Κατέληξε δημοσιογράφος που δεχτεί σφαίρα στο κεφάλι σε διαδήλωση στη Χιλή

Κατέληξε δημοσιογράφος που δεχτεί σφαίρα στο κεφάλι σε διαδήλωση στη Χιλή

Δημοσιογράφος που είχε χτυπηθεί από σφαίρα στο κεφάλι καθώς κάλυπτε βίαια επεισόδια, στο περιθώριο των διαδηλώσεων για την Πρωτομαγιά στο Σαντιάγο της Χιλής, υπέκυψε χθες στα τραύματά της, ανακοίνωσε το νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν επί 12 ημέρες.


«Η Φραντσίσκα δεν μας εγκατέλειψε. Τη σκότωσαν. Με αυτά τα λόγια, επιβεβαιώνουμε τον θάνατο της αγαπημένης μας Φραν. Θα μας λείψει και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αποκαλύψουμε την αλήθεια» ανέφερε ο τοπικός τηλεοπτικός σταθμός Señal 3 de La Victoria, με τον οποίο συνεργαζόταν.

Πλήθος κόσμου βγήκε στους δρόμους της πρωτεύουσας κρατώντας κεριά, λουλούδια και φωτογραφίες, στη μνήμη της, ενώ ομάδες κουκουλοφόρων έστησαν οδοφράγματα και διέκοψαν την κυκλοφορία στην Πλατεία Ιταλίας, επίκεντρο του μαζικού κινήματος διαμαρτυρίας από το 2019.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων την Πρωτομαγιά, κακοποιοί ενεπλάκησαν με πλανόδιους εμπόρους και τρεις δημοσιογράφοι, δύο γυναίκες κι ένας άνδρας, τραυματίστηκαν από σφαίρες. Η νεαρή υπέστη εγκεφαλική αιμορραγία, εξήγησε ο Ντανιέλ Ροδρίγκες, επικεφαλής της μονάδας εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου.

Την περασμένη εβδομάδα, τρεις φερόμενοι ως δράστες συνελήφθησαν. Ο ένας, ο οποίος φέρεται να πυροβόλησε τη δημοσιογράφο, προφυλακίστηκε, καθώς καταρτίζεται δικογραφία σε βάρος του για ανθρωποκτονία και παράνομη οπλοκατοχή.

Ο πρόεδρος της χώρας, Γκαμπριέλ Μπόριτς, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια της εκλιπούσας, μητέρας μικρού αγοριού. «Δεν θα επιτρέψουμε να υπάρξει ατιμωρησία» στην υπόθεση.


 

Πηγή: efsyn.gr

21

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση