Οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής εξαπέλυσαν νέα επίθεση στην Πλατεία των Τζαμιών — δεκάδες τραυματίες

Οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής εξαπέλυσαν νέα επίθεση στην Πλατεία των Τζαμιών — δεκάδες τραυματίες

Νέα επιδρομή στο συγκρότημα του τζαμιού Al-Aqsa στην κατεχόμενη Ιερουσαλήμ, ξεκίνησαν νωρίς το πρωί οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής. Δεκάδες Παλαιστίνιοι μουσουλμάνοι πιστοί συνελήφθησαν ή τραυματίστηκαν.


Νέα επιδρομή στο συγκρότημα του τζαμιού Al-Aqsa στην κατεχόμενη Ιερουσαλήμ, ξεκίνησαν νωρίς το πρωί  οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής.  Δεκάδες Παλαιστίνιοι μουσουλμάνοι πιστοί συνελήφθησαν ή τραυματίστηκαν.

Η επιδρομή είναι η δεύτερη μετά την επίθεση της ισραηλινής αστυνομίας την Παρασκευή, μέσα στο ίδιο το τέμενος Αλ Ακσά, έγινε  κάτω από τις συνεχείς εκκλήσεις εξτρεμιστικών εβραϊκών οργανώσεων  που παροτρύνουν τους Εβραίους εποίκους σε μια μαζική προκλητική επίσκεψη στο τέμενος κατά τη διάρκεια των εορτών του Πάσχα, που συμπίπτουν με τον μήνα νηστείας των μουσουλμάνων του Ραμαζανιού, μια εποχή που χιλιάδες μουσουλμάνοι, κυρίως Παλαιστίνιοι, συνήθως μένουν στον ιερό χώρο για λατρεία μέρα και νύχτα.

Η Παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος ανέφερε  ότι οι γιατροί της περιέθαλψαν τουλάχιστον 10 τραυματισμένους Παλαιστίνιους μετά τη νέα ισραηλινή επιδρομή στον ιερό χώρο, από τους οποίους οι τρεις εισήχθησαν στο νοσοκομείο.

Ο ανταποκριτής της WAFA κατέγραψε επίσης ότι οι επιτιθέμενες δυνάμεις κυνήγησαν τους πιστούς και πέταξαν, χωρίς διάκριση, χειροβομβίδες κρότου-λάμψης και δακρυγόνα για να αδειάσουν τον ιερό χώρο των μουσουλμάνων πιστών ώστε να εξασφαλίσουν την είσοδο Ισραηλινών Εβραίων εποίκων που επιθυμούσαν να γιορτάσουν το Πάσχα μέσα στις αυλές του τζαμιού.

Τουλάχιστον τρεις συλλήψεις αναφέρθηκαν μεταξύ των Παλαιστινίων πιστών, είπε ο ανταποκριτής της WAFA. Οι πιστοί που είχαν παγιδευτεί μέσα στο κτίριο Masjid al-Qibli στη νότια περιοχή του ιερού τόπου κάλεσαν επίσης σε βοήθεια μέσω μεγαφώνων, αφού κλειδώθηκαν μέσα στο κτίριο από τις επιτιθέμενες ισραηλινές δυνάμεις.

Κατά τη διάρκεια της επιδρομής ομάδες Εβραίων εποίκων εισήλθαν στον ιερό χώρο και πραγματοποίησαν προκλητικές περιοδείες και ταλμουδικές τελετουργίες, ενώ Παλαιστίνιοι που αναγκάστηκαν να φύγουν από τον ιερό χώρο προσπάθησαν να αποκλείσουν τα σοκάκια που χρησιμοποιούσαν οι έποικοι στο δρόμο τους προς τον ιερό τόπο.

Η επίθεση σημειώθηκε παρά το γεγονός ότι μια πρώτη τέτοια επίθεση τα ξημερώματα της Παρασκευής αντιμετωπίστηκε με δηλώσεις καταδίκης από ηγέτες του κόσμου, των Ηνωμένων Εθνών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σημειώνει το ειδησεογραφικό πρακτορείο WAFA.


 

Πηγή: imerodromos.gr

16

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση