«Καριεροκτονία» και «σκευωρία» βλέπει ο αδελφός Λιγνάδη, νέο αυτογκόλ της υπεράσπισης

«Καριεροκτονία» και «σκευωρία» βλέπει ο αδελφός Λιγνάδη, νέο αυτογκόλ της υπεράσπισης

Σε «ψευδολογία», «σκευωρία» και «καριεροκτονία» απέδωσε συλλήβδην τις κατηγορίες κατά του Δημήτρη Λιγνάδη ο αδελφός του, Γιάννης Λιγνάδης. Νέο αυτογκόλ από τον συνήγορο του κατηγορούμενου στη σημερινή συνεδρίαση της δίκης

Άλλο ένα εντυπωσιακό αυτογκόλ κατάφερε να βάλει η υπεράσπιση του Δημήτρη Λιγνάδη σήμερα, όταν επιδείκνυε φωτογραφίες του διαμερίσματος του κατηγορούμενου που είχε ανεβάσει ο ίδιος στο δικό του Instagram. Ο Αλέξης Κούγιας επιχείρησε να ισχυριστεί ότι τα θύματα μπορούσαν να περιγράψουν το σπίτι του τέως σκηνοθέτη του Εθνικού Θεάτρου, επειδή είχαν δει τάχα τις φωτογραφίες που είχε ανεβάσει ο ίδιος ο Λιγνάδης.

Ωστόσο, η συνήγορος Πολιτικής Αγωγής, Μαρία Κουρτέση, εντόπισε ότι αυτές οι φωτογραφίες δεν ήταν από το Instagram του Λιγνάδη αλλά από το Instagram του μάρτυρα κατηγορίας Π.Φ., ο οποίος καταγγέλλει το βιασμό του από τον σκηνοθέτη στο σπίτι του κατηγορούμενου τον Μάρτιο του 2015. Τις φωτογραφίες αυτές είχε τραβήξει ο ίδιος ο καταγγέλλων και τις είχε ανεβάσει στο Instagram του, κάτι που παραδέχτηκε αναγνωρίζοντας το λάθος της η υπεράσπιση, η οποία πάντως κατά τα άλλα αρνείται ότι ο συγκεκριμένος μάρτυρας διέμεινε ποτέ στο σπίτι του κατηγορούμενου.  Τις φωτογραφίες τις είχε τραβήξει ο ίδιος ο Π.Φ. από την περίοδο κατά την οποία διέμενε στο σπίτι του κατηγορούμενο από τον Μάρτιο ως τον Σεπτέμβριο του 2015.

Το δικαστήριο πέρασε στη διαδικασία ανάγνωσης των αναγνωστέων εγγράφων ύστερα από την οποία θα καταθέσουν οι μάρτυρες που προτείνει η υπεράσπιση αφού ολοκληρώθηκαν οι καταθέσεις των μαρτύρων του κατηγορητήριου, αυτών δηλαδή που είχε καλέσει ο εισαγγελέας, με την εξέταση από την υπεράσπιση του αδελφού του Δημήτρη Λιγνάδη, Γιάννη, ο οποίος απέδωσε συλλήβδην τις κατηγορίες κατά του κατηγορουμένου σε «ψευδολογία», «σκευωρία» και «καριεροκτονία».

Ο Γιάννης Λιγνάδης ενέπλεξε σε σκευωρία τη δημοσιογράφο Έλενα Ακρίτα, τον ηθοποιό Ορέστη Τζιόβα, ο οποίος μίλησε στο Mega την περασμένη εβδομάδα για σκευωρία της υπεράσπισης και όχι των κατηγόρων του Δημήτρη Λιγνάδη, τον ιδιοκτήτη του «Ίασμου», Σταύρο Αμούτζα Δελλή, τον οποίο κατηγόρησε για απόλυτη ψευδολογία αναφορικά με την αποκάλυψη ότι είχε δεχτεί την διαμαρτυρία σπουδαστών για συνεχείς σεξουαλικές αναφορές του σκηνοθέτη κατά τη διάρκεια μαθημάτων. Και φυσικά τη δημοσιογράφο της «Εφ.Συν.» Ναταλί Χατζηαντωνίου, και τους δημοσιογράφους που καλύπτουν τη δίκη «οι μόνοι που δίνουν συνεχές παρών στο δικαστήριο» σε αντίθεση με τους μάρτυρες κατηγορίας που εξαφανίστηκαν μετά την κατάθεσή τους», όπως σημείωσε ο Αλέξης Κούγιας.

Ο μάρτυρας απέδωσε τις κατηγορίες κατά του ίδιου και του αδελφού του την περίοδο που δίδασκαν στο Αρσάκειο σε «σκευωρία από τα ίδια πρόσωπα» και κατέφυγε σε ανακρίβειες, όπως το ότι στο Αρσάκειο η διδασκαλία γινόταν μόνο σε μαθητές του Λυκείου, όπως συνέβαινε στην πραγματικότητα και ότι υπήρχε πάντα καθηγητής κατά τη διάρκεια των απογευματινών μαθημάτων θεάτρου, όπου δίδασκε ο κατηγορούμενος, κάτι το οποίο έχει διαψευστεί από ανθρώπους που γνώριζαν την κατάσταση.

Ο Αλέξης Κούγιας «έχασε» το μέτρημα τριπλασιάζοντας τον αριθμό των μαθητών του Δημήτρη Λιγνάδη στη δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου μιλώντας για 45 νέους σπουδαστές κάθε χρονιά αντί για 15, που ήταν οι πρωτοετείς, και κάνοντας συνολικά λόγο για χιλιάδες φοιτητές που πέρασαν σε όλες τις σχολές που δίδασκε. «Βρέθηκε ποτέ ένα αγόρι ή ένα κορίτσι που να άφησε να εννοηθεί ότι του έκανε έστω ένα σεξουαλικό υπονοούμενο ο Λιγνάδης προς αυτόν» ρώτησε η υπεράσπιση τον μάρτυρα και ο τελευταίος απάντησε «όχι, ποτέ» εξαιρώντας τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Γ.Π., ο οποίος έχει καταθέσει στο δικαστήριο. «Θεωρώ ότι είναι η δίκη του Metoo» είπε ο Γ. Λιγνάδης.

Πηγή: https://www.efsyn.gr

21

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση