Δίκη Φιλιππίδη: Διακόπηκε η κατάθεση της δεύτερης καταγγέλλουσας- «Όρμησε πάνω μου σαν άγριο θηρίο»

Δίκη Φιλιππίδη: Διακόπηκε η κατάθεση της δεύτερης καταγγέλλουσας- «Όρμησε πάνω μου σαν άγριο θηρίο»

Διακόπηκε για αύριο η κατάθεση της δεύτερης καταγγέλλουσας στη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη. Κατέρρευσε από έντονη φόρτιση η μάρτυρας.

Σε μία διαδικασία γεμάτη ένταση με την πρόεδρο της έδρας να αποσύρεται φωνάζοντας προς τους συνηγόρους ότι δεν γίνεται έτσι μια δίκη, εξελίχθηκε η συνεδρίαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, με κατηγορούμενο τον Πέτρο Φιλιππίδη.

Η δεύτερη καταγγέλουσα ξεκίνησε να περιγράφει στιγμές που έζησε μέσα στο θέατρο «Μουσούρη» το 2010. «Όρμησε πάνω μου κυριολεκτικά σαν άγριο θηρίο και άρχισε να με φιλάει», κατέθεσε.

Η δεύτερη καταγγέλουσα συχνά ξέσπασε σε λυγμούς και φάνηκε να βρίσκεται σε αδυναμία να στηριχθεί στα πόδια της, ιδίως τη στιγμή που περιέγραψε την αξιόποινη πράξη . «Προσπαθώ με κόπο να θυμηθώ όσες περισσότερες λεπτομέρειες μπορώ. Κάποιες μπορεί να είναι χρήσιμες και κάποιες άχρηστες», εξήγησε στο δικαστήριο, το οποίο διέκοψε ξανά για να ηρεμήσει η γυναίκα.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε την αντίδραση της υπεράσπισης η οποία επισημαίνοντας το γεγονός ότι είχε προταθεί στη γυναίκα να συνεχίσει την κατάθεση της καθιστή -πράγμα που αρνήθηκε- έθεσε ζήτημα… «θεάτρου», προκαλώντας την αγανάκτηση της προέδρου.

Υπεράσπιση: Εδώ δεν είναι παράσταση…

Πρόεδρος: Μη διακόπτεται συνέχεια την εξέταση των μαρτύρων. Ας αφήσουμε την πρόοδο της αποδεικτικής διαδικασίας. Δεν γίνεται έτσι η διαδικασία!

Μάρτυρας: Ζω μεγάλη ένταση, δεν λιποθυμάω. Χάνω την…

Ο Λάκης ο Γλυκούλης

Η δεύτερη καταγγέλουσα ανέφερε πως μέχρι εκείνο το απόγευμα δεν είχε καταλάβει ότι υπήρχε άλλη σχέση πέρα από αυτή του μέντορα και του μαθητή. Περιέγραψε αναλυτικά όλες τις φορές που βρέθηκε στο θέατρο εκείνο το Φεβρουάριο. «Την επόμενη ημέρα θα πήγαινα να παρακολουθήσω την παράσταση. Με πήρε τηλέφωνο το πρωί και είπε να πάω νωρίς. Μου είπε ότι υπάρχει ένας ρόλος στο Λάκη το Γλυκούλη και με έχει προτείνει. Εννοείται πως χάρηκα πάρα πολύ. Καταλάβαινα ότι όλη αυτή η θετική αντιμετώπιση του ήταν γιατί πήγα συστημένη και γιατί ήμουν καλή ηθοποιός κι θα τον έβγαζα ασπροπρόσωπο. Ήθελε να πάω νωρίτερα για να μου δώσει το σενάριο για το ρόλο και το κείμενο της παράστασης» περιέγραψε και πρόσθεσε ότι έφτασε στο θέατρο περίπου 12:00 με 12:30. Όπως είπε, το θέατρο ήταν κλειστό και μπήκε από την πίσω πόρτα με την καθοδήγηση του κατηγορουμένου.

«Με ξάφνιασε ότι με υποδέχθηκε με ένα παντελόνι και ένα φανελάκι λευκό με τιράντες. Πήγαμε στο καμαρίνι, δεν συναντήσαμε κανέναν, δεν ήταν κανείς στο θέατρο. Μου είπε στο καμαρίνι «βγάλε το παλτό σου» αλλά του είπα ότι κρύωνα. Ήταν η δεύτερη φορά που είχε έρθει σε δύσκολη θέση, την πρώτη ήταν με τη ενδύτρια ενώ ντυνόταν. Οι ηθοποιοί δεν γδυνόμαστε ο ένας μπροστά στον άλλο, το κάνουμε μόνο αν υπάρχει λόγος. Μπήκα μέσα αλλά αισθανόμουν άβολα. Το δικαιολόγησα σκεπτόμενη ότι αισθάνεται άνετα μαζί μου» είπε.

Αναφορικά με την εποπτική ημέρα, είπε:

Κάθισα στον καναπε όπως πάντα. Ύστερα από λίγο μου λέει βγάλε πάλτο και έλα να σου δείξω κάτι. Πήγα και αισθάνθηκα να με αγκαλιάζει στην αριστερή πλευρά και με κράτησε στα πόδια του. Αστραπιαία σηκώθηκα και πήγα στο κινητό μου. Έκανα ψέμματα ότι με καλούσε η μητέρα μου και το κινητό ήταν στη δόνηση, ότι είπε κάποιο πρόβλημα και έπρεπε να πάω σπίτι. Δεν έδωσε καμία σημασία στο τηλέφωνο. «Κάτσε λίγο και θα φύγεις» μου είπε. Κάθισε πραγματικά για να φύγω. Άμεσα ήρθε και έκατσε δίπλα μου στον καναπέ από την αριστερή πλευρά μου και από τότε ξεκίνησε ένας εφιάλτης. Όρμησε πάνω μου κυριολεκτικά σαν άγριο θηρίο και άρχισε να με φιλάει στο λαιμό, στο μάγουλο, στο πρόσωπο. Σας παρακαλώ του είπα, σταματήστε, δεν θέλω. Συνέχιζε και προσπαθούσε να φτάσει στο στόμα μου και εγώ προσπαθούσα να τον απωθήσω με τα χέρια μου και αυτός μου έλεγε χυδαία λόγια»

«Όλα ήταν σε μια ασταμάτητη πάλη».

Η γυναίκα μετά από ολιγόλεπτη διακοπή λόγω της αδυναμίας της να συνεχίσει, προσπάθησε να περιγράψει τη συνέχεια. «Με τα χέρια του με πίεζε για να με κρατάει στον καναπε και με χάιδευε στο στήθος και στα γεννητικά όργανα. Από εκείνη τη στιγμή μέχρι να τελειώσει το περιστατικό, όλα ήταν σε μια ασταμάτητη πάλη. Ήταν αδύνατον να τον απωθήσω γιατί τότε ήταν ογκωδης, μου δημιουργούσε μια πολύ κακή αίσθηση, προσπαθούσα να τον απωθήσω και έκανα σπαστικές κινήσεις ασταμάτητα γιατί δεν μπορούσα να κάνω ότι άλλο. Ενώ με πίεζε στον καναπε κάποια στιγμή με είχε εγκλωβίσει στη γωνία και ανέβηκε πάνω στα γόνατα μου. Συνέχισε αυτό που είχε ξεκινήσει να κάνει και έβγαλε το φανελάκι. Είχα καταλάβει ότι είχε βγάλει έξω τα γεννητικά του όργανα. Με ακούμπαγε….».

Μετά από ακόμη ένα επεισόδιο αδυναμίας να συνεχίσει να καταθέτει το δικαστήριο αποφάσισε να διακόψει για αύριο.

Πηγή: news247.gr

12

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση