Το «όχι» της Φραντσέσκα στην εργοδότρια σκλάβων με 280 ευρώ μισθό

Το «όχι» της Φραντσέσκα στην εργοδότρια σκλάβων με 280 ευρώ μισθό

Aνάρπαστο έγινε στην Ιταλία ένα σύντομο βίντεο που ανήρτησε στο Δδιαδίκτυο μία νεαρή κοπέλα, η Φραντσέσκα, για να αποκαλύψει ότι της προτάθηκε πλήρης απασχόληση, ως πωλήτρια, έναντι 280 ευρώ τον μήνα!

Η 22χρονη Φραντσέσκα που ζει στην Νάπολη, διηγήθηκε την απίστευτη ιστορία της μέσώ του «TikTok». Από την ιδιοκτήτρια του καταστήματος, όπως «εξομολογήθηκε» η Φραντσέσκα μέσω Ίντερνετ, της ζητήθηκε να εργάζεται περίπου 10 ώρες την ημέρα και το Σάββατο να έχει συνεχές ωράριο.

Όταν η κοπέλα αρνήθηκε την δουλειά, η ιδιοκτήτρια της εμπορικής επιχείρησης της έγραψε ότι «είναι αλήθεια, τελικά, ότι οι σημερινοί νέοι δεν έχουν όρεξη για δουλειά».

Η απάντηση της Φραντσέσκα ήταν αποστομωτική:

«Δεν είναι έτσι, είστε εσείς που θέλετε να δουλέψουμε, κερδίζοντας μόλις 70 ευρώ την εβδομάδα. Δεν νομίζω ότι εσείς θα το κάνατε ποτέ, ούτε ότι θα στέλνατε τα παιδιά σας σε μια τέτοια δουλειά, διότι με το ποσό αυτό, δεν καλύπτεις ούτε τα βασικά σου έξοδα» εξήγησε η κοπέλα απευθυνόμενη νοερώς στην εργοδότρια που θύμιζε περισσότερο «επιστάτη» σε γαλέρα ρωμαϊκής εποχής.

Η απάντησή της, όπως και το σχετικό βίντεο, προβάλλεται από όλα τα μεγάλα Μέσα Ενημέρωσης στην Ιταλία διότι -όπως τονίζεται- θέτει και πάλι το μεγάλο θέμα της αξιοπρεπώς αμειβόμενης απασχόλησης των νέων, και όχι μόνο.


Πηγή: kosmodromio

149

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση