Διαμαρτυρία, σήμερα, 10.30πμ., στο Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων για τις διώξεις φοιτητών του Πολυτεχνείου Κρήτης

Διαμαρτυρία, σήμερα, 10.30πμ., στο Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων για τις διώξεις φοιτητών του Πολυτεχνείου Κρήτης

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην κλήση οκτώ φοιτητών του Πολυτεχνείου Κρήτης να καταθέσουν στην Ασφάλεια Χανίων για την υπόθεση «εγκλεισμού» του κοσμήτορα του ιδρύματος κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας, διοργανώνουν οι φοιτητές

Το κατώφλι της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων προκειμένου να καταθέσουν για κινητοποιήσεις του περασμένου Οκτωβρίου ενάντια σε μια προσπάθεια πειθαρχικής δίωξης συνδικαλιστικής δράσης φοιτητή, αναμένεται να περάσουν σήμερα το πρωΐ οι οκτώ φοιτητές που έχουν κληθεί από τις αρχές.

Ο Ενιαίος Σύλλογος Φοιτητών και οι φοιτητικοί σύλλογοι σχολών του Πολυτεχνείου Κρήτης οργανώνουν συγκέντρωση στις 10:30 το πρωί έξω από το Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων.

Οι φοιτητές κατηγορούν την κυβέρνηση και την υπουργό για την τρομοκράτηση των φοιτητικών συλλόγων και την αδρανοποίηση τους, επιδιώκοντας τις διώξεις φοιτητών που αντιδρούν.

Όλα ξεκίνησαν όταν η υπουργός Παιδείας κατέθεσε Αναφορά στον Εισαγγελέα Χανίων με την οποία ζητά την παρέμβασή του προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν αξιόποινες πράξεις που έλαβαν χώρα εντός του Πολυτεχνείου Κρήτης κατά τη διάρκεια του περιστατικού με τον εγκλεισμό του κοσμήτορα από ομάδα φοιτητών.

Όπως τονίζεται στην αναφορά της υπουργού, «ο Κοσμήτορας φέρεται να υπέστη αναγκαστικό εγκλεισμό για περίπου 4 ώρες, να δέχτηκε ύβρεις και απειλές, να παρεμποδίστηκε η εκτέλεση των διοικητικών και διδακτικών του καθηκόντων κατά το διάστημα αυτό, να του απαγορεύτηκε με βία η χρήση τηλεφώνου και να πιέστηκε για υπογραφή δήλωσης παρά τη θέλησή του».

Οι φοιτητές τότε είχαν πραγματοποιήσει κινητοποίηση προκειμένου να μην επιτρέψουν την δίωξη φοιτητή για αφισοκόλληση εντός του ιδρύματος όταν μία ομάδα 20-30 ατόμων φέρονται να κράτησαν κλειδωμένο για τέσσερις ώρες τον κοσμήτορα της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΗΜΜΥ), με τους φοιτητές να καταγγέλλουν ότι μία κανονική συζήτηση με τον κοσμήτορα, μετατράπηκε ξαφνικά σε ομηρία!

Σύμφωνα με τους φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης, οκτώ μήνες μετά, στις 16 Ιουνίου, η ασφάλεια Χανίων απέστειλε κλήσεις σε οκτώ συνολικά φοιτητές συνδικαλιστές, μέλη ΔΣ και τους προέδρους των ΦΣ Ενιαίου, ΗΜΜΥ και Αρχιτεκτονικής του Πολυτεχνείου Κρήτης, απειλώντας τους με ποινικές διώξεις. Μάλιστα, όπως επισημαίνουν οι φοιτητές, η ασφάλεια δεν τηλεφώνησε στους ίδιους τους φοιτητές αλλά στους γονείς και τις οικογένειές τους σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, επιχειρώντας να σπείρει φόβο και τρομοκρατία.

Πηγή: efsyn.gr

4

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση