγκέντρωσης. Ως δια μαγείας οι δυνάμεις καταστολής εμφανίστηκαν για να υπερασπίσουν τους ακροδεξιους, χτυπώντας κι απωθώντας την αντισυγκέντρωση πραγματοποιώντας συλλήψεις μονομερώς όπως μας έχουν συνηθίσει. Για μια ακόμα φορά τα ΜΑΤ υπερασπίστηκαν σθεναρά τους φασίστες.
Μερικές μέρες μετά σχηματίστηκε δικογραφία με κακουργηματικες κατηγορίες για 7 συμμετέχοντες στην αντισυγκέντρωση. Για να γίνει κατανοητό το στήσιμο της δικογραφίας, αυτή βασίστηκε στις επώνυμες καταθέσεις των ακροδεξιών ενώ περιλαμβάνεται και η κλοπή επειδή ένας εξ αυτών δήλωσε ότι έχασε προσωπικά αντικείμενα εκείνη τη μέρα.
Από τη μεριά μας όντας μια από τις συλλογικότητες που είχαμε καλέσει στην αντιφασιστικη συγκέντρωση, ενόψει της ανάκρισης στις 20 Γενάρη εκφράζουμε την πολύπλευρη αλληλεγγύη μας στους διωκόμενους και συνεχίζουμε να έχουμε ανοιχτό μέτωπο με την καταστολή, την ακροδεξιά, το ρατσισμό και το φασισμό.
Οργανώνουμε τη δράση μας ενόψει της επετείου των Ιμίων στα τελη του μήνα.
Οι δρόμοι ανήκουν στον κόσμο που αγωνίζεται για ενίσχυση του ΕΣΥ, για δωρεαν μάσκες, PCR και rapid tests, για τα δικαιώματα προσφύγων και μεταναστριών απέναντι σε κάθε λογής ακροδεξιά γκρουπα και το σύστημα που εξυπηρετεί!
71

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση